Név: Regisztráció
Jelszó:

Most itt vagy: Fórum >> Seth szövegei >> Seth-említések

1 |
db/lap
tida | 2010-03-22 22:35:48 Válasz erre Adatok E-mail (14)
Eddigi hozzászólásai:
3343 db

Nekem inkább az a benyomásom, Seth-et inkább felhasználják, mint megemlítik.:(
 
tida | 2009-04-20 00:20:42 Válasz erre Adatok E-mail (13)
Eddigi hozzászólásai:
3343 db

Barbara Ann Brennan (egykor légköri fizikus, ma spirituális gyógyító) :
Gyógyító kezek/ Kézikönyv az emberi aura tanulmányozásához

a könyv irodalomjegyzékében: Robert, J.: The Nature of Personal Reality. New York, Bantam, 1974.
 
tida | 2009-04-18 21:49:08 Válasz erre Adatok E-mail (12)
Eddigi hozzászólásai:
3343 db

Azért én nem vagyok abban biztos, hogy a Seth-olvasók, attól, hogy elolvasták Seth könyveit, rögtön "minőségibb" életet élnek, és abban sem, hogy akik a Titok c. könyvet olvassák, nem élnek "minőségi" életet.
 
atta | 2009-04-18 21:39:43 Válasz erre Adatok E-mail (11)
Eddigi hozzászólásai:
1441 db

Bizony! Kedves Titok rajongók, szívesedjetek utána olvasni! :)
  Előzmény: tida [10] (2009-04-18 21:34:29)
 
tida | 2009-04-18 21:34:29 Válasz erre Adatok E-mail (10)
Eddigi hozzászólásai:
3343 db

erre is épp találtam egy idézetet:)))

"A pozitív gondolkodásról szóló könyvek - bár esetenként rendkívül jó hatásúak - általában nem veszik figyelembe a negatív érzések, agressziók vagy elfojtások természetét. Ezt a tényt többnyire a szőnyeg alá söprik....
... nem magyarázzák meg, miként idézik elő a valóságot a gondolatok és az érzések. Nem veszik figyelembe az Én többdimenziós megnyilvánulását, ...."

(A többit olvassa el, aki akarja:)

A szem. val. term. I. 20.o.
  Előzmény: Mario [8] (2009-04-17 23:43:18)
 
gyorgyi0806 | 2009-04-18 11:34:14 Válasz erre Adatok E-mail (9)
Eddigi hozzászólásai:
10 db

Nagyon sokszor elolvastam már a SETH könyveket. Úgy érzem, minden egyes olvasás közelebb visz a valósághoz. Mióta ezek a könyvek életem részévé váltak, más ezoterikus könyvet nem tudok a kezembe venni. Egyszerűen tudom, hogy ami a SETH könyvekben szerepel az úgy igaz. Talán furcsának tűnik, de ez a tudás nálam már nemcsak hit, hanem megtapasztalások sorozatának az eredménye, melyekkel naponta szembesülök. Pár barátomnak sokat meséltem ezekről a dolgokról, és ők is igyekeznek tovább adni a tanításokat. Az emberek többsége, a tudósok is - itt egyetértek az előttem szólókkal - sajnos tényleg homokba dugja a fejét és nem hajlandó tudomást venni a körülötte létező igazi valóságról. Tényleg egyszerűbb a miszticizmus ködében maradni, mint megismerni azt, hogy minden ami körülöttünk történik, azt mi magunk teremtjük, alakítjuk és változtatjuk. Én mindenkinek csak azt tudom javasolni, hogy többször is olvassa el SETH tanításait, mert biztos, hogy jobban meg fogja ismerni saját magát és a körülötte létező valóságot. 
 
Mario | 2009-04-17 23:43:18 Válasz erre Adatok E-mail (8)
Eddigi hozzászólásai:
666 db

Őszintén szólva a titok nekem már egyáltalán nem szimpatikus.
Azt gondolom, a az emberek nagy része pontosan ugyanúgy él a Titok megismerése előtt és utána is, az egyetlen különbség az, hogy elhiszik, hogy minőségibb életet élnek. Ez még nem is lenne baj, csak ennek épp nincsenek tudatában...

Másrészt szerintem a Titok túlságosan felületes, "felhígitott". Mert azt mondja, hogy a TUDATOS gondolataid egy-az-egyben megvalósulnak, ami szerintem hülyeség. Itt sokkal mélyebb összefüggésekről van szó, "hiedelmekről" és hitekről, ahogy Seth mondja.

  Előzmény: Pityusz [6] (2009-04-16 21:34:33)
 
atta | 2009-04-17 20:45:42 Válasz erre Adatok E-mail (7)
Eddigi hozzászólásai:
1441 db

Nem olvastam a Titkot, de amennyire másoknál látom, eléggé hozzáigazították az emberek vágyaihoz. Én is úgy vélem, Seth szövegei magyarázzák meg legjobban világunkat és saját magunkat is. Egy élhető és élvezhető, ám egyáltalán nem egyszerű világegyetemet és létezést mutat be.

Nagy ritkaság hazánkban egy ilyen tudós! Felénk inkább a megszerzett pozíciókhoz való ragaszkodás a jellemző, s ez megakadályoz minden előrehaladást. Manapság sajnos vannak ilyen riporterek akiket nem a beszégetőtárs gondolatai, hanem a saját fölpuffadt énjének mutogatása érdekel.
  Előzmény: Pityusz [6] (2009-04-16 21:34:33)
 
Pityusz | 2009-04-16 21:34:33 Válasz erre Adatok E-mail (6)
Eddigi hozzászólásai:
13 db

Az én baráti körömben - vannak köztük értelmes, a kérdésekre választ kereső emberek - senki még csak nem is hallott Seth-ről. Ha előfordult, hogy valamilyen beszélgetés alkalmával megemlítettem, hogy Seth-nek mi a véleménye erről vagy arról, nagyon furcsán néztek rám. Szánakozó arckifejezéssel tudatták, mennyire sajnálatos hogy ilyeneket komolyan vehet ember. Nagyon röviden sem érdekelte őket semmilyen ész érv hallani sem akartak róla. Ez meglepett. Annál inkább nyitottak a Titokra, mármint a könyvre és ás életmódfejlesztési tanácsokkal szolgáló irodalmakra, amiket most oly nagy divat olvasni. Természetesen állítják is hogy azóta ők úgy is élnek... Én is olvastam il. olvasom ezen irodalmak egy részét és úgy érzeme nekem a Seth által leírt valóság felel meg a leginkább, a többi csak halvány közelítés. Letettem már arról, hogy bárkinek bizonygassam az igazam. Feltehetően túlságosan ragaszkodom ahhoz a hiedelmemhez hogy mások nem akarnak a igazsághoz közelebb kerülni. Dologozom egy ellenkező hiedelem megerősítésébe. (:

Más: Nem rég halgattam a rádióban egy riportot. Fiatal magyar elméleti kutató fizikus volt a vendég. Arról beszélt hogy egyre inkább nyilvánvaóvá válik és egyre több bizoyíték támasztja alá, hogy az univerzum a gondolat vagy a képzelet "alkotása". És mindezt mind több kutató kénytelen ha nem is elfogadni, de saját elméleteikbe B verzóként beépíteni. Aztán az idő múlásával valahogy a B verzió válik mind elfogadhatóbb magyarázatnak. A riporter nem nagyon értette miről is van szó és elviccelődte a témát, hogyan is lehetne a kézzelfogható fizikai valóság csupán gondolati építmény és ez nagyjából meg is bélyegezte az egész beszélgetést. Fizikusunk lelkesen sorolta az egyszerű emberek által is felfogható példázatokat, nem számított. A riportert csupán az izgatta, hogy ezzel az elmélettel akkor maholnap bolygókon át teleportálhatja magát az emberiség és ez mennyire jó lesz, mert nem lesz szükség repülőalkalmatosságra. Erről is nagyon cinikusan vélekedett. Kicsit felbosszantott, hogy az ő véleménye fontosabb volt mint a vendég gondolatai, de kereskedelmi rádióról lévén szó azt hiszem ez nem meglepő...

 
Nic | 2007-05-13 18:32:17 Válasz erre Adatok E-mail (5)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

László Ervin Science and the Akashic Field c. könyvéből:


"Egy másik kísérletben két Angliában tartózkodó fizikus, Peter Stewart és Michael Brown a New Yorkban lévő egyetemi ügyintéző, Helen Stewart közreműködésével tesztelte a "Seth" által javasolt telepátia-eljárást, melyről Jane Roberts számolt be nagysikerű könyveiben. 1994 áprilisa és szeptembere között tizennégy pontosan egyeztett időpontban kísérelték meg a kommunikációt az Atlanti-óceánon túlra. Minden tapasztalat után részletes feljegyzéseket készítettek megfigyeléseikről és benyomásaikról, melyeket e-mailben cseréltek ki, és az adatokat automatikus keltezéssel ellátott lemezekre vitték. Bár a távolbalátással nyert képekről inkább asszociatív leírásokat adtak - és nem pontos képi reprodukciók születtek arról, amit a küldő látott -, a leírások egészében véve megfeleltek a képeknek. Így például egy meteorzápor képét hóviharként vették; egy torony képe, melynek körben forgó étterem volt a tetején, állványon álló gömbként jelent meg. Statikus képeket és dinamikus képszekvenciákat egyaránt vettek - "állóképeket" csakúgy, mint "mozgóképeket". A fizikusok arra a következtetésre jutottak, hogy a Jane Roberts által előadott telepátia-eljárás érvénye minden ésszerű kételyen felül bebizonyosodott." (95. old.)

 

 
Misi | 2007-04-05 19:11:00 Válasz erre Adatok E-mail (4)
Eddigi hozzászólásai:
142 db

Talán Sethtől talán mástól olvastam ,hogy mi emberek homokba dugjuk a fejünket.Az illúziót csak igy tudjuk komolyan venni.Azonban Seth és mások szerint is eljött az ideje kicsit megismerni a valóságot.Annyira bele merültünk a játékba ,hogy elfelejtettük az igazi valóságot.Mondhatni megszakadt a kapcsolat a két oldal között.Ez gondot okoz a tovább lépésben,mindkét értelmében.Ezért adta az olvasni valókat Seth, és még sokan mások.A szembenézés a valósággal mindig fájdalmas.Könyebb a hátköznapi ezóval boldogulni.Tedd a fejed alá a kristályt,mond ezt a mantrát,igyál olyan teát stb csak ezek nem vezetnek sehova.Illetve az utkereső majd tovább lép ha nem kap választ a kédéseire.Bizony Sth is megmondta nem mindenki tudja követni,de nem is a felszineseknek mondta amit mondott.Itt gondolkodni kell .És ez az ami nehezen megy némelyeknek.Fel a fejjel és előre.

 

Üdv:Misi 


  Előzmény: borzas [3] (2007-04-05 12:56:40)
 
borzas | 2007-04-05 12:56:40 Válasz erre Adatok E-mail (3)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

Hello,

Ismerősökkel beszélgetve sethrről, olyanokkal akik - esetleg még el is kezdték olvasni - , azt veszem észre hogy hasonlóan azt emlegetik hogy SETH rémisztő.
Azt is hozzáteszik hogy SETH úgy tesz úgy beszél mintha csak ő tudná a " frankót ".
Szumma szu8mmárum emiatt nem kedvelik.

Amit meg figyelek az ilyen-olyan ezzoterikus műfajban az nem más mint hogy mindinkább a misztikumot hajszolják megannyian.
Ezt azért hozom fel, mert amit látok ennélfogva mint misztikum talán sokkal félelmetesebb, mint a seth iratok. Mindenféle démonokban ördögben és egyébb rosszindulatú szellemekben való hit talán megnyugtatóbb mint a seth iratok? Nem hinném...

Az a meglátásom, hogy sokak annyira kedvelik a misztikumot, és ha valaki józanul közelít meg fogalmakat, akkor az túl nyers, mondhatni talán unalmassá is válik számukra, ha úgy tetszik az ezzoterikus irodalom bizonyos tekintetben sokkalta kecsegtetőbb a misztériumaival mint a seth iratok.
De úgy vélem hogy mint csak külső csomagolásában nyújthat változatosságot.

Érdekes, hogy ebben a riportban is ami elhangzott, hogy félelmei voltak annak a nőnek esténként ha felkelt....

Ez most csak úgy eszembe jutott.
Üdv

Borzas

  Előzmény: Nic [2] (2007-04-04 21:32:12)
 
Nic | 2007-04-04 21:32:12 Válasz erre Adatok E-mail (2)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Szia!

Nekem az tetszett benne, hogy E. H. elismerte Sethet mint forrást. Továbbá ha egy Oprah-műsorban szó esik róla, talán jobban bekerül a köztudatba.

Üdv:
Nic

  Előzmény: borzas [1] (2007-04-03 22:25:51)
 
borzas | 2007-04-03 22:25:51 Válasz erre Adatok E-mail (1)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

hello,

Meghalgattam a riportot.
Érdekes volt
Üdv

Borzas

  Előzmény: Nic [0] (2007-04-02 22:02:36)
 
Nic | 2007-04-02 22:02:36 Válasz erre Adatok E-mail (0)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Sziasztok!

Oprah a múlt héten Esther Hicks-szel készített rádióinterjút (a The Secret című műsor kapcsán, melyben eredetileg szerepelt, ám melynek DVD-kiadásából kivágták). A beszélgetés során Seth is szóba került. Oprah közli, hogy az összes Seth-könyvet olvasta, ám később megijedt tőlük, így leszedte őket a polcáról ("nem akartam, hogy Seth beszéljen hozzám, amikor éjjel felkelek pisilni" - fogalmaz sommásan). Esther Hicks a Seth-könyvekkel való megismerkedésére vezeti vissza saját Abraham-élményeit.

Az interjú megtalálható itt: http://tinyurl.com/24x68g

Üdv:
Nic 

 
1 |
db/lap


© 2003-2020. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség