Név: Regisztráció
Jelszó:

Most itt vagy: Fórum >> Seth.hu közösség >> Gyakorlat - Koincidenciák feljegyzése

1 | 2 | 3 | 4 |
db/lap
Nic | 2007-05-24 18:25:40 Válasz erre Adatok E-mail (59)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Engem tegnap du. hívott fel egy külföldi kolléga (a társalgás angolul folyt). Szintén nem fordul elő sűrűn.
  Előzmény: kaqkk [58] (2007-05-24 11:10:04)
 
kaqkk | 2007-05-24 11:10:04 Válasz erre Adatok E-mail (58)
Eddigi hozzászólásai:
86 db

Tegnap este beszélgettem a párommal, hogy a beszélt angolom visszafejlődik, mert ritkán van rá szükség. Ma délelőtt, pedig hívott egy külföldi kolléga telefonon. Ez pedig igen ritkán fordul elő. Mondjuk évente kétszer.
 
atta | 2007-05-20 19:55:18 Válasz erre Adatok E-mail (57)
Eddigi hozzászólásai:
1448 db

Néhány napja olvastam az amerikai Orbital Express űrkisérletről. Két műhold kapcsolódik össze, üzemanyagot töltenek át, alkatrészeket cserélnek. Leírták az addigi eredményeket, majd hosszan részletezték az ezután következő, egyre bonyolultabb kísérleteket. Ahogy olvastam egyfolytában az járt a fejemben, hogy ez nagyon szép, de mi lesz ha valami meghibásodik, elromlik. Felfigyeltem erre az erős érzésre. Még meg is jegyeztem magamban, túl pesszimista vagyok. Ma olvasom a legújabb hírt: számítógép hiba történt. A két műhold eltávolodott egymástól, a hibát kijavítani nem sikerült. Most a tartalék számítógépben bíznak a tudósok.
 
Nic | 2007-05-13 17:52:13 Válasz erre Adatok E-mail (56)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Máj. 11-én Pestre utaztam. Odaúton és ott is egy lány, akivel aznap találkoztam először, többször is említette a "sas" szót különféle összefüggésekben; olyan sokszor, hogy az már saját magának is feltűnt, és azt a poént hozta ki belőle, hogy szegény sasok biztos sokat csuklanak most; megöli szegényeket az emlegetésükkel. Vö.: Kaqkk-féle szinkronicitás, 47. hozzászólás. Ide kapcsolódhat, hogy amikor ma leírtam az esetet, rákerestem a google-ön a "sas faj"-ra (nem tudtam, helyes-e, ha úgy fogalmazok, hogy az egész faj kipusztul az emlegetésük miatt - és nem emlékeztem, hogy a lány pontosan milyen szavakat használt). A google első helyen a következőt adta ki:

(cím:) [origo] Tudomány - Több száz sas telel Magyarországon
(és a beidézett szöveg:) Az egyidőben történő megfigyelések miatt "sas-szinkronnak" nevezett eseményen 91 helyszínen, országszerte 168 felmérő vett részt. A leggyakoribb sas faj, ...


Egyéb szinkronicitásnak nevezhető esemény: odaúton egy helység tábláját látva a lány felvetette, hogy talán innen származik a barátnője (mivel a vezetéknevében szerepel a név), majd elhessegette mint olyan ötletet, ami biztos nem igaz. Azt feleltem, hogy a vezetéknevek egy része településnevekből származik. Hazaúton rádiót hallgattunk. A zenét megszakította egy műsor, ami a tulajdonnevek eredetéről szólt; a településneveket is említették mint a vezetéknevek forrásait.
 
ycyor | 2007-05-06 19:24:49 Válasz erre Adatok E-mail (55)
Eddigi hozzászólásai:
83 db

A pszichologia online-on most futottam bele egy könyvrecenzióba, Feldmár András legújabb könyvéről. Feldmár mesél címmel. www.pszichologia.hu

  Előzmény: Nic [54] (2007-05-05 22:57:44)
 
Nic | 2007-05-05 22:57:44 Válasz erre Adatok E-mail (54)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Ápr. 24-e körül egy barátom említést tett a Malleus Maleficarumról. Tegnap (máj. 4.) az Ayahauascáról kerestem valamit a neten, és közben belefutottam Feldmár András nevébe. Mivel az utóbbi kb. 1 hónapon belül már harmadszor találkoztam a nevével más-más összefüggésben(előtte emlékeim szerint nem), kíváncsi lettem, így elolvastam pár előadásának szövegét. A "Valóság, képzelet, nyelv és emberi kapcsolat" címűben kitér a Malleus Maleficarumra. Amúgy nem sűrűn találkozom a mű említésével.

Ápr. 29-e körül olvastam egy írást, ami a "bűn, vétek" görög megfelelőjét az "elvéteni a célt, nem találni célba" jelentéssel hozta összefüggésbe. Feldmár András fentebb említett előadásában az angol "sin" szó hasonló jelentését említette.

A Lucas-féle harmadik emeletes szinkronicitás egy lehetséges leágazása: ma egy közeli ismerősöm, aki harmadik emeleten lakik, elmesélte, hogy amikor  - valamikor mostanában - megjavíttatták a rolót az erkélyen, az illető, aki a rolót szerelte, egyszer megcsúszott, és majdnem leesett. (De sikerült megkapaszkodnia, és ismerősöm is megragadta - így csak egy léc esett le a harmadikról.)
 
Nic | 2007-05-05 14:37:31 Válasz erre Adatok E-mail (53)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Bár lehet, hogy alapvetően mindegy.
  Előzmény: Nic [52] (2007-05-04 17:15:19)
 
Nic | 2007-05-04 17:15:19 Válasz erre Adatok E-mail (52)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

A 2/b) necces eset. Lehet, hogy nem "Grease"-nek olvasta félre, hanem "Greece"-nek.
  Előzmény: Nic [51] (2007-05-04 02:14:53)
 
Nic | 2007-05-04 02:14:53 Válasz erre Adatok E-mail (51)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

- A Jesus Christ Superstar-ból szükségem volt (munkaügyben) a "Could We Start Again, Please" c. számra. Csak olyan változatban van meg, amin nem Yvonne Elliman énekel, ami bosszantott. Pár napra rá találkoztam egy közeli ismerősömmel, és valahogy szóba került a dolog (azt hiszem, én hoztam fel, és megkérdeztem tőle, hogy nincs-e meg neki az Yvonne Elliman-féle verzió). Pár óra múlva bekapcsolta a TV-t, és közölte, hogy épp a Jesus Christ Superstar megy. (Nem pont a "Could We..." c. szám szólt, hanem az "I Don´t Know How to Love Him", amit, ugye, szintén Yvonne Elliman énekel. Végignéztem a filmet, így a "Could We..."-t is hallottam Yvonne E.-féle változatban. /Bár ettől még továbbra sincs meg nekem persze. :) /)

- Eszembe jutott a Travolta-féle "Grease". Felmerült bennem a kérdés, hogy hogyan kell helyesen leírni (még kiskoromban láttam, azt sem tudtam, milyen jelentésben szerepel a szó), de végül nem néztem utána. Kb. 1-2 hetes időintervallumon belül a) egy ismerősöm hozott nekem egy könyvet; amikor belelapoztam, megakadt a szemem egy Travoltáról szóló cikken; J.T. neve mellett ott díszelgett a "Grease" szó (a könyv alapvetően másról szólt); b) amikor egy barátom felolvasott egy angol szöveget, az egyik szót félreolvasta "Grease"-nek.

- 1-jén egy beszélgetés közben szóba került a Dire Straits. Nem jutott eszünkbe az énekes-gitáros neve. 2-án egy rendezői kommentárban találkoztam Mark Knopfler nevével. (Sem a rendezői kommentárt, sem a filmet nem láttam korábban.)

- A napokban elkezdtem fordítani pár részletet az Ayahuascáról szóló Shanon-könyv ismertetőjéből, amit egyszer már ajánlottam valamelyik topikban. 1-jén szóba hoztam az írót egy barátomnak; külön kiemeltem, hogy Shanon tudós létére a sámáni beavatás útjára lépett. 2-án Lucas továbbított nekem egy levelet, melyben valaki a beavatásról érdeklődött.

- 3-án belelapozgattam pár, általam korábban már olvasott, középkorról szóló tanulmányba. Az egyikben - többek között - Assisi Ferencet és Klárát említették; itt megálltam; ismét elfogott egyfajta honvágy a középkori ferences "légkör" iránt (ami valószínűleg romantizált formában él a képzeletemben); kicsit elidőztem rajta; nagynak tűnt a kontraszt a ferences életfelfogás és a kor, amelyben ennek helye volt, valamint aközött, ami jelenleg körülvesz; kis sóvárgás fogott el az előbbi iránt. Este találkoztam egy barátommal, aki aznap jött vissza római útjáról. Amikor megkérdeztem, merre járt, elsőként említette Assisit. (Nem tudtam, hogy oda is menni fog.) Azt mondta, nagyon szép; nem barmolták el, középkori utcácskákkal és épületekkel van tele.

 
Lucas | 2007-05-03 17:51:36 Válasz erre Adatok E-mail (50)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
327 db

Egy négyszintes panel harmadik emeletén voltam pár barátommal, beszélgettünk. Az ablakban dohányozva egyszercsak eszembe jutott, hogy milyen furcsa lenne, ha kiesnék az emeletről, és a többiek milyen bután néznének. Azután elgondolkodtam, hogy milyen hülye gondolataim vannak.
 Tegnap a Péterfy kórházban voltam, amikor egy nő kiugrott a nyitott ablakon a harmadik emeletről.

Egy másik, hogy egy reklám zenéjéről szerettem volna megtudni, hogy ki az előadó, mi a szám címe. Miután eszembe jutott, rá egy-két percre leadták a reklámot, majd utána kapcsolgattam a TV-t, és három perccel később egy csatornán rátaláltam az eredeti számra is, ami éppen akkor kezdődött.
 
atta | 2007-05-02 22:23:43 Válasz erre Adatok E-mail (49)
Eddigi hozzászólásai:
1448 db

Kedden reggel az előszobában állva eszembe jutott, hogy van egy Palencia nevű város. Az jutott eszembe, hogy össze lehet keverni Palenciát Valenciával. Este hallottam a tévében, hogy Palenciában robbanás következtében összeomlott egy ötszintes ház.
 
Richárd | 2007-04-28 04:17:29 Válasz erre Adatok E-mail (48)
Eddigi hozzászólásai:
2614 db

Néztem egy amerikai sorozatot,amelyben épp a szinkronicitással játszottak,egy ürgének bevillantak dolgok a jövőből,újraélte azokat.

Közben odaértünk egy jelenethez,amikor hirtelen beugrott,hogy én ezt már láttam,déja vu-m volt...:))

 
kaqkk | 2007-04-23 09:57:03 Válasz erre Adatok E-mail (47)
Eddigi hozzászólásai:
86 db

A múlt héten tűnődtem, hogy vajon miért nincsenek ragadozó madarak Pesten (sas, meg efféle), mert rengeteg a galamb. Erre  hétvégén láttam egy  erősen víjjogó  madarat, amitől  a galambok láthatóan beparáztak. Nem akarok hülyeséget mondani de szerintem sólyom lehetett, vagy sas. Eddig nem láttam egyet sem soha a városban.
 
Richárd | 2007-04-21 18:00:32 Válasz erre Adatok E-mail (46)
Eddigi hozzászólásai:
2614 db

Akkor gondolom Te is láttad a Das Boot c.filmsorozatot is,egy tengeralattjáróról szólt a 2.világháborúban,nagyon jól megcsinált film volt.

De abbahagyom,mert eltértem a topik témájától és a KOMOLY egybeesés-kutatók megszólnak a végén...:))

  Előzmény: atta [45] (2007-04-21 06:40:21)
 
atta | 2007-04-21 06:40:21 Válasz erre Adatok E-mail (45)
Eddigi hozzászólásai:
1448 db

Szia Richárd!

 

Igen, láttam, nagyon tetszett a Bukás. Szerintem mind két film igyekezett szereplőit emberként bemutatni . Szakítottak a mind a démoni őrült (Hitler) legendájával, mind a "jó náci" Speer által önmagáról felépített képével.

A komoly egybeesés-kutatók magyarországi központja Vecsésen van,  a Hermész Triszmegisztosz sugárút 3. alatt. Épp szemben vannak a Felkent Magyar Seth Szakértők Szent Egyesületének épületével. Honlapjuk: komoly.egybeeses.hu

Üdv,

   Atta

U.i.: Sajnos én nem tartozom a komoly kutatók közé :)

 


  Előzmény: Richárd [44] (2007-04-21 03:58:23)
 
Richárd | 2007-04-21 03:58:23 Válasz erre Adatok E-mail (44)
Eddigi hozzászólásai:
2614 db

Atta,a hivatkozott film nekem is tetszett,ahogy a Bukás is,gondolom,ismered,ha nem,ajánlom,mert brilliáns.

De kik azok a komoly egybeesés-kutatók?:))

  Előzmény: atta [42] (2007-04-19 20:15:28)
 
atta | 2007-04-20 20:08:21 Válasz erre Adatok E-mail (43)
Eddigi hozzászólásai:
1448 db

Tegnap a munkahelyemen használt ceruzám, elkezdett kellemetlenül karistolni. Mintha 2B helyett H-ás lett volna. (Kritikákat megelőzendő: nem isteni csodára, hanem anyaghibára tippelek :) Ma reggel az álomnaplóm írása közben meghibásodott a zselés tollam. Karcolta a papírt, ami nagyon kellemetlen volt.

 Úgy látom, sikerül egyre komolytalanabb koicidenciákat szállítanom. :) Biztos ezért nem írnak ide a komoly egybesés-kutatók. Ja, a ceruzám már túl jutott az anyaghibán és újra puha :)

 
atta | 2007-04-19 20:15:28 Válasz erre Adatok E-mail (42)
Eddigi hozzászólásai:
1448 db

Tegnap gondoltam beszélek a mellettem ülő munkatársnőmmel, a Speer és Hitler c. dokumentum filmről amit az éjszaka néztem. Elhesegettem az ötletet, mondván: őt biztos nem érdeklik az ilyen témák. Kb. 15 másodperc múlva  szóba hozta hogy az este látott egy részletet egy filmből.  Pillanatok alatt kiderült , hogy a  fent említett filmről van szó. :)  Pár  percet beszélgettünk róla.
 
atta | 2007-04-10 20:18:26 Válasz erre Adatok E-mail (41)
Eddigi hozzászólásai:
1448 db

:) 

 Nem is arra céloztam, hogy a tej valami misztikus úton került oda, hanem arra, hogy pont az nap történt meg amikor vmi rosszra számítottam.
 

  Előzmény: kaqkk [40] (2007-04-10 14:47:31)
 
kaqkk | 2007-04-10 14:47:31 Válasz erre Adatok E-mail (40)
Eddigi hozzászólásai:
86 db

Hmmm, ismerős a "hűtő fantom" szindróma. Ismeretlen anyag csordogál kitudja honnan. Asszem rövid idő múlva meg fogod találni. (tipp: A három hete észrevétlenül kilöttyent tejtermék páralecsapódással, és baktériumokkal dúsítva a kólatartó illesztéséből...)

Ha igazam lesz akkor az nem koincidencia, hanem tapasztalat.


  Előzmény: atta [39] (2007-04-06 20:02:23)
 
atta | 2007-04-06 20:02:23 Válasz erre Adatok E-mail (39)
Eddigi hozzászólásai:
1448 db

Sziasztok!

 

Reggel kipihenten, jókedvűen, nyugodtan ébredtem. Kint gyönyörű szép idő fogadott, Mégis azt gondoltam ez egy szerencsétlen rossz nap. Később ért néhány apró bosszúság, de alapjában véve könnyű, kellemes napom volt. Semmi okom nem volt rá, de bennem motoszkált, hogy ez egy "rossz" nap. Ám semmi baj nem történt. Hazaértem este és rögtön sikerült magamat kizárnom a lakásból. :o) Volt nagy káromkodás. Mehettem vissza a szüleimhez az ő kulcsukért. Végül bejutottam vacsorát csináltam magamnak és közben észrevettem, hogy valami fehér (vizes tej?) csöpög a hűtő aljából. Feltöröltem, a hűtőt kitöröltem. Nem is tudom pontosan honnan jött mert az egy szem tejeszacskóm kívül tök száraz volt.

Most vagy megéreztem a bajokat, vagy megteremtettem magamnak. Talán túl szépnek éreztem a napot, és kellett nekem vmi amivel elronthatom. Azt hiszem ez egy valóságteremtés volt, ha nem is sikerült túl jól.

Üdv,

   Atta
 

 
atta | 2007-04-03 21:11:31 Válasz erre Adatok E-mail (38)
Eddigi hozzászólásai:
1448 db

Sziasztok!

 

Épp aon gondolkodtam, h nincs mostanában semmi beírás a koicidenciákhoz. Aztán arra, h feleslegesen van nyitva a levelező programom mert nem kapok válasz e-mailt, be akartam csukni. Kb. 20 másodperc múlva pittyen megjött a várt levél. :) A semminél ez is jobb. Bár a véleményem még mindig az, hogy ez egyszerű jövőbe látás. Ám tkp. nem is tudom pontosan meg mi is az a koicidencia :) Az viszont biztos, hogy nem csak egy pontként éljük meg az időt, tágabb szakaszaiban is otthon vagyunk és érzékelünk.

Üdv,

    Atta 

 
atta | 2007-03-20 19:04:52 Válasz erre Adatok E-mail (37)
Eddigi hozzászólásai:
1448 db

Tegnap előtt az utcán sétálva eszembe jutott egy férfi. Ezt az idősebb embert régen sokat láttam, mindig futva közlekedett, a kutyája ott futott melette. Aztán már csak a férfit láttam, a kutya nem volt vele, talán elpusztult. Már vagy egy éve az embert se láttam. Ezen hosszabban elgondolkodtam. Ma a zebránál találkoztam a bácsival, még mindig sportos, nem sétál hanem fut.

 Tegnapelőtt semmi se emlékeztett rá és mégis eszembe jutott. Ma pedig láttam. Tényleg lehet vmi kapcsolat az időben látszólag elkülönült események között.
 


 
kaqkk | 2007-03-20 09:16:41 Válasz erre Adatok E-mail (36)
Eddigi hozzászólásai:
86 db

Sziasztok,

 

Még a hétvégen futott át az agyamon, hogy a keresztény vallásban két  fő irányzat is létezett. Az egyik szerint Jézus ember. (Próféta, vagy mester.) A másik szerint Isten fia. Egy zsinat alkalmával döntötték el, hogy most melyiket elméletet is kövessék. Gondoltam hogy szeretnék többet is megtudni a témáról, mert érdekel a vallások története. Azután ez ki is ment a fejemből. Erre tegnap előveszem az egyik újságot, és pont egy többoldalas cikk ezzel foglakozik.

Üdv.

kaqkk

 
Nic | 2007-03-18 22:38:16 Válasz erre Adatok E-mail (35)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Hna, én meg egy honlapon futottam bele az imént a film (angol nyelvű) hirdetésébe.
  Előzmény: borzas [34] (2007-03-16 17:34:19)
 
borzas | 2007-03-16 17:34:19 Válasz erre Adatok E-mail (34)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

Hello,

Pár nappal ezelőtt mentem hazafelé a busszal. Egy gimnázium előtt halad el. Eszembe jutott az érettségim. Történelem érettségi.  Nem emlékszem hogy a rómaiak vagy a görögök tételt húztam volna. Arra emlékszem hogy egybe mosódott már akkor is ez akét témakör.

Valamiért egy dolog megmaradt bennem, hogy Leonidász kirány 300 katonájával egy szorost ( asszem tehrmopüle-i ) védte nagy túlerővels zemben. Ezt el is meséltem érettségin.

Hazafelé a buszon Leonidász kirány 300 katonájának története járta a fejemben pár napja.
 
Tegnap láttam a tévében, hogy lesz egy film a mozikban " 300 " címmel. Pont ezt a történetet meséli így vagy úgy ami a fejemben járt nemrég.

Üdv

 

Gergely

  Előzmény: atta [33] (2007-03-06 18:09:40)
 
atta | 2007-03-06 18:09:40 Válasz erre Adatok E-mail (33)
Eddigi hozzászólásai:
1448 db

Igen! Határozottan megerősítem, hogy a Bíborka által leírt eset a jövőbeszaglás egy szép és bizonyítóerejű példája. :)
  Előzmény: Bíborka [32] (2007-03-06 15:22:37)
 
Bíborka | 2007-03-06 15:22:37 Válasz erre Adatok E-mail (32)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
148 db

atta írására jutott eszembe egy ugyanilyen eset tavalyról.

Felugrottam én is a szüleimhez és anyuval a konyhában beszélgettünk. Apu még nem volt otthon, dolgozott.

A beszélgetés közben hirtelen felálltam és megjegyeztem anyunak, hogy gesztenye illatot érzek. Anyu rámnézett és szomorúan közölte, hogy na az az ami biztosan nincsen, aztán mondta, hogy tudja mennyire szeretem a gesztenye pürét, majd legközelebb ha jövök hoz.

Aztán beszélgettünk tovább.

Apu nemsokára megérkezett, a kezében egy tálca gesztenyés sütivel.

Ha atta élménye jövőbe látás, akkor az enyém jövőbe szaglás? :)


 


  Előzmény: atta [28] (2007-02-23 20:34:38)
 
acka | 2007-03-02 11:08:11 Válasz erre Adatok E-mail (31)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
76 db

Reggel egy szám visszhangzott a fejemben a Taxi 3 soundtrackjéről, aztán ahogy kiléptem a házból, megláttam egy plakátot, ami a Taxi 4. részét reklámozza. Tegnap még nem volt ott.
 
Nic | 2007-02-26 00:12:01 Válasz erre Adatok E-mail (30)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Tegnap az eredendő bűnön gondolkodtam. Később találkoztam pár ismerősömmel; mielőtt elbúcsúztunk, egyikük megnézte a TV-műsort, és közölte, hogy az Eredendő bűn c. film lesz a TV-ben, amit nézzek meg (nem említettem, hogy a témán gondolkodtam; arra hivatkozva ajánlotta, hogy neki tetszett). Kiemelte, hogy Angelina Jolie játszik benne. AJ mint téma tegnapelőtt felmerült egy (más ismerősi körben folytatott) beszélgetésben.
 
Lucas | 2007-02-23 23:52:42 Válasz erre Adatok E-mail (29)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
327 db

"Mondjuk szerintem ez egyszerű jövőbe látás."

:)) Teljesen hétköznapi! :)
  Előzmény: atta [28] (2007-02-23 20:34:38)
 
atta | 2007-02-23 20:34:38 Válasz erre Adatok E-mail (28)
Eddigi hozzászólásai:
1448 db

Egy kicsit vidámabb eset.

 Ma mikor mentem a szüleimhez elég éhes voltam. Arra gondoltam milyen jó lenne, ha rakott krumpli lenne náluk vacsorára. Már láttam is magam előtt :) Elhesegettem a képet, mondván nem is olyan régen volt.

Természetesen Anyukám rakott krumplit sütött. Kissé világosabb volt mint szokott, így pont úgy nézett ki mint ahogy lelkiszemeimmel láttam :)

(Mondjuk szerintem ez egyszerű jövőbe látás.)
 


 
Nic | 2007-02-12 19:59:55 Válasz erre Adatok E-mail (27)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Kb. 20 perce olvastam Bíborka hozzászólását. Az előbb felhívott egy közeli ismerősöm (aki biztosan nem olvasta azt), és (többek között) elmondta, hogy egy általa ismert családban meghalt egy fiatal lány szénmonoxid-mérgezésben a fürdőszobában.
  Előzmény: Bíborka [25] (2007-02-12 16:15:57)
 
Richárd | 2007-02-12 19:45:03 Válasz erre Adatok E-mail (26)
Eddigi hozzászólásai:
2614 db

Nem tudom,az is idetartozik-e,ha valami szinte állandó gyakorisággal megtörténik,pedig a matematikai esélye nyilván kevesebb kellene legyen.

Mondok egy példát:szakmámból adódóan minden pert elveszítek egy adott pertípusban.Ez nyilvánvalóan a nézeteimmel függ össze,magyarul egyáltalán nem hiszek a jogrendszerben/jó kis skizofrén helyzet...:)/,erre már fogadást lehetne kötni.

Most látom,hogy ez talán nem is ebbe a topikba tartozik,de mostmár elküldöm.Talán érintőlegesen belefér...

 
Bíborka | 2007-02-12 16:15:57 Válasz erre Adatok E-mail (25)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
148 db

A hétvégén velem is érdekes dolog történt, csak sajnos tragikus is egyben.

A múlt hét szerdai napján délelőtt egy kolléganőmet kellett vígasztalnom, mert akkor hívták fel, hogy az unokahuga (20 év körüli) rosszul lett fürdés közben és megfulladt a kádban. A szülei találtak rá.

Most vasárnap ahogy az álmaimat nézegettem, elemezgettem, visszamenőleg találtam a következő álmot: Egy fürdőkád csapjára ráhelyeztem, egy aranyhalas ilyen gömb akváriumot, ami ráforrt a csapra majd füstölögni kezdett. Meg is ilyedtem, hogy fel ne robbanjon.

Eközben szólt a rádió is, és mivel meguntam már azt az adót ami szólt rátekertem egy másikra.

Az álomról pedig közbe az jutott eszembe, hogy "úristen" lehet, hogy megint megállmodtam, mivel nagyon egybevágó ez a kád dolog és a veszély.

Ebben a pillanatban a rádióban a híreket mondták: Szombat este "valahol vidéken" egy 20 év körüli lány szénmonoxid mérgezésben meghallt fürdés közben a kádban. A testre a szülei találtak rál.

Bevallom csak ültem és néztem magam elég, bizarr volt és rémisztő is egyben. Kicsit keresem is az okokat, hogy miért történt ez az egybevágás, és miért kellett hallanom ezt, egy héten kétszer, ráadásul két különböző eseményről van szó.
 
Nic | 2007-02-08 21:51:22 Válasz erre Adatok E-mail (24)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Ma egy találkozó (előre megbeszélt) időpontja előtt pár perccel a gondolataimba merülve várakoztam. Valamiért eszembe jutott egy férfi, aki (egy általam hónapokkal ezelőtt látott) TV-műsorban elmondta, hogy gyerekkorában tanulási zavarokat állapítottak meg nála, és azt mondták neki, hogy sosem tanul meg normálisan írni, olvasni, kommunikálni, és nem viszi valami sokra az életben. Ehhez képest könyveket ír(t), emellett előadóként és tanácsadóként keresi kenyerét. Ahogy ez eszembe jutott, arra gondoltam: nem szabad hallgatni arra, hogy mások mit mondanak arról, hogy mi nem fog sikerülni az embernek.

Aztán megérkezett, akit vártam. Hangulatát érintő kérdésemre elmondta, hogy el van szontyolodva, mert gyermekének szokatlanul magas intelligenciája ellenére egy pszichológus (bizonyos okokra hivatkozva) tanulási zavarokat helyezett kilátásba. (Amire elmondtam neki a férfi esetét, ami épp a találkozó előtt járt az eszemben.)

 
Nic | 2007-02-08 20:59:55 Válasz erre Adatok E-mail (23)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Szia, Bíborka!

Üdv újra itt! :)

Nic

  Előzmény: Bíborka [21] (2007-02-08 15:51:27)
 
Bíborka | 2007-02-08 16:23:22 Válasz erre Adatok E-mail (22)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
148 db

Végigolvastam a beírásokat és mosolyogtam, mivel nem oly régen többször is eszembe jutott, hogy jó lenne már végre újra feljutnom a lapra és megnéznem éppen milyen kísérlet folyik.

Az elmúlt időszakomban én főként a "jelek" - kel foglalkoztam. Mindig filóztam valami kérdésen és kértem az "égieket" hogy küldjenek valami jelet. Főként az álmaimmal kapcsolatban szoktam filozófálni, és a mostani időszakban számtalanszor előfordult, hogy ugyanazon kérdésembre napokig ugyanabba a válaszba futottam bele.

Sajnos nem gyűjtöttem őssze őket konkrétan, egyedül az utolsó élményem maradt meg:

Van egy ember, legyen Károly az életemben, akinek elég sokat kellett segítenem, mivel a házassága tönkremet, és nagyon sok lelki problémával küszködött. Régóta elemezm neki élete eseményeit, de valahogy mindig zátonyra futottunk, majd pár hónap elteltével visszatért hozzám azzal, hogy már megint igazam volt. Már nagyon kezdtem belefáradni, és most is hiába beszéltem neki, nem hallgatott rám és nem vette észre az egyértelmű összefüggéseket. Eddig mindig az álmaim arról szóltak, hogy segítenem kell neki, de nem oly régen álmaimban elindult egy folyamat, miszerint "levehetem" a kezem róla, mert egy sámánhoz került, aki tovább fog vele törődni. Kicsit nyugtalan voltam, és állandóan az járt a fejemben, hogy akkor most van vele tovább dolgom vagy sem. Erre kértem jelet. Hazafelé menet beszaladtam az egyik nagyáruházba, ahol belépve szinte meg is torpantam. Egy már bezárt bódé üvegablakán egy A4 - es papíron az alábbi szöveg díszelgett nagy nyomtatott betűkkel: "KÁROLY KÉSZEN!". :) A bódén semmilyen más felirat vagy dolog nem volt az üvegablakon, csak ez.

És akkor  tessék ide feljövök és végül is ezekről a "véletlennek" tűnő jelenségekről van szó. :)
 

 
Bíborka | 2007-02-08 15:51:27 Válasz erre Adatok E-mail (21)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
148 db

Szia Koda!

Sajnos régen jártam erre, de most újra szeretnék a közösséghez csatlakozni. 

Álomszimbológiával foglalkozom és közel 5 éve vezetem az álmaim, napról napra rendszeresen.

Túl sok mindenről írhatnék, ezért inkább kérdezz Te nyugodtan és válaszolok. :)

Szeretettel: Bíborka


  Előzmény: koda [18] (2007-02-06 10:02:34)
 
Nic | 2007-02-06 17:46:53 Válasz erre Adatok E-mail (20)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Tegnap eszembe jutott, hogy milyen régen találkoztam egy ismerősömmel. Ma felhívott, és elhívott egy programra (amit viszont egyéb elfoglaltságom miatt le kellett mondanom).
 
Nic | 2007-02-06 12:15:10 Válasz erre Adatok E-mail (19)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Vasárnap (többek közt) Michael Brett: A mórok - Az iszlám nyugaton c. könyvét (Gondolat, Bp., 1985) olvasgattam. Az egyik (133.) oldalon a következővel találkoztam: "Az Aucassinről és Nicolette-ről szóló középkori szerelmi história hőse, az ifjú Aucassin lovag, aki Rhone völgyében bolyong, hogy fellelje imádott kedvesét, nem, más, mint al-Kászim." Megjegyeztem a nevet mint érdekes információt (mivel amikor évekkel ezelőtt olvastam a históriát, tetszett).
Másnap egy váratlan ok miatt elmentem pár közeli ismerősömhöz. Ahogy beszélgettünk, megláttam pár könyvet az asztalon (mint kiderült, épp aznap vitte őket a postás); belelapozgattam; Iris Rinkenbach: Spirituális felkészülés a gyermekáldásra (Bioenergetic Kft, Bp., 2004) c. könyvébe belelapozva a következő néven akadt meg a szemem: "Kasim" (65. o.). Egy mesére bukkantam; az ő főszereplője volt Kasim.

  Előzmény: koda [18] (2007-02-06 10:02:34)
 
koda | 2007-02-06 10:02:34 Válasz erre Adatok E-mail (18)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
12 db

Na jó, alig vártam, hogy megtörténjen, és megtörtént :) Feleségemmel egy kávézóban ülünk, és az álmaimról beszélgetünk. Előáll az ötlettel, hogy fel kéne jegyezzük egy füzetbe az álmainkat, hogy megmaradjon. Majd találomra eltekerek egy fórumhoz, ahol a hatodik bejegyzéshez lapzok, elolvasom, és ezt találom benne:
"Szerintem is mindenkinek magának kell (ha akarja...) eldönteni, hogy egy adott álom(foszlány) mit jelent számára. Ebben sokat segít ha rendszeresen írjuk álmainkat, akármilyen butuskák is. Egyrészt pusztán ez a tett egyfajta üzenet önmagunknak,hogy komolyan vesszük az álmokat, ezáltal sokkal mélyebb önmegismerési folyamat indulhat be, másrészt soha nem lehet tudni milyen ismétlődő mintákat illetve szimbolikát fedezhetünk fel akár utólag az álmainkban."
Érdekes :)
 
atta | 2007-02-02 19:43:57 Válasz erre Adatok E-mail (17)
Eddigi hozzászólásai:
1448 db

Tegnap reggel, csütörtökön, a metrón egy nő bulvár lapot olvasott. A hátlapját részben takarta egy másik újság. Csak ennyit láttam: "Egymásra találtak a .......kított fiatalok". Gondoltam ez vmi romantikus szenzáció lehet, pl. elszakított fiatalok. Ám ekkor játékos gondolataim tamadtak :) Megpróbáltam vmi meglepő v. vicces címet kitalálni. A nem túl vicces megcsonkított szó jutott az eszembe. Pár perc múlva végre megláttam a teljes címet: "Egymásra találtak a megcsonkított fiatalok". Azt hiszem cápatámadások áldozatairól volt szó. (Viszont az is lehet, hogy már vhol láttam egy pillanatra a cikket, csak épp a tudatalattimban pihent.)
 
atta | 2007-01-26 20:19:09 Válasz erre Adatok E-mail (16)
Eddigi hozzászólásai:
1448 db

Munkahelyemen van egy csomag virágporom, az egyik kolléganőmtől kaptam. Ma, mielőtt ettem volna belőle egy kis kanálnyit, nézegettem egy kicsit. Lapított, kerek formájuk van. Arra gondoltam, hogy ez olyan állapotban van mint ahogy a méhek szállítják a lábukon lévő kosárkában. Vettem belőle, bekaptam, majd kezdtem eltenni. Ekkor jött oda egy másik nagyon kedves munkatársnőm. Megkérdezte: mi ez, madáreleség? :) Felvilágosítottam. Erre rögtön mondta, ez az amit a méhek  a lábukon hordanak, ugye.  Akkor  másra figyeltem, csak kicsit később vettem észre a egybeesést. Néha kicsit elgondolkozok az ilyeneken: van egy csomó gondolatom, ami tulajdonképp nem is az enyém? Másoktól kölcsönzöm ezeket? Vagy talán vannak közös gondolataink? Valamiképp talán megosztozunk ezeken a dolgokon. Azt hiszem kirajzolódik vmiféle tudati együttműködés, ahol már nincs éles határ az egyes egyének között.
 
Richárd | 2007-01-25 17:44:02 Válasz erre Adatok E-mail (15)
Eddigi hozzászólásai:
2614 db

Kb.egy hete nagy uralkodókról olvasgattam.Nagy Sándorról is szó volt.Közben kapcsolgattam a tv-t is,"öntudatlanul".20 mp múlva a Duna tv-n épp egy Nagy Sándorról szóló filmet ajánlottak...)
 
Nic | 2007-01-23 23:30:15 Válasz erre Adatok E-mail (14)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Ma hallottam, amint egy gyerek a lenti parkolóból kiabálja (vélhetően egy valamelyik emeleten tartózkodó pajtijának /?/): "Marci meghalt! Hallod? Marci meghalt! Szegénykém!"

Amennyire meg tudtam állapítani, inkább információközlő, mintsem szomorú hangon beszélt; a "szegénykém" megjegyzés is mintha tanult lett volna (mintha azért mondaná, mert úgy tudja, hogy ilyenkor ezt kell mondani).

Nem tudom, emberről vagy más élőlényről beszélt-e. Amire odaértem az ablakhoz (szerettem volna látni a kissrác arcát), már nem volt ott.

Az esetről azonnal beugrott, hogy valaki nemrég írt ide egy esetet arról, hogy hogyan fogják fel a gyerekek a halált; ezért gondoltam, hogy leírom én is, ami történt.


  Előzmény: Lucas [8] (2007-01-12 13:21:08)
 
Nic | 2007-01-23 23:15:30 Válasz erre Adatok E-mail (13)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

OK :) Csak arra gondoltam, hogy a szinkronicitás esetei kapcsán felmerülhet a kérdés, hogy mekkora az az időtáv, melyen belül még egy eseményhalmazhoz sorolunk valamit. Ha pl. 4 évvel ezelőtt találkoztam volna a neten az említett szöveggel, és kezdtem volna dúdolgatni, vajon mennyire gondolnánk valószínűnek, hogy valamilyen összefüggésben állhatott a te mostani élményeddel? (De akár összefüggésben is állhatna vele persze.)
  Előzmény: atta [12] (2007-01-22 19:50:43)
 
atta | 2007-01-22 19:50:43 Válasz erre Adatok E-mail (12)
Eddigi hozzászólásai:
1448 db

Nem tudom, van-e köze a két dolognak egymáshoz, de idézem Lucast: "A gyűjtéssel épp a véletlen ellen nyomulunk." Szóval, nem merek megint a véletlenre hivatkozni. :)
  Előzmény: Nic [11] (2007-01-21 22:15:19)
 
Nic | 2007-01-21 22:15:19 Válasz erre Adatok E-mail (11)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Nem tudom, van-e bármi köze a dologhoz, de 16-17-e körül belefutottam a neten az "Indulj el egy úton" szövegébe; el is énekeltem.
  Előzmény: atta [10] (2007-01-21 19:24:17)
 
atta | 2007-01-21 19:24:17 Válasz erre Adatok E-mail (10)
Eddigi hozzászólásai:
1448 db

Ma az újságban olvastam egy cikket arról, Sólyom László köztársasági elnök be akarja járni a nemzeti parkjainkat. A szerző viccelődve, a kék túra bejárásáról beszélt. Rögtön eszembe jutott, h reggel A másfél millió lépés Magyarországon járt az eszemben, még a címdalát is dúdoltam egy kicsit.
 
borzas | 2007-01-13 20:13:39 Válasz erre Adatok E-mail (9)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

Szasztok!

Egy órával ezelőtt Alfred Adler pszichológusról olvastam. Amolyan freud követőjének mondható bizonyos tekintetben.
Adlernak volt egy olyan elképzelése miszerint a különböző szervi betegségekkel rendelkező emberek számtalanszor erőteljes gyakorlással próbálják erősíteni azt abizonyos szervüket, és ezáltal kompenzálni a hiányosságukat.

Aztán ezen elmerengtem és gondoltam halgatom egy kicsit a rádiót.

Amint elkezdtem halgatni arádiót egy olyan emberről volt benne szó, akinek testi rendellenesége, vagy fogyatékossága van de ennek ellenére hegyet mászik.

Üdv

Borzas

 
Lucas | 2007-01-12 13:21:08 Válasz erre Adatok E-mail (8)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
327 db

Tegnap azon morfondíroztam hazafelé menet, hogy a gyerekeket mennyire óvják attól, hogy ha a családban haláleset történik, akkor valami mesét kitaláljanak, hogy hol is van a hozzátartozó. Én, amennyire vissza tudtam emlékezni az óvodai élményeimre, beszéltünk arról egymás között gyerekek, hogy ha valakinek meghalt valakije, de egészen tárgyilagosan említette az érintett, mintha csak egyszerűen más állapotban lett volna. Ezen töprengtem, majd hazaérve bekapcsoltam a TV-t, ahol éppen arról beszéltek, hogy mit lehet elmondani a gyerekeknek a halálról a pszichomókusok szerint.
 
borzas | 2006-12-29 15:10:18 Válasz erre Adatok E-mail (7)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

Üdv!

 
 

Tegnap mielőtt elindultam volna a haveromhoz, sálat kerestem a szekrényben. Ahogy keresgéltem a sálat rátaláltam egy régi kék színű sapkára. A sapka kapcsán pedig azonnal eszembe jutott egy lány. Amikor talákozgattunk akkor volt hogy ezt a kék sapkát vettem fel. Mindig meg is jegyezte nevetve hogy mennyire tetszik neki ez a sapka. Ennek már két éve.

 

Aztán elindultam a haveromhoz forralt bort csinálni. De mindenekelőtt közértbe indultam. Gondolkoztam, hogy melyik közértbe menjek, aztán vacilálgattam útközben is, míg bementem az egyikbe.

 

Aztán gondoltam gyalogolok és nem várom meg a villamost. És no lám ki jön velem szembe? Igen ő jött velem szembe, a lány  akire fél órája gondoltam a sapka kapcsán.

 

Üdv

 
Borzas
 
Lucas | 2006-12-27 23:38:40 Válasz erre Adatok E-mail (6)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
327 db

A gyűjtéssel épp a véletlen ellen nyomulunk. :)
  Előzmény: atta [5] (2006-12-27 21:22:20)
 
atta | 2006-12-27 21:22:20 Válasz erre Adatok E-mail (5)
Eddigi hozzászólásai:
1448 db

Kb. bő másfél hete egy a tajvani számítógép iparról szóló cikk olvasása közben elgondolkodtam, milyen kárt okozna, ha megint lenne ott egy földrengés. Ma olvasom, hogy egy tenger alatti földrengés megrongálta a távközlési kábeleket Tajvan partjainál.

 

Az a problémám, hogy nem tudom: ez koicidencia, jövőbe látás, egyszerű logikus gondolkozás, vagy pusztán véletlen? (Jó, jó tudom, hogy véletlenek nincsenek.) 


 
atta | 2006-12-26 20:24:21 Válasz erre Adatok E-mail (4)
Eddigi hozzászólásai:
1448 db

Sziasztok!

 Vasárnap láttam a Váratlan utazás sorozat egyik részét eszembe jutott, hogy mi lett a főszereplő gyerekszínésszel, Sarah Polley-vel. Elgondolkodtam azon, hogy színész lett-e belőle. Másnap láttam egy film végét. A végén megnéztem a szereplők névsorát és meglepve láttam Sarah Polley nevét. Egyébként a filmben meg se ismertem, mert kissé megnőtt :)

Üdv,

   Atta
 

 
Lucas | 2006-12-24 01:10:20 Válasz erre Adatok E-mail (3)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
327 db

Egy koincidencia tegnapról:

 Busszal mentem be a Baross térre, és az Állatkert felett mellett megláttam egy utasszálíító repülőgépet. Az jutott eszembe, hogy ha valaki megkérdezné, hogy vajon mitől repül az a gép, mit válaszolnék? Mert az rendben van, hogy áramvonalas, meg van szárnya, de egyébként legalább annyira alkalmas így a repülésre, mint egy tégla. Ha nem lennének az írtózatos erejű sugárhajtású motorok rajta, nem tudna felemelkedni. Elmerengtem még egy ideig azon, hogy érdekes, hogy a repülés története úgy alakult, hogy nem a legröpképesebb forma lett az uralkodó, hanem a brutális meghajtás.
 Később, a nap folyamán, a tv-t nézve egy kiscsaj a következőt kérdezte az apjától: "Apu, hogyan tud repülni az a repülőgép?" Apu nem válaszolt, de az én nézőpontomból nem is kellett, mert már órákkal ezelőtt válaszoltam, és csak ismétlés lett volna. :)
 
Misi | 2006-12-21 22:34:30 Válasz erre Adatok E-mail (2)
Eddigi hozzászólásai:
142 db

Lám-lám mintha egy ujabb forditás készülődne.Egyébként álomról és környékéről  megemliteném a Castaneda sorozatot.Meg döbbentő a világlátása.Kiegészitik egymást a Seth könyvekkel ,legalábbis a számomra.Bár bizonyára mindenki megtalálja a maga  megfeleléseit.

 

üdv :Misi 


  Előzmény: Lucas [1] (2006-12-21 16:18:39)
 
Lucas | 2006-12-21 16:18:39 Válasz erre Adatok E-mail (1)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
327 db

Nekem ez tetszik. Hogy képzelted el? Ide írjuk le az egybeeséseket amikor megtörténnek, vagy gyűjtsük, és utána írjuk le hetente?

Egyébként volt is egy valóságteremtésre utaló véletlenem két napja. Elegem volt a szürke időből, és napos időt szerettem volna és kék eget. Másnapra meg is lett. :)
  Előzmény: Nic [0] (2006-12-19 22:03:48)
 
Nic | 2006-12-19 22:03:48 Válasz erre Adatok E-mail (0)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Sziasztok!

Véleményem szerint a december és január havi gyakorlat legyen Jane Roberts javaslata az egybeesések feljegyzéséről:A konyhában falatoztunk. Még mindig a... látszólagos koincidenciák jelentőségén gondolkodtam, és azon, hogy milyen fontos bizonyítékok lehetnek. "Ha elég ember figyelne az ilyen eseményekre, és követné nyomon őket, csinos kis bizonyítékmennyiség gyűlhetne össze, ami megfigyelésen alapulna" - mondtam. "Az aztán igazi tudományos eljárás lenne."

"Hát, akkor rajta!" - felelte Rob viccelődve. Aztán - komolyabbra fordítva a szót - hozzátette: "Attól tartok, a tudomány semmiféle bizonyítékot nem fog elfogadni semmiről, ami beleköpne a levesébe."

"Lehet, hogy igazad van" - válaszoltam; mégis elképzeltem magamban "az embereket", akik a telepátia, tisztánlátás vagy látszólagos koincidenciák összes esetét nyomon követik; olyan gondosan és szisztematikusan gyűjtögetik és kategorizálják éjszakai álmaikat, mintha egzotikus lepkéket vagy valamilyen értékes ércből vett mintákat tanulmányoznának és látnának el címkékkel, míg végül el nem érnénk a célt: halmokban állna a statisztikailag is elsöprő bizonyíték, ami kimutatná, hogy a "koincidenciák" valójában egy átfogó rendre utaló jelek, ami a legkisebbtől a legnagyobb eseményt is egyesíti egy összefüggések jellemezte mezőben; amely rend arra mutat, hogy mikroszkopikus és makroszkopikus skálán egyaránt jelentőséggel [meaning] bír minden egyes cselekedet.

Hisz - gondoltam - ha van értelme [meaning] az univerzumnak, akkor minden egyes cselekedetnek is van benne; és megfordítva: ha minden egyes cselekedet összepasszol az összes többi cselekedettel úgy, hogy egy értelmes [meaningful] gestaltot alkotnak, akkor a cselekedetek teljes - az egész univerzumra kiterjedő - kombinációja is értelmes. Ha úgy kezdenénk el kutatni, hogy észben tartjuk ezeket az ideákat, az univerzum feltárná titkait megfigyeléseink előtt! Miért is ne? "Pszichés naturalisták" lennénk; a mentális és pszichológiai környezetekbe tennénk tanulmányutakat, és madarak vagy növények helyett észleletek fajaira lesnénk.

És... több ezer pedánsan vezetett napló születne annak nyomán, hogy az emberek lejegyzik privát álmaikat, összegyűjtik az álomélet különös változatait, és az álomeseményeket személyes, sőt nemzeti és az egész világra kiterjedő közösségi eseményekkel vetik össze. Ugyanis ha az elfogadott tudomány azon a hipotézisen alapul, hogy az univerzum a véletlen értelmetlen terméke - már-már kozmikus bohózat, csak még ennél is szörnyűbb -, akkor én viszont egy alternatív tudományt képzeltem el, ami inkább azon a hipotézisen alapul, hogy van értelme az univerzumnak. Ez a tudomány az összes olyan adatot megvizsgálná, amit a hivatalos tudomány figyelmen kívül hagyott vagy elutasított; és le mertem volna fogadni, hogy az új bizonyíték messze felülmúlná a régit.

(Jane Roberts: The God of Jane)
Üdv:
Nic

 
1 | 2 | 3 | 4 |
db/lap


© 2003-2020. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség