Név: Regisztráció
Jelszó:

Most itt vagy: Fórum >> Seth szövegei >> OUIJA

1 |
db/lap
seelvuple | 2012-08-07 08:02:08 Válasz erre Adatok E-mail (68)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
165 db

vagy pl.: Biblia
´Én vagyok az Alfa és Omega. Én vagyok az egyetlen Élő.´ valami ilyesmi
  Előzmény: seelvuple [67] (2012-08-07 08:00:00)
 
seelvuple | 2012-08-07 08:00:00 Válasz erre Adatok E-mail (67)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
165 db

Uhh én tegnap olvastam itt valahol egy jó ´beszólást´ - tényleg nem feltétlen szeretem - vagy inkább úgy fogalmazok kedves a szememnek :)) - ha ´leoltanak´ valakit.

De tegnap találtam itt a fórumon valahol, hogy ´Gonosz/Jó´ viszonyáról beszélnek - ugye valójában ez egyszerű nézőpont és legjobb esetben is önmagadod dicséred és szídod :)

és ezt valaki hosszasan taglalta Jó szellemseregekkel meg mitém aztán valaki leoltotta de hosszan és értelemesen, hogy nagyon eltévedt, rosszul értelmezte a Seth szövegeket és végére egy ilyet :

´Szerintem ingkább mélyedj bele a WAlt Disney és egyéb animációs filmek pl: Toy Story és Shrek elmezésébe.. ez a neked való feladat :DDDD ´ olyat szakadtam rajta

am meg nekem van egy ilyen dillemám : Ha minden önmagam elvárásának/választásának a kivetítése - kívétel nélkül - akkor tulajdonképpen sohasem beszélgettem senkivel??
És seth.hu-n az idézeteknél ilyesmit ír az Autoritásnál - hogy tulajdonkép mivel önmagad kihatárolhatatlan (azaz aki alatt Isten nevét értjük) ezért személyes - míg a személyiség személytelen hiszen, nem önmagaként ismeri a világegyetemet - de ezt felesleges elérni, egy mélyebb szinten így ismered /ismersz.. na ezek a szavak :DDD
 
am valaki nem tudja hogyan tudok rendelnI? egyszerűen nem működik? mindegy majd egy hét múlva meglesz :)
  Előzmény: tida [62] (2012-01-11 13:36:33)
 
Vanyai | 2012-01-18 17:41:18 Válasz erre Adatok E-mail (66)
Eddigi hozzászólásai:
1273 db

Igen egyertelmu hogy az a legegyszerubb.De amig ismeretlennel van dolgod meg nincs benne tapasztalatod - es ez esetben egy kicsit tartasz vagy felsz tole - es negativ erzeseid vannak afelol akkor ez tenyleg segit.Persze ha mar rutinnal mozogsz akkor mar tenyleg belatod hogy hulyeseg:) Persze ez nem igaz minden egyes emberre de az atlagra igen.

  Előzmény: tida [65] (2012-01-17 19:17:55)
 
tida | 2012-01-17 19:17:55 Válasz erre Adatok E-mail (65)
Eddigi hozzászólásai:
3339 db

Ha már átverés ellen átverés, jobb lenne talán az eredeti önátverést megszüntetni (félelem démonok és hasonló gonosz-ártó szellemizéktől):)
  Előzmény: Vanyai [64] (2012-01-13 04:22:52)
 
Vanyai | 2012-01-13 04:22:52 Válasz erre Adatok E-mail (64)
Eddigi hozzászólásai:
1273 db

Pontosan erre gondoltam:) Ezzel "atvered" magad de segit.Ha tenyleg fel tole az illeto akkor ne csinalja.Sajnos volt pelda ra ismeroseim kozott akit igen nehezen es hosszadalmasan raktak helyre.

  Előzmény: atta [63] (2012-01-12 20:58:24)
 
atta | 2012-01-12 20:58:24 Válasz erre Adatok E-mail (63)
Eddigi hozzászólásai:
1439 db

Ha egy védő buborékot képzel maga köré, akkor ez valóban segíthet. Megnyugtató, hogy van körülötted vmi ami megvéd. Ez nem átoklevétel, csak egy kis magánhasználatú pszichológia. Persze a buborék színén lehet vitatkozni. :)
  Előzmény: tida [62] (2012-01-11 13:36:33)
 
tida | 2012-01-11 13:36:33 Válasz erre Adatok E-mail (62)
Eddigi hozzászólásai:
3339 db

Lila buborék? Aljas bestia démon? Nem tévesztettétek el a házszámot?;)

Tudok egy jó kis weboldalt átoklevétel, szelleműzés és hasonló témákban:)
  Előzmény: Mario [61] (2012-01-11 03:12:40)
 
Mario | 2012-01-11 03:12:40 Válasz erre Adatok E-mail (61)
Eddigi hozzászólásai:
666 db

Ez most komoly? Lila buborék? :)

Szerintem ezt nehéz félelem nélkül csinálni, legalábbis nekem nem ment. Persze, közben nevetgéltünk is, de azért paráztunk rendesen. A kísérlet után órákig nem mertem egyedülhagyni a párom, ne hogy megtalálja őt valami aljas bestia démon :)
Lehet, hogy inkább egyedül folytatom, bár azt a könyvek nem ajánlják.

  Előzmény: Vanyai [60] (2012-01-10 17:30:52)
 
Vanyai | 2012-01-10 17:30:52 Válasz erre Adatok E-mail (60)
Eddigi hozzászólásai:
1273 db

Ha lesznek benneteket felelmek a dolog irant akkor automatikusan fogtok a szobaba rangatni nem kivanatos lenyeket!A javaslatom hogyha nem megy el rolatok a para akkor tegyetek vedelmet magatokra.Egy feher vagy lila buborekot magatok kore kepzeltek az tokeletes lesz:)
  Előzmény: Mario [59] (2012-01-10 02:36:28)
 
Mario | 2012-01-10 02:36:28 Válasz erre Adatok E-mail (59)
Eddigi hozzászólásai:
666 db

A két ünnep közt készítettem egy Quija táblát.
Egy préselt, lakozott falemez (ex-szekrénypolc) volt a tábla alapja. (Most szólok, ha valaki hasonlóra vetemedne, NE használjon lakkozott felületet, ugyanis nehézkesen fog rá az alkoholos filc, ráadásul gyötrelmesen kenődik, valamint a simább használat érdekében jó előre csiszoljátok meg a tábla felületét!)
A párommal leültünk kipróbálni a táblát. A kérdéseket én tettem fel.
Először csak arra próbáltunk rákérdezni, van-e valaki rajtunk kívül valaki a szobában. Mivel nem kaptunk választ, arra gondoltam, megpróbálom Seth-et szólítani, bár ez nyilvánvalóan téves út volt, hisz „Az anyag integritásának védelme miatt mindig kizárólag Ruburton keresztül fognak érkezni közléseim...”.
Ezek után, megpróbáltam Jane Robertset megszólítani, de arra sem kaptam választ. Nem sokkal később befejeztük a játékot, őszintén szólva, kicsit féltünk az egésztől.
A továbbiakban valószínűleg még próbálkozunk.
 
Főnix | 2009-12-15 11:51:10 Válasz erre Adatok E-mail (58)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
2 db

Sziasztok, üdvözlök mindenkit:)

Ennek a topicnak a témájához:

Látom, ide már régen került bejegyzés... Talán már nincs aktualitása, mégis...: néhány éve használom a Quija táblát, de jelenleg nincs partnerem hozzá. Ha még mindig van kedvetek egy közös "kísérlethez", szívesen lennék partner ebben.

 
gorgo | 2009-07-17 10:32:15 Válasz erre Adatok E-mail (57)
Eddigi hozzászólásai:
38 db

Hello Hugi!

 

Nem részletezted ugyan, hogyan történt az idézés, de úgy gondoltam néhány általános problémát ezzel kapcsolatban szívesen megosztok veled.

 

Az első és egyik legjelentősebb hiba, hogy az idézők nem nevezik meg konkrétan azt a szellemlényt, amelyet meg akarnak idézni. Egyszerűen csak kíváncsiságból várják, hogy történik-e valami. Ez olyan, mintha a házad ajtaját nyitva hagynád, és várnád, hogy valaki bejöjjön. Az általános viselkedésminta alapján megjósolható, hogy a jóindulatú emberek nagy százalékban benéznek, esetleg beszólnak, hogy nyitva maradt az ajtó, majd becsukják. Lesznek olyan elszántak, akik bemennek, és szétnéznek, van-e esetleg valami bűncselekményre utaló jel. Olyanok is lehetnek, akik hívják a rendőrséget, stb. Valószínűleg azok lesznek a legkevesebben, akik bemennek, és elbeszélgetnek velünk.

 

Az „alakalom szüli a tolvajt” mondás elég velősen rávilágít arra, hogy mi a gond a nyitva hagyott ajtóval :-) Mindezzel tehát azt akarom mondani, hogy az idézés legalapvetőbb kritériuma – általában – hogy azt hívjuk meg, akivel beszélni akarunk. Az a legminimálisabb minimum, hogy megkérdezze az idéző, van-e olyan szellemlény a helyiségben, aki beszélni szeretne vele.

 

Az is problémás dolog, hogy az idézők azt hiszik, az idézés nem sikerült, mert a pohár nem mozdult meg. A pohár mozgatása ideomotorikus (részben öntudatlan) izommozgás eredménye, akkor következik be, ha a szellemlény, és az idéző között létrejön a tudati kapcsolat. Ez legalábbis némi rákészülést igényel, amely állhat például abból, hogy az idéző igyekszik megtisztítani a tudatát minden zavaró gondolattól, igyekszik nyílttá válni a szellemlény irányába, hogy az kvázi az ő testén keresztül megnyilatkozzon. Ehhez a bátorságon kívül nagy nagy bizalomra van szükség. Általában az efféle kapcsolatokra azok a médiumok alkalmasak, akik könnyen hipnotizálhatóak, hiszen ők azok akik a szellemvilágból érkező hatásokra is érzékenyen reagálnak, továbbá fizikai személyiségükben az akarati funkciót viszonylag könnyen át tudják adni más intelligenciának.

 

Ugyanakkor a szellemvilág szinte mindig válaszol a hívásra, akkor is, ha az idéző, és a szellemlény között nem jön létre a fentebb említett tudati kapcsolat. A szellemvilág nyelve természetszerűleg nem kapcsolódik fizikai fogalmakhoz, tehát a válasz nem biztos, hogy a poháron keresztül érkezik. De érkezhet az álmok útján – jóval később – amikor az idéző maga is a szellemvilág részévé válik egy időre. Érkezhet gondolatok, érzések formájában, amelyet a kísérletező nem biztos hogy felismer, miközben feszülten várakozik arra, vajon megmozdul-e a pohár.

 

Seth mondatai a védekezésről, rám nagy hatással voltak. „építhetsz magad köré vártfalat, az egész szépen távol fogja tartani az ellenséget. De eközben téged is bezár a falak mögé.” A védekezés nem szerencsés dolog. Vagy megvan a bizalom, vagy nincs, ha valaki fél ne is kezdjen hozzá. Ennek természetesen lehetnek hátrányos következményei, hiszen, ha kinyitsz egy ajtót, és nem tudod mi van mögötte, bárki bejöhet. Ezért is lényeges a konkrét hívás. Ha már védelem. Nem akarlak elkeseríteni végkép, de Franz Bardon az „Igazi beavatás útja” című munkájában az energiával történő tértelítést nem a kezdőknek javasolja. Így tehát eleve kérdéses, hogy egy képzeletben elvégzett tértelítés mennyire lehet hatásos olyan, hát, ártónak tűnő szellemvilági jelenség megfékezésére, amelynek ereje, képessége sokszorosan felülmúlja az idéző képességeit.

 

Mindezek ellenére, egyáltalán nem baj, ha ezzel kísérleteztek. Hiszen nagyon fontos – szerintem – hogy az ezoterikus világnézethez tapasztalatok társuljanak. Néhány javaslat, amely esetleg segíthet még. Az idézésnek ne csak a fizikai jelenségeire figyeljetek, hanem a lelki jelenségeire, az sokkal fontosabb. Az idézési kísérletek után érdemes az álmokat jobban megfigyelni, esetleg olyan gondolatokat, késztetéseket „tetten érni”, amelyek számodra idegennek tűnnek. Az idézéshez nyugalomra van szükség, lehetőleg tiszta, nyílt gondolkodásra, és lelki felkészülésre. Erőltetni fizikai tudattal a dolgot nem érdemes. Ha már a fizikai fogalmaknál tartunk az idézés gyakorlatában fontos lehet a tudat edzése, természetesen itt az ellazulás képességének akaratlagos előidézésére gondolok, más szavakkal az agy alfa agyhullám-tartományban való tartása a tudat által. Ekkor az agy sokszorosan befogadóbb, mint általában. Ehhez nagyon sok meditációra lehet szükség, gyakorlatok ezreit lehet e tárgyban fellelni például az interneten.

 

Kissé hosszú válasz lett, de remélem megérte végigolvasni. Felajánlom még azt is, hogyha az idézések rosszul sülnének el, ha gondoljátok, közre tudok működni a nemkívánt hatások semlegesítésében.

 

Üdv.: Gorgo         

  Előzmény: hugica [56] (2009-07-10 17:06:53)
 
hugica | 2009-07-10 17:06:53 Válasz erre Adatok E-mail (56)
Eddigi hozzászólásai:
1 db

Sziasztok! Pár napja csak, hogy regisztráltam itt a honlapon, teljesen véletlenül találtam rá, nagy örömömre. Pont a OUIJA táblás módszerrel próbálkoztunk 2 kolléganőmmel amikor a honlapot megtaláltam.  Nagyon nagy lelkesedéssel próbálkoztunk a házilag készített táblaszerűségünkkel, de nem történt semmi! Ez nagyon elkeserített! Annyira biztosak voltunk benne, hogy összejön (más kolléganőknek összejött többször is, de ők már nem csinálják mert megijedtek). Viszont elmagyarázták a hogyanját és itt a Seth.hu honlapon is mindent elolvastam róla. De semmi! Olvastam, hogy közületek sem mindenkinek sikerült! Kitartás?? Gyakorlás?? Van ötletetek? Még arra gondoltam, hogy az lehetett a probléma, hogy az egyik társunk közben sokat beszélt. Így a koncentrálás időnként megszakadt. Vagy még talán az, hogy mi előtte levédtük magunkat és a szobát abba a bizonyos fehér fény burokba , hogy a negatív energiákat távol tartsuk. Túl jól sikerült és minden energiát távol tartottunk maguntól? Vagy a pohár nem megfelelő? De a többi kolléganő is mindig pohárral csinálta és működött! Mi napközben próbálkoztunk nem este, de ez nem lehetett baj, igaz?! Kérem akinek van ötlete és tud segíteni írja meg!!! Nem adom fel és be fogok nektek számolni az eredményről!

Előre is köszönök minden választ!

      Hugica

 
Mailme | 2008-04-15 08:59:35 Válasz erre Adatok E-mail (55)
Eddigi hozzászólásai:
109 db

Jaja, ők a kísértetek. Kényszeres rögeszmék által vezérelt személyiségtöredékek.
  Előzmény: Richárd [54] (2008-04-15 02:03:13)
 
Richárd | 2008-04-15 02:03:13 Válasz erre Adatok E-mail (54)
Eddigi hozzászólásai:
2606 db

Szerintem nem feltétlenül,bár az ittmaradt lélek kifejezés valóban nem túl szerencsés.

Mindenesetre Seth említést tesz kényszeres személyiségekről,akik mondjuk notóriusan visszajárnak egy helyre.Ez nyilván időleges állapot,amint rájön az adott személy a helyzetre,megszűnik a probléma.

De mivel az idő itt és a köztes létben-feltételezhetően- teljesen más szabályok szerint telik,ezért elképzelhetőnek tartom,hogy itteni időben mérve évtizedeken,évszázadokon át is előkerülhet a jelenség,míg "amott"esetleg csak egy visszatérő kényszeres cselekvés kivetüléseként jelentkezik a dolog.

  Előzmény: Mailme [52] (2008-04-14 21:05:14)
 
Mailme | 2008-04-14 21:13:42 Válasz erre Adatok E-mail (53)
Eddigi hozzászólásai:
109 db

Ha nincs olyan felsőbbrendű én, ami lenyomná a másikat, akkor értelmetlen megszállottságrol beszélni, mégis beszélunk rola.


Egy kicsit elgondolkodtam ezen. Az entitás befogadhat idegen személyiségtöredéket azáltal, hogy energiát kölcsönöz neki? Mert ez esetben a személyiség felhasználhatja egy lehetséges szelf energiamagvait és fizikailag megnyilvánulhat az adott testben. De ennek lehetősége az entitástol függne. Ha akarja, akkor az is a fejlődés érdekében kell hogy történjen, merthát nem létezik rossz.

A megszállottság másik esete pedig az kell hogy legyen, amikor két lehetséges valóság annyira párhuzamossá válik, és annyira magasak lesznek az energiacsúcsok, hogy egybeolvadnak gyakorlatilag. Ilyenkor jelenhet meg egy testben két vagy több szelf egyszerre. Ezeket most így hangosan levezettem, nem tudom mennyire helytálló az elmélet. 

 


  Előzmény: Lucas [50] (2008-04-14 13:48:45)
 
Mailme | 2008-04-14 21:05:14 Válasz erre Adatok E-mail (52)
Eddigi hozzászólásai:
109 db

Mi az, hogy itt maradt lélek? Ez egyáltalán nem illik bele a Seth-filozófiába. A halál után az entitás nem hagyja, hogy a lélek elvesszen, a lélek Önnön tudatára ébred, felismervén nagyobb identitását.

Ezzel az itt maradt lélekkel sohasem voltam kibékülve. Az itt maradt lelkek ha jol tudom pszeudo-képmások, az eredeti tudat kivetített aspektusai, akik nem tudtak alkalmazkodni ehhez a valósághoz, így folyamatosan ugyanott vannak; házban, játszótéren, stb...de kötődhetnek folyamatosan 1 személyhez is.. Ők azok, akiket mi kísérteteknek hívunk. Nem szerves részei az entitásnak, nincs önnálló tudatuk.

 

 


 
Misi | 2008-04-14 19:39:38 Válasz erre Adatok E-mail (51)
Eddigi hozzászólásai:
142 db

A megszálláshoz az egyén valamilyen szintü beleegyezése megtörténik.Nincs olyan ,hogy a másik erősebb vagy gyengébb,partner kell a dologhoz.Nálam is volt mikor a számból más beszélt s mikor észrevettem visszahuzódott.Inkább azért mert a figyelmem felszinre hozta az eseményt és a kapcsolat megszakadt.Másik élmény, valaki testében két lélek lakott.Az eredeti és egy beköltöző.Az eredeti beleegyezett a dologba, bár tudatosan nem.Egy itt maradt lélek volt a vendég.Elég hosszas apró munkával tudtam meggyőzni,hogy jobb ha távozik.A Gazda tudatosan észre se vette .A vendég távozását ugy reagálta le:"olyan tágas lett belül".Azonban ismerve a Gazda természetét ujból elő fordulhat vele.Csupán valamiféle jó indulat alapján bárkit befogadna.

 

Üdv:Misi 

 


  Előzmény: Lucas [50] (2008-04-14 13:48:45)
 
Lucas | 2008-04-14 13:48:45 Válasz erre Adatok E-mail (50)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
324 db

Van két idevágó idézet Seth-től, ami ezzel foglalkozik (részben):

"Nincs olyan felsőbbrendű Én, amely elnyelné, magába temetné, megszüntetné szabad akaratukat, önálló döntési képességüket, egyéniségüket. Az identitás valóban azonos velük, így minden lehetséges cselekedet és fejlődés teljes szabadsággal kifejeződhet - ebben a valóságban is és az összes többiben is, amelyeket ti nem ismertek."

566. ülés

"Az idő a ti fogalmaitok szerint képlékeny. A legtöbb jóslat erősen torzít, ezért csak arra alkalmas, hogy félrevezesse az embereket. És nemcsak erről van szó: a jósok rendszerint alaposan felsülnek, ami nem tesz jót „az Ügynek”. A valóság nem ilyen módon létezik. Ráhangolódhattok bizonyos lehetőségekre, és megjósolhatjátok, hogy valamely esemény be fog következni, de mindig érvényesül a szabad akarat. Nincs hatalmas elefántcsonttoronyban ülő isten, aki kijelentené: „Február 15-én nyolc óra ötkor ez és ez fog történni”, ha pedig isten nem jósol, akkor én sem látom értelmét, hogy megtegyem."

Az ESP-csoport ülése
1971. január 5., kedd


Ezek miatt én úgy érzem, hogy amikor "megszállottságról" beszélünk, az inkább egy személyiség akaratlagos háttérbeszorulása, és egy másik előtérbe kerülése. Mert a megszállottság rendszerint azt implikálja, hogy valami nagyon gonosz/nagy/erős/bizarr dolog elnyomja a szegény indentitást, és átveszi felette a hatalmat, úgy, hogy a másik azt nem akarja.

 

  Előzmény: Mailme [49] (2008-04-14 09:39:02)
 
Mailme | 2008-04-14 09:39:02 Válasz erre Adatok E-mail (49)
Eddigi hozzászólásai:
109 db

Meg a történelem során sok ember volt akit megszálltak. Én ugy gondolom, hogy megszállottságrol akkor beszélünk, ha egy testben több párhuzamos szelf vagy egy másik, megnyilvánul. Nade mi a helyzet azokkal az emberekkel, akiket a gonosz szállta meg? Tudom, nem létezik a gonosz, csak ha hiszünk benne, nade mégis, ezekre mi lenne vajon Seth válasza?
  Előzmény: Mailme [48] (2008-04-14 09:35:12)
 
Mailme | 2008-04-14 09:35:12 Válasz erre Adatok E-mail (48)
Eddigi hozzászólásai:
109 db

Többen felhívják a figyelmet a tábla és amszellemidézés veszélyeire. Én sem tartom biztonságosnak a dolog. Ti mit gondoltok a megszállottságról? Meg ugy egyáltalán arról, amikor szellemek kísértenek egy házat? Mit mondana erről Seth? Amikor valakit szellemek kísértenek, az mi voltaképpen?
 
Babci | 2008-02-14 19:17:12 Válasz erre Adatok E-mail (47)
Eddigi hozzászólásai:
125 db

Sziasztok, új vagyok és ezt a táblás topic-ot már elolvastam, végig.

ycyor gondolata nagyon érdekes: valamire kívülről szeretnénk választ kapni. Lehet ez kártya, asztrológia, látó, bármi. Végül is akkor fordulunk ilyen segítséghez, ha valamilyen keresztúthoz értünk és útmutatásra van szükségünk.

Három táblázáson vettem részt. Én is próbáltam az ujjamat könnyedén a pohárra téve "dolgozni" vele, nekem nem sikerült. Tudnotok kell, hogy nagy bioenergia elvonással járhat ez a fajta "munka", csakúgy, mint a látóknál. Hallottam olyanról, akinek néhány évig szüneteltetnie is kellett a működését.

Minden alkalommal ugyanaz a két profi működött közre. Amikor én az elsőmön voltam, csak annyit kértek, hogy egy segítő lélek jelentkezzen be. Elég izgatott voltam, de hamarosan én is boldogan bekapcsolódtam a kérdezésbe.

Másodszor és harmadszor egy nagyon magas szintű valaki jött, s én is éreztem, hogy nem mindenféle butaságot kell kérdezni tőle. Pl. olvastam a Frabatot, amelyben több helyen is egymásnak ellentmondó(nak tűnő) infot találtam. Rákérdeztem, s mindkettő igaz volt, és még az összefüggést is tisztáztuk.

Energiagyógyász lévén megkérdeztem, hogy azok az emberek, akik Jézushoz fordultak, valóban mind meg akartak-e gyógyulni. Nem csupán a kiváncsiság vezetett, szerettem volna jobban megérteni néhány dolgot. Érdekes válaszok érkeztek.

A "tábla" nem mindenre ad választ. Nem a nem-tudás miatt, hanem azért, hogy magunk is dolgozzunk meg a dolgokért. Nem mondja meg, hogy add el vagy ne add el most a lakásodat. Ja, és kérdezni is nagyon kell tudni. Egy pontatlan kérdésre pontatlan válasz jön.

Nagyon örülök hogy megtaláltalak titeket, és Sethről is van sok gondolatom. Ja, a táblát megkérdeztem, hogy Seth névválasztásában az angol set igének volt-e szerepe. Igen-t mondott.

Üdv, Babci

  Előzmény: ycyor [41] (2007-02-07 19:24:16)
 
Lucas | 2007-02-18 11:17:14 Válasz erre Adatok E-mail (46)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
324 db

Szerintem mástól kérj inkább segítséget (vagy olvasd el az Egyéb menüpontban lévő Ti küldtétekben található útmutatót), mert Emma W. már több mint egy éve nem járt felénk. (Illetve nem szólt hozzá, lehet, hogy napi látogató, de ezt kétlem. :) )
  Előzmény: ISTI [45] (2007-02-17 22:00:14)
 
ISTI | 2007-02-17 22:00:14 Válasz erre Adatok E-mail (45)
Eddigi hozzászólásai:
6 db

ui: ha "EMMA W" alapvető tanácsokkal látna el, örömmel fogadnám.
 
ISTI | 2007-02-17 21:56:03 Válasz erre Adatok E-mail (44)
Eddigi hozzászólásai:
6 db

  SZiasztok!

 Most gyártok egy "uoija" táblát. Ha sikerül beüzemelni, beszámolok a tapasztalataimról.

 
kaqkk | 2007-02-08 13:42:26 Válasz erre Adatok E-mail (43)
Eddigi hozzászólásai:
86 db

Sziasztok!

 

Egyszer mi is megpróbáltuk a táblázást otthon. Vegyes eredménnyel. első alkalommal egész jól ment, de a második valahogy vakvágányra tévedt. Az első alkalommal történt egy elég poénos dolog: Megkérdeztem az illetőt, hogy hogyan halt meg. Érkezik az első betű F. Majd E. persze rögtön agyalok, hogy mi lesz a vége. Húhh biztos felakaasztották, vagy ilyesmi... Erre: FEKVE Persze a párom rögtön azt mondta, hogy ez a poén biztos tőlem származik. Hát tudatosan nem gondoltam erre,  az biztos. A tudatalattimról meg gőzöm sincs.

Szóval a második alkalom pont azért lett gáz, mert megrendült a hitünk. Összevisszaságok jöttek csak. Azóta nem is próbáltuk. Mindenesetre fáradtságot nem éreztem.

Talán én is egy tanácsadót kerestem volna azt hiszem. Jó lenne, ha valaki "külsős" nekünk is segítene... Persze helyettem nem élhet.

 


 

Üdv.

kaqkk
 

  Előzmény: koda [42] (2007-02-07 21:25:02)
 
koda | 2007-02-07 21:25:02 Válasz erre Adatok E-mail (42)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
12 db

Jogosak a felvetések. Én is tartózkodtam eleinte, de a látszólagos sikereken felbuzdulva szerintem folytatjuk. Amúgy amint olvastad én elég új vagyok ebben a dologban, azt hittem részemről majd menni fog mint a karikacsapás, de közben néha paráztam. Ez biztos nem segített. Meg azóta alvást alvásra halmozok. Szóval egyelőre pihentetünk. Meg aztán bizonytalanok is vagyunk, hogy ehhez az egészhez mennyi öze van külső erőknek, és mennyi nekünk.
Ha lesz folytatás, közzéteszem.
  Előzmény: ycyor [41] (2007-02-07 19:24:16)
 
ycyor | 2007-02-07 19:24:16 Válasz erre Adatok E-mail (41)
Eddigi hozzászólásai:
83 db

Hm.. Érdekes, és folytatjátok a kísérletezést? Nekem korábban nem volt merszem belefogni bármi hasonlóba. Inkább olyasmit próbáltam, hogy relaxált állapotban önmagamnak feltenni kérdéseket, és néha egész érdekes válaszok jöttek. ebben meg lusta voltam talán mert mindig elsikkadt a dolog. De ez a hozzászólás felhozta bennem hogy tényleg érdekes lenne ilyenekkel kísérletezni. bennem mondjuk legelőször is az merül fel a táblákkal kapcsolatban, hogy nagyon önmagunkon kívülről szeretnénk válaszokat kapni általa. Abban bízunk, hogy jön egy lény, entitás aki majd megmondja a tutit.. :) Mintha nem bíznánk teljesen önmagunkban.. Nincs ebben a táblázásban ilyen dolog? Nem részedről konkrétan, hanem úgy általánosságban.. Persze Jane-ék is így kezdték , s lám mi lett belőle, szóval már korrigálom is magamat egy kicsit... Mégis úgy érzem, sokan a saját bizonytalanságaikat próbálják a táblával csökkenteni valahogy.. nnna, most csak gondolkodtam hangosan, senkit nem akartam megbántani vagy akármi..:)

Ycyor

  Előzmény: koda [40] (2007-02-06 21:12:26)
 
koda | 2007-02-06 21:12:26 Válasz erre Adatok E-mail (40)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
12 db

Sziasztok!
Jó rég nem volt ide bejegyzés, gondoltam felfrissítem a topicot :) Szóval a feleségemmel erőt vettünk magunkon, és készítettünk egy táblát. Nem voltunk benne biztosak, hogy működni fog, de nem is elvárásokkal kezdtünk neki. Az alábbiak a tapasztalatok:
Délután 13:30, besötétítve, gyertyafény, előtte a kérdések lejegyezve. Hosszú várakozás után valaki beköszön. Én elkezdem feltenni a kérdéseimet, az eldöntendőkre egyértelműen érkezik a válasz, de a szöveges üzenetek nagyon zagyvák. Egy magát SAPI-nak nevező entitás próbált velünk kommunikálni. Azért mondom, hogy próbált, mert a válaszok teljesen értelmetlenek lettek. . Illetve bocs, az első kérdésre még értelmes válasz érkezett: Megkérdeztem miért lépett velünk kapcsolatba, erre egyértelműen az alábbi válasz érkezett: JÁTÉK. A sok értelmetlen zagyvaság után arra gondoltunk, hátha érti amit mondunk, de nem tudja a nyelvünkön lebetűzni. Megkérdeztük, össze tudna-e hozni valakivel, aki ért magyarul, erre nem az igen feliratra vitte a mutatót, hanem kibetűzte: DA. Na ettől kicsit kirázott a hideg, mert a tömb ahol lakunk, előtte orosz laktanya volt. Aztán elköszönt, és vártunk. Nemsoká megjelent még valaki, aki azt állította, hogy a szellemi vezetőm. Magát RANI-nak nevezi, és egész értelmes válaszok jöttek (némi torzítással). Megkérdeztem mióta akar kapcsolatba kerülni velem, a válasz: 20 ÉV. Kérdezem miért? Válasz: UBNÉ (ezt pl egyelőre nem értem). Aztán megkérdeztem tudunk-e majd később tábla nélkül beszélni, mert ez elég nehézkes, erre a válasz: É NEM. Persze itt azt éreztem, nem akar megijeszteni mindjárt az elején, talán ezért torzult kicsit. Aztán olyan pokoli fáradtságot éreztem, hogy abba kellett hagynunk. Biztosított róla, hogy bármikor hívhatjuk, de ezt amúgy is éreztem a beszélgetés közben. Viszont a fáradtság nagyon zavart. Le kellett feküdnöm, és a fél délutánt átaludtam. Ez nem tudom normális-e.
Most vegyes érzéseim vannak. Nem tudom mit vártam, így azt sem tudom elégedett legyek-e. Mindenesetre ma megint kicsit másképp nézem a világot.

 
Emma W. | 2005-08-23 07:33:57 Válasz erre Adatok E-mail (39)
Eddigi hozzászólásai:
26 db

Hali!

Próbáltam egyedül, de nem ment gond nélkül, és nem akartam eröltetni. Szerintem ott még nagyobb esélye van annak, hogy a tudatalattim közbeszól.

Szinte mindig tudtunk beszélni Noémivel. Általában napközben, délelött 10 és délután 3 között szoktunk táblázni. Néha éjjel is, de az a kevesebb.

Üdv!

  Előzmény: pluto [38] (2005-08-20 19:52:51)
 
pluto | 2005-08-20 19:52:51 Válasz erre Adatok E-mail (38)
Eddigi hozzászólásai:
35 db

Szia Emma W!

Bármikor kapcsolatba tudtok lépni  Noémivel vagy csak bizonyos napszakokban? Egyedül próbláltad már?

Köszi a válaszodat.:)

Pluto

  Előzmény: Emma W. [37] (2005-08-20 14:25:29)
 
Emma W. | 2005-08-20 14:25:29 Válasz erre Adatok E-mail (37)
Eddigi hozzászólásai:
26 db

Szia!

A dolog nálam úgy müködik, hogy ráteszem pár ujjam a mutatóra, és a társam is ezt teszi. Aztán pillanatokon belül elindul magától, és meg is áll annál a betünél, amelyiknél akar. Ha "hadar", akkor csak lassít, ill. rövidíti a szavakat. Igazából nem hívunk senkit, hagyjuk, hogy minden magától történjen. A gondolatban feltett kérdésekre is válaszol nekünk, söt, néha még arra is, amit valahol egészen mélyen gondoltunk...

Üdv!

  Előzmény: pluto [36] (2005-08-15 12:59:26)
 
pluto | 2005-08-15 12:59:26 Válasz erre Adatok E-mail (36)
Eddigi hozzászólásai:
35 db

Szia Emma W.!

Nekem egyik boltban egy egyszerű üveglapot javasoltak és poharat mutatónak vagy bármi mást csak jól csússzon az üveglapon. Hogyan kezditek a kapcsolat felvételt. Nem világos, hogy nekem kell a mutatót mozgatnom és ahol van egy intuícióm megállni, vagy a mutató magától megfordul és mozog csak ez újjamat kell rajta tartani, stb? Elolvastam a seth.hu-n levő leírást, de nem világos még nekem a működése. Ingánál és lengyelbotnál nem kell semmit sem csinálnom csak gondolatban feltennem a kérdést, ez is így működik?

Pluto

  Előzmény: Emma W. [20] (2005-07-16 10:00:56)
 
Gergely | 2005-07-31 10:04:01 Válasz erre Adatok E-mail (35)
Eddigi hozzászólásai:
141 db

üdv,

Nem tudom, mit is akartam tuljdonképpen, végül is, pusztán csak valami érdekességet szerettem volna hallani a táblával kapcsolatban.
Persze nekem már az is érdekes, amiket megemlítettél, és hát maga, ahogy a kommunikáció zajlik...
Üdv

Gergely 

  Előzmény: jana [34] (2005-07-31 09:45:03)
 
jana | 2005-07-31 09:45:03 Válasz erre Adatok E-mail (34)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
2 db

Hello Gergely!

Igen,leellenőriztem az adatokat amiket mondott és tényleg találtam olyan személyt.Milyen üzenetekre gondolsz?

Volt,h megmondta egy közeli ismerős halálának időpontját és tényleg úgy is lett.Több mindent jelzett már előre és eddig mindig helyesen.Ha például vmi hülyeséget csinálok(megbántok vkit,féltékenykedés,stb.) akkor biztos,h a következő alkalommal erről kapok tanítást.Mivel kórházban dolgozunk,volt,hogy hirtelen annyit mondott,h mentek a műtőbe és viszlát,el is köszönt.Abban a pillanatban megszólalt a telefon és tényleg mentünk operálni.

Mit szeretnél tudni?

Szia:Gábor.

  Előzmény: Gergely [33] (2005-07-26 19:08:44)
 
Gergely | 2005-07-26 19:08:44 Válasz erre Adatok E-mail (33)
Eddigi hozzászólásai:
141 db

Hello,

Nagyon érdekesnek t?nik mindaz amit a tábláról meséltél.
Van valami olyan amit mindenképpen megemlítenél még a tábla kapcsán?
gondolok itt üzenetekre vagy bármi ami neked szmbet?nt.

Azt írtad hogy szellemi vezet?ddel beszélgetsz.
valszeg ? is élt itt, csak hát az entitás kapcsán nem is tudom hogy kérdezzem meg...
volraképpen arra is kíváncsi lennék, hogy hogy hívja magát akivel beszélgetsz, mikor élt satöbbi...

Amiket az "el?z?" inkarnációidról mondott neked, le ellen?riztél bel?le adatokat?

üdv

 

gergely

  Előzmény: jana [30] (2005-07-23 17:52:29)
 
Bíborka | 2005-07-25 11:37:13 Válasz erre Adatok E-mail (32)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
148 db

Szia Emma W!

Eszembe jutott egy vicc err?l:

A skót évek óta könyörög a jóistennek, hogy had nyerjen a lottón.

Sok év után Isten megunja a dolgot és leszól a skótnak: OK, de legalább egy szelvényt vegyél.

Üdv. Bíborka

Ui: Valszeg van azért benne valami, hogy tényleg nem kellene olyan túl sok szabályt hozni a dologgal kapcsolatban. Vágjunk bele, aztán lássuk mi lesz. :)

 

  Előzmény: Emma W. [31] (2005-07-25 08:32:51)
 
Emma W. | 2005-07-25 08:32:51 Válasz erre Adatok E-mail (31)
Eddigi hozzászólásai:
26 db

Sziasztok!

Szerintem nagyon sokan túllihegik ezt a tábla-mizériát. És észrevettem, hogy minél komolyabban akarunk hozzáállni, minél több szabályt hozunk vele kapcsolatba, annál kevésbé m?ködik.

Legnagyobb szerencsénkre a mi Noémink humoros lény. Egyszer megkértük, mondjon lottószámokat. Mondott is. Persze nem a nyer?számokat mondta meg. Aztán közölte, hogy nem fogalmaztuk meg egyértelm?en a kérést. Mi lottószámokat akartunk, de sem az id?t, sem a helyet, sem a lottót és ezer más kritériumot nem határoztunk meg... Ez van!

Az jutott eszembe, hogy talán réges-rég egy bizonyos csoport meg akarta tartani magának a "miszitkus" tudományokat, és ezért elterjesztették róluk, hogy ha nem megfelel?en használod ?ket, bajt hoznak rád. És ez évezredeken át fennmaradt.

Üdv!

 
jana | 2005-07-23 17:52:29 Válasz erre Adatok E-mail (30)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
2 db

Sziasztok!

Az egyik kollégan?mmel kezdtük el használni a táblát és már a 2. alkalommal a saját szellemi vezet?m jelent meg.Azóta is ? jár el hozzánk és már sok tanítást adott,els?sorban a természetr?l és az energiákról.Többek közt megnevezett egy-két el?z? életemet is és leinformálható neveket adott.Azt mondta ha eljön az ideje akkor könnyebb módja is lesz a kapcsolat létrehozásának,de addig mindkett?nknek fejl?dni kell,és addig marad a tábla.

Semmilyen veszélyes,a hiedelmeknek megfelel? dolgot nem tapasztaltunk.S?t,nagy szerepet játszik a tanulásunkban.

 
Gergely | 2005-07-22 12:10:27 Válasz erre Adatok E-mail (29)
Eddigi hozzászólásai:
141 db

a haverok között els?sorban a lottó számok kérdése merült fel legel?ször a tábla kapcsán, s?t
- igaz hogy csak poénból - dejavasolták, hogy kellene egy 1-t?l 90-ig puszta számokat taralmazó táblát készíteni...

  Előzmény: Bíborka [28] (2005-07-22 01:29:00)
 
Bíborka | 2005-07-22 01:29:00 Válasz erre Adatok E-mail (28)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
148 db

Sziasztok!

Én régebben egyszer idéztem szellemet és akkor is rémisztgettek már mindenféle történettel. Személy szerint én úgy gondolom, hogy a szellemvilág lényei nem akarnak minket bántani, legfeljebb néha idegesíteni. :)

Lehet, hogy els?re nem egy "jól kifejlett" entitásba futunk bele, de én szerintem már az is nagy szó lenne, ha a táblából értelmes szavakat, összefügg? mondatokat tudnánk kiszedni. Ha ez már jól m?ködne, akkor már lehetne reklamálni, hogy miért nem egy jobb entitás kapcs. be a dolgunkba.

Az is lehet, hogy értelmesebb entitást csak akkor fogunk kikapni, ha látják a komoly szándékunkat, célunkat.

Ha pl. a heti lottószámokat akarjuk, vagy azt, hogy a nagymama hol rejtette el az udvarban a kincset, nem hiszem hogy egy fejlett entitás fog bejelentkezni. Ellenben ha valóban a valódi valóságról szeretnénk megtudni infókat és nem csak játszani és id?t tölteni akarunk a táblával, akkor szerintem fog valaki jelentkezni, aki segíteni fog nekünk. :)

Szeretettel: Bíborka

 
Gergely | 2005-07-21 21:32:39 Válasz erre Adatok E-mail (27)
Eddigi hozzászólásai:
141 db

megzavartak a táblával kapcsolatban és feltételezem, hogy megijedtél t?le.

valószínüleg az ijeszthetett meg, hogy többnyire azt mondják csak a rosszindulatú, gonosz szándékú személyiségtöredékeket  -vagy nevezzük lelkeknek ?ket- 
lehet megidézni.

jane roberts-nek az ESP könyvében Jane kifejti hogy hogyan lehet "szellemet" idézni...
Én elég megnyugtatónak találom az abban leírtakat.

És még egyszer felidézném azt hogy seth-et is egy ilyen táblával idézték meg eleinte.
Igaz akkor egy Frank Withers nev? lélek jelent meg eleinte aki seth entitásához tartozik.

Számomra ami érdekes volt Frank Whiters kapcsán, hogy seth egy szürke jellem? unalmas embernek írta le...

  Előzmény: gergo83 [26] (2005-07-21 14:54:22)
 
gergo83 | 2005-07-21 14:54:22 Válasz erre Adatok E-mail (26)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
27 db

Sziasztok!

Kicsit gondolkodóba estem. Ugyanis elkezdtem más fórumokon is olvasgatni a táblával és annak használatával kapcsolatban. Ami lejött a következ? volt. A tábla m?köd?képes csak éppen nem ajánlatos a használata. Általában az alacsonyabb szint? entitások akarnak kapcsolatba lépni, aminek az lesz az eredménye, hogy semmi értelmes (hasznos) információt sem kapunk. A fórumokon az embereket két körre tudnám osztani. Az egyik, akik még tapasztalatlanok vagy egyáltalán nem használták a táblát, a másik akik riogatják az embereket (?k tapasztaltnak tartják magukat).

Aztán elgondolkodtam azokon a dolgokon, amiket írtak azok az emberek, akik nem ajánlják a táblát. Ezek az emberek nekem olyannak t?nnek, mint akik túlbonyolítják az egészet. És nem csak a táblára gondolok.

Én Seth tanításait tudtam eddig elfogadni, hozzám ez áll a legközelebb. A fórumon elhangzottak olyan kijelentések, miszerint a táblán keresztül belénk szállhatnak a rossz szellemek (megszállnak).De ami zavart, hogy mindenki csak azt hangoztatja, hogy az alacsonyabb szint? entitások (szellemekként nevezték ?ket) akarnak csak kapcsolatba lépni. Ezzel szemben Seth egy kivételes eset lenne? Aki olvasta Seth-et szerintem csak nevethet azon, amikor azt írják, hogy megszáll valakit egy szellem. Legalábbis én nem olvastam ilyet Seth tanításaiban. Szerintem ilyen nem létezik.

Egy oldalon megtaláltam a tábla történetét és hiedelmeket a táblával kapcsolatban. Ez itt már régen rossz. Elolvastam a hiedelmeket, ezekután elképzelhet?, hogy tapasztalnék hasonló jelenségeket, de akkor ez már csak az én kivetítésem lenne. Benne van magában a szóban is, hogy hiedelem. Elhiszem, ezért be is fog következni. Nevetséges innent?l kezdve az egész.

Végezetül annyi, hogy úgy döntöttem a tábla használatát elnapolom. Vannak ennél sokkal fontosabb dolgok is. Például, hogy megismerjem önmagam. Már régóta tervezem, hogy nekiállok egy alapos önismeret végezni. Hiszen saját magunkban kell keresni a válaszokat is.

Említette Gergely, Seth egyik kijelentését, miszerint vannak embercsoportok akik visszatartanak minket szándékosan a fejl?désbe. Nekem úgy t?nik, hogy az ezoterikusok között is vannak ilyenek. Megtévesztenek, félrevezetnek, lebeszélnek és túlbonyolítanak bizonyos dolgokat. A baj, hogy a lényeget nem mondják el. Illetve nem veszik észre az összefüggéseket. Mindenki a saját igazát próbálja igazolni. Arról nem is beszélve, hogy Hiedelmek egész sorát állítják fel és sajnos tovább már nem látnak - és nem is akarnak. Pont akiknek a széles látókör? szemléletet kellene hirdetniük, ?k vannak leginkább besz?külve. Ez most csak bizonyos csoportokra vonatkozik - nem általánosítás volt.

Üdv.

 
gergo83 | 2005-07-20 14:07:17 Válasz erre Adatok E-mail (25)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
27 db

Sziasztok!

A héten elkezdem készíteni a táblát. Kíváncsi vagyok az eredményre!

Majd beszámolok!

Üdv: Gerg?

 
Gergely | 2005-07-18 21:51:17 Válasz erre Adatok E-mail (24)
Eddigi hozzászólásai:
141 db

Seth valamiolyat is írt, hogy pont ez benne a poén, hogy most itt ebben aközegben nem látjuk, nem tudjuk, vagy nem tudatosul -vagy legalább is eleinte?-
hogy voltaképpen miért is vagyunk itt.

Rá kell jönnünk valahogy. Ez benen a kihívás.
És a válaszok is bennünk rejlenek, ezzel is tisztában vagyok.

  Előzmény: Bíborka [14] (2005-07-12 16:42:21)
 
Gergely | 2005-07-17 15:05:43 Válasz erre Adatok E-mail (23)
Eddigi hozzászólásai:
141 db

Most utalok sethre a rombolás okán.

Voltaképpen seth azt mondja, hogy amikor tönkreteszel valamit, környezetszennyezés vagy még ha meg is ölnél valakit voltaképpen nem ölsz meg senkit és a környezetnek sem tudsz ártani.

De valahogy emögött az van, hogy a nagy rakaás semmib?l fel tudunk építeni egy olyan valóságot amiben élünk.
Ebb?l fakadóan valahol végs?soron teljesen mind1 mi történik, ez az egész csak egy illúzió, és rengeteg párhuzamos valóság létezhet és létezik is, ez csak egy lehetséges a történelmünk kapcsán...

Valami olyasmi rémlik, hopgy seth valami ilyet írt hogy:

Elképsezst? hogy gyakorlatilag a semmib?l mit létre nem tudunk hozni ebben a közegben, s?t ez számára is már-már megrökönyödést okoz és bámulatos...

Én itt gondolok akár egy felh?karcolóra vagy metróalagútra, társadalmi rendszerekre satöbbi... Ha kicsit belegondolunk hogy mire oktatják a gyerekeket történelemórákon akkor valóban elképeszt? hogy hogy éljük napjainkat, bár van egy olyan meggy?z?sésem hogy voltaképpen nem sok minden változott az elmúlt kétezer évben..

Ami meg a médiát illeti, nem mondok semmit, máskülönben bántottam volna valahol? Bár nem is dics?ítettem az biztos.

  Előzmény: Emma W. [22] (2005-07-16 11:55:41)
 
Emma W. | 2005-07-16 11:55:41 Válasz erre Adatok E-mail (22)
Eddigi hozzászólásai:
26 db

Szia!

Nagyon borúsnak tünt az írásod... Tudod, valaki egyszer azt mondta nekem, hogy az embereket nem érdemes megváltani. Viszont a saját világodat megváltoztathatod. Akkor még nem biztos, hogy értettem, mit akar vele.

Az én családom mindig is foglalkozott para-dolgokkal. Sosem értettem így, hogy miért bonyolítják mások az életüket, amikor lehet ezt jobban és egyszerübben is. Kritikus voltam másokkal szemben.

És amikor saját magammal kezdtem foglalkozni, és müködött az "én teremtem, én alakítom" elv, egyszercsak a világ is kezdett megváltoztatni körülöttem.

Én úgy gondolom, hogy ami a világból eljut hozzánk, az mind-mind belölünk fakad. Nem mondhatod hát az emberekre, hogy ilyenek, vagy olyanok, mert tulajdonképpen magadról beszélsz. Lehet, közhelynek hangzik, de tényleg belül kell valami harmóniát összehozni, mert minden aszerint változik idekint is.

Azt hiszem, én egy kicsit idealista vagyok. Nem arról van szó, hogy nem látnám a problémákat, csak másképp...

Üdv!

Ui: Ne bánts a médiát! Benne dolgozom!

  Előzmény: Gergely [17] (2005-07-13 16:53:27)
 
farkas | 2005-07-16 10:09:53 Válasz erre Adatok E-mail (21)
Eddigi hozzászólásai:
23 db

Sziasztok!

Ouija tábla itt:

http://www.bosziplaza.hu/index.php?main=stb=uzletszellemidezes

Ha jól emlékszem vagy 20-30 ezer, inkább csinálok magamnak ha kell...

 
Emma W. | 2005-07-16 10:00:56 Válasz erre Adatok E-mail (20)
Eddigi hozzászólásai:
26 db

Szia!

Nekünk házilag gyártott tábláink vannak. Az els?t az öcsém csinálta, préselt fa lapra írta fel a bet?ket alkoholos filccel. Az els? mutató, amit készített ugyanabból az anyagból volt, mint a tábla, és azzal valahogy nem is m?ködött. Fél óra próbálkozás után lerohant a pincébe és vékonyabb, könnyebb anyagból csinált egy másikat. Azzal már nem volt probléma. Ma is azt használjuk, csak a táblát design-osította.

A barátn?m egy szekrény polcát vette ki, és arra írta fel a bet?ket, a mutatót meg parkettából csinálta. A párom pedig néhány régi deszkát ragasztott össze, lecsiszolta ?ket, és egyel?re ebben az állapotban hever az ágyunk alatt, mert várja hozzá az ihletet (sírköves, így aztán nem mindegy, milyen bet?típussal írja).

Keress szerintem egy képet a neten és másold le! Egyszer?bb, olcsóbb.

Üdv!

  Előzmény: Bossco1 [18] (2005-07-14 20:28:32)
 
Gergely | 2005-07-15 02:12:11 Válasz erre Adatok E-mail (19)
Eddigi hozzászólásai:
141 db

valahol láttam a neten hogy árulja valami képz?m?vész, meg az elképzeléseid alapján is megcsinálja, de én még mindíg nem vagyok tisztában az ábécével, hogy elég az angol vagy egy egszer?sített magyar ábécé volna jobb?

Eccer?en nem m?ködik ez a tábla nekem...

Szeritem az a legjobbha csinálsz egy táblát.

  Előzmény: Bossco1 [18] (2005-07-14 20:28:32)
 
Bossco1 | 2005-07-14 20:28:32 Válasz erre Adatok E-mail (18)
Eddigi hozzászólásai:
3 db

Kedves Emma W. és mindenki

 

Megtudjátok mondani hol lehet az oquja táblát beszerezni, vagy csak házilag lehet csinálni?

Az utobbival az a baj ,hogy csak elképzelésem van arról milyen lehet, ugyanis még sosem láttam.

 

kösszy:Bossco

 


 
Gergely | 2005-07-13 16:53:27 Válasz erre Adatok E-mail (17)
Eddigi hozzászólásai:
141 db

Szóval...

nekem az a legnagyob bajom hogy az emberek leginkább saját maguknak hazudnak, és hiszem hogy van valami olyan tömeges hiedelem ami ezt fenn tudja tartani.

Seth azt is mondja hogy léteznek csoportok akik szántszándékkal visszatartanak minket a fejl?désben.

Én itt a médiára is gondolok.

De csak vizsgáljuk meg bármelyik családot. Voltaképpen átvesszik a gyerekek a szül?k hiedelmeit, és generációkon keresztül élnek ugyanolyan problémáktól küszködve.

Az sem világos, hogy ugyebár az események nem itt alakulnak ki. ez még rendben is van, de abban aközegben ahol el?re ltervezek egy életet, ott vajon mennyire alakul ki arra vonatkozóan egy kép, hogy én hogy fogok kinézni, kik fognak oktatni, hogyan fognak a szüleim velem viselkedni satöbbi.

Seth szerint a gyermekkorunk minden pillanatát mi alakítjuk ki,

de mi a helyzet azzal aközeggel ahol az események kialakulnak? Vajon mennyire vagyunk tisztában azzal hogy azt amit megtervezünk hogy vetül ki ebben a valóságban?

Még ha szimbólumok szerint is fordítgatjuk le a z eseményeket amik kialakulnak, rendkívül nagy a torzítás eerr?l meg vagyok gy?z?dve.

Amúgy, akárhogyan is, az emberek többsége alszik, olyanok mint az él? halottak. Seth utal is rá hogy sok ember voltaképpen már halott attól függetlenül hogy még itt van és él ebben a közegben.

Valóban azt láthatnk meg mindenben amit akarunk és ezt meg is fogjuk tapasztalni. ezt el is fogadom, de ha jobban megvizsgálom, akkor azt veszem észre hogy ez a duma hogy:

"azt látok megmindenben amit csak akarok"

Ez nem más mint demagógia. Éspeíg azért az mert kiemelhetünk egy részigazságot, hogy ez bizony jó és így kell cselekedni, de voltaképpen a részigazságból olyan igazságot csinálunk ami a teljes átfogó szempont tekintetében hazugság.

  Előzmény: Emma W. [15] (2005-07-13 08:53:54)
 
Gergely | 2005-07-13 16:42:55 Válasz erre Adatok E-mail (16)
Eddigi hozzászólásai:
141 db

Végs ?soron arra következtetésre jutottam, hogy ez a táblás dolog igen csak szánalmas.
Gondoljunk csak bele abba hogy voltaképpen tudatalatt azonnal kapcsolatba lépünk a másik személlyel pusztán csak azzal hogy rá gondolunk.

És hát voltaképpen egy kis mutatóval bet?zgessem azt hogy ugyan mit üzenne a kolega?
Nevetséges.

Ráadásul nem hinném hogy ezek a személyiségek akiket meg lehet idézni valami hasznossal tudnának szolgálni.

A meditálás kapcsán valami olyat írt seth, hogy hogyvoltaképpen bnem igazán meditálni kellene mert azt ami körülvesz állandóan te teremted meg mindne pillanatban, tehát egyszer?en csak oda kellene figyelni hog ymi vesz körül.

Én rendkívül borúsnak látom a helyzetet. Gondolok itt a nyugdíjpánztár rendszerre is. Mire eljutna oda az ember addigra össze fog omlani gazdasági szempontból itt minden.

Nekem az a 

  Előzmény: Emma W. [15] (2005-07-13 08:53:54)
 
Emma W. | 2005-07-13 08:53:54 Válasz erre Adatok E-mail (15)
Eddigi hozzászólásai:
26 db

Szia!

Gondolod, hogy követned kellene valamiféle irényelvet? Mármint létezhet valaki, aki ezt biztosan meg tudja mondani? Én nem hinném. Igaza van Bíborkának, hogy a válaszokat magadban kell megtalálni, persze miért is ne vehetnénk igénybe segítséget hozzá, ha már van rá lehet?ség!  

Elgondolkodtató, hogy a tábla is egyfajta elvárást valósít meg. És furcsa, hogy bizonyos emberek mennyire tartanak t?le, mintha az által elveszítenék "spirituális önállóságukat". De ha a tábla önön bels? válaszaimat reprodukálja, akkor ott is csak magammal kerülhetek szembe.

A bels? der?t meditációval is el lehet érni szerintem. Mindenesetre érdemes többféle módon próbálkozni. A tábla csak egy lehet?ség a sok közül. A pasim szerint eléggé elavult, túl sok a torzítás, és bizonyosan lehetne jobban is.

Üdv!

  Előzmény: Gergely [13] (2005-07-12 15:24:49)
 
Bíborka | 2005-07-12 16:42:21 Válasz erre Adatok E-mail (14)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
148 db

Kedves Gergely!

 

Annyira keresed a válaszokat, annyira szaladgálsz össze vissza, de nem találod sehol, semmiben, senkiben.

Pedig önmagadban kellene keresni, mert ott van minden kérdésre a válasz.

A te kérdésed a te saját valóságod, s azokra csak te tudhatod a választ.

üdv. Bíbor 


  Előzmény: Gergely [13] (2005-07-12 15:24:49)
 
Gergely | 2005-07-12 15:24:49 Válasz erre Adatok E-mail (13)
Eddigi hozzászólásai:
141 db

én azt kérdezném a tábla révén, hogy miféle irányelvet kellene követni.

de abban is biztso vagyok hogymindne bizonnyal fejletlen bugyuta személyiségtöredékek megidézésére nagyobb az esély és nem nagyon tudnának érdemi válaszokkal szolgálni.

amúgy talán még az, ami miatt érdekell a tábla az pontosan az a fajta der? amivel megtelsz  utánna.

  Előzmény: Emma W. [12] (2005-07-12 05:54:45)
 
Emma W. | 2005-07-12 05:54:45 Válasz erre Adatok E-mail (12)
Eddigi hozzászólásai:
26 db

Szia!

Tudod, mindenkinek mást jelenthetnek a hasznos információk. Én kevesbé faggatom, szeretem "hallgatni", amikor magától mesél. Vannak barátaim, akiknek a pillanatnyi problémájuk a legégetöbb, és arra várnak választ.

Az a másfél, két óra, amíg ott ülök a tábla mellett, napokig feltölt valamiféle derüvel. Akkor is, ha rólam egy fél szó sem esik közben...

Üdv!

  Előzmény: Gergely [11] (2005-07-11 21:17:21)
 
Gergely | 2005-07-11 21:17:21 Válasz erre Adatok E-mail (11)
Eddigi hozzászólásai:
141 db

Üdv

Háth, gratulálok hogy van akinek m?ködik.
Ha nekem m?ködne biztos hogy többet foglalkoznék azzal, hogy kiszedjek t?lük hasznos infókat.

Üdv

Gergely

  Előzmény: Emma W. [10] (2005-07-09 16:03:33)
 
Emma W. | 2005-07-09 16:03:33 Válasz erre Adatok E-mail (10)
Eddigi hozzászólásai:
26 db

Szia Gergely!

Noémi rengeteg mindent mesélt magáról, a mostani Szlovákiában élt, vak volt, és itt Magyarországon van eltemetve. Gyerekei nem voltak, egyszer volt férjnél, és 52 évesen halt meg. Elözö életeiröl is mondott néhány dolgot, föleg azért, mert faggattuk felöle. Volt arab fegyenc is, akkoriban szerinte ismertük egymást. Legalábbis addig a pillanatig, amíg belém nem szúrta a kését...  Erre valahogy nem emlékszem...

Többnyire az elözö életeinkröl kérdezgettük eleinte. Úgy beszélt hozzánk, mintha tényleg ismerne. Néha megjegyzéseket tett olyan dolgokra, amikröl vele nem is beszéltünk. Mostanában föként a barátnöm családi problémái miatt beszéltünk vele.

Arról, hogy milyen jellemzéseket adott: van egy nagynéném, aki évekkel ezelöttig számomra a világ legszkeptikusabb emberének számított. Noémi egy alkalommal megjegyezte, hogy nemhogy nem szkeptikus, de kitünöen müködnek az érzékeken túli érzékei, és mivel ezekkel nem tud mit kezdeni, fél tölük, és ezért viselkedik olyan elutasítóan, ha szóba kerül valamilyen para-téma. Nem, mintha nem tisztelném a túlvilág tudását, de ez akkor nagyon valószínütlennek tünt. Fél évre a jellemzés után a nagynéném leült a tábla mellé, tartott kártyát vett, és mostanára már az egyik legjobban keresett jósnö a városban, ahol él. Gondolhatod, ezen igazán ledöbbentem.

Másrészt fura, hogy itt sokan írjátok, hogy nem müködött, illetve nem úgy müködött a tábla, ahogy kellene. Az ismeröseim közül eddig mindenkinek mozgott a mutató, és egy-két értelmes szóig mindenki eljutott. Azt nem tudom, miért. 

Nekem eddig a legkisebb kétségem sem volt affelöl, hogy bárkinek müködik rövid idön belül.  

Üdv: Emma W.

  Előzmény: Gergely [9] (2005-07-09 14:04:04)
 
Gergely | 2005-07-09 14:04:04 Válasz erre Adatok E-mail (9)
Eddigi hozzászólásai:
141 db

Üdv,

Kíváncsi avgyok hogy miket írt nektek "Noémi". Beszélt arról, hogy hol élt, mikor született, és mikorhalt meg stb..?
Mondott valamit egynéhány életér?l?

Miket mesélt magáról? És milyen jellemzéseket adott rólatok ha nem vagyok indiszkrét.
Üdv

 

gergely

  Előzmény: Emma W. [8] (2005-07-09 13:47:47)
 
Emma W. | 2005-07-09 13:47:47 Válasz erre Adatok E-mail (8)
Eddigi hozzászólásai:
26 db

Sziasztok!

Én több, mint négy éve használom az Ouija-táblát. Már a második próbálkozásra értelmes szavakat írt ki. Azt írta, Noéminek hívták legutóbbi életében. Aztán mesélt pár dolgot magáról, meg persze rólunk is. És azt is közölte, hogy a mosógépünk pillanatokon belül el fog romlani. Így is lett.

Az els? id?ben minden szavának utánajártunk, teszteltük, ? pedig simán átment. Fél éves Ouija-s élmény után kezdtem el Seth-et olvasni, és nagyon összecsengett Noémivel, habár a mi Noémink kicsit lazább, és egészen más szavakat használ.

Persze nem állíthatom biztosan, hogy nem a tudatalattink önállósította magát, de még abban az esetben is nagy dolognak tartom. Rengeteget tanultam t?le. Nem táblázunk rendszeresen, havonta egyszer-egyszer, általában egy megszokott csapattal, plusz mínusz egy-egy ember.

Azokkal a riasztó dolgokkal, amiket sok helyen az Ouija-ról írnak, én nem találkoztam. S?t, a legtöbb "általános" dolog velem nem történt meg. Itt is csak igaz lehet, hogy az elvárásaid és a hiedelmeid mozgatják a történéseket.

És azt is meg kell említenem, hogy egy ideje már, miel?tt kiírja a választ, szinte mindannyian tudjuk, mit akar mondani. De legtöbbször a barátn?m 8 éves kislánya "hallja" el?re a választ.

Üdvözlet: Emma W.

 
Gergely | 2005-06-28 18:55:42 Válasz erre Adatok E-mail (7)
Eddigi hozzászólásai:
141 db

Üdv,

Senki másnak nincsen ouija táblás élménye?

Engem nagyon érdekell az ouija tábla, szerintem ha ez m?ködne az hatalmas dolog lenne.

Szerintem der?sebb dolog ez annál, mintsemhogy félni kelljen t?le...

Gergely

 
gergo83 | 2005-06-24 12:18:35 Válasz erre Adatok E-mail (6)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
27 db

Igazad van! Ilyen alapon ezt is megtehetnénk.

Mellesleg én megelégednék azzal is, ha egyáltalán valami átjönne. Persze utána már lehetne fejleszteni a dolgot, de kezdésnek az is b?ven elég lenne. Csak valahogy bennem ott lenne a kétely, hogy ez valóban nem a tudat alattimnak a játéka-e. Ezt pedig csak úgy tudnám eloszlatni, ha valami hasonló min?ség? szöveg jönne át, mint a Seth-szövegek.

Sokan tartanak attól, hogy egy gonosz lélekkel kerülünk kapcsolatba. Gondolkodtam ezen és nem értem, hogy milyen hatással lehetne ez ránk nézve. Szerintetek? Van ennek egyáltalán valami alapja?

Mellesleg én nem tulajdonítok túl nagy jelent?séget a táblának. Ha valaki fél a táblától még mindig próbálkozhat autómatikus írással is. Ez hasonló, de ebben is benne rejlik, hogy olyan szöveg jön át, amiben nem éppen a túloldalon lev? jószándéka mutatkozik meg. Ezzel próbálkozott már valaki?

Ezen kívül én a legjobb megoldásnak azt tartom, ha az ember "lemegy a szintjére" és ott próbálkozik kapcsolatot létesíteni a Bels? Énnel vagy valaki más entitással. Nekem ez több-kevesebb sikerrel m?ködik is.

Gerg?

  Előzmény: Lucas [5] (2005-06-24 10:31:01)
 
Lucas | 2005-06-24 10:31:01 Válasz erre Adatok E-mail (5)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
324 db

Keverve, megoldókulcs nélkül vajmi keveset ér. Ezzel az er?vel rátenyerelek a billenty?zetre egy párszor, kinevezem ouija-táblának, aztán kirakok bel?le valamit. :)

Úgy gondolom, ami J.Robertsnek és R.F.Buttsnak átjött, az már valami. Az ilyen min?ség? kommunikáció lenne a frankó!

  Előzmény: gergo83 [4] (2005-06-24 10:22:40)
 
gergo83 | 2005-06-24 10:22:40 Válasz erre Adatok E-mail (4)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
27 db

Sziasztok!

Írtátok, hogy a bet?k csak össze-vissza jöttek! Valahol azt olvastam, hogy elképzelhet?, hogy a szöveg átjön a túloldalról, de a bet?k keverve lesznek.

Ehhez mit szóltok?

Szerintem, ha keverve jönnek át túl sok értelme nincsen, hacsak nem valami logika szerint vannak a bet?k felcserélve. Különben a dátumok, nevek értelmetlenek lennének. A szövegekr?l nem is beszélve mekkora torzításokat eredményezne, hogy én próbálom véletlenszer?en összerakni a kevert bet?kb?l magát a szót.

Gerg?

 
Lucas | 2005-06-24 08:14:00 Válasz erre Adatok E-mail (3)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
324 db

Nekünk sem m?ködött Nic-kel. Csak egy csomó értelmetlen bet?sor jött ki, az a fajta értelmes üzenet,  ami Jane-éknek, az sajnos nem.
  Előzmény: Gergely [2] (2005-06-23 23:57:29)
 
Gergely | 2005-06-23 23:57:29 Válasz erre Adatok E-mail (2)
Eddigi hozzászólásai:
141 db

Üdv,

Télen használtam a táblát.
Igen, elég sok oldalt találni a táblával és annak használatával kapcsolatban. Mind a kialakulásáról és m?ködésének feltételezett alapjairól találni adatokat.

Anyámmal próbálgattam, mondhatni inkább csak kevesebb sikerrel.
A táblát magam készítettem. Egy hatvanötször negyvenötös olyan két centi vastag rétegelt fa lemez. Szerintem rétegeltb?l érdemes csinálni, az t?nik a legsímábbnak.

Magyar ábécét írtam rá, értelemszer?en ismétlések nélkül, de meghagytam minden ékezetes bet?t. Számítógépen egy word dokumentumban megterveztem, aztán fénymásolóval fölnagyítottam, és ezt kopírpztam át vékony papírlapra, majd a táblára.

A mutató egy vékonyabb ugyancsak rétegelt fa lemez. Háromszög alakú, a közepét kivágtam köralakban, pont passzol a bet?khöz. Azért mert nagy a felülete, telefonkártyából kivágtam három kis darabot, és azt ragasztottam a háromszög csúcsaihoz. Így nincsen akkora súrlódása.

Igyekeztem precízen megycsinálni, de biztosan nem ezen múlt hogy nem m?ködött.

Egyszer kétszer mintha valóban mozgatta volna valami a mutatót, de értelmes szöveget nem tudtunk kibet?zni bel?le.

valahol mint ha azt írta volna seth hogy a tábla csak m?ködhet, mert  mégha valaki elmondja is azt, hogy hogyan hívták, mikor született, hol, élt satöbbi, utánnalehetne keresni, de a nem biztos hogy azon a lehetséges történelmi vonalon élt mint mi.

Szerintem elvileg a jöv?ben él? személyiségtöredékekkel is lehetne kommunikálni.

Amúgy azon gondolkozom hogy seth mit írt ezekr?l, de nem emlékszem, márha írt is volna még valamit.

Szerintem az ha sikerülni naponta kommunikálni egy "lélekkel" a másik oldalról az rendkívüli lenne.

Számtalan hasznos tanáccsal tudna szolgálni. Bár abban valóban lehet valami hogy ezek a halott lelkek nem biztos hogy jóindulatúak, vagy legalább is ?k sem tudják hogy mi van velük és egy kicsit el vannak tévejedve. De arra is volt példa hogy egy n?nek egy középkori valakit sikerült megidéznie, aki színházi drámákat és verseket is közölt a korából.

Seth azt mondja hogy ha színháznak tekintjük ezt a világot, akkor aki meghalt sok esetben csak odáig jut el hogy a színház színfalai mögé belét de igazából ? is csak ott van a színpad mögött.
Jó lenne egy fejlett entitást kifogni, nem valami egyszer? lelket, valakit aki valami értelmes, használható dolgot is tudna mondnai.

Jane roberts ESP kötete alapján használtam a táblát és nem tudom miért nem m?ködött.

Üdv

 

UI: ne felejtsük el azt, hogy seth is els?ször egy ouija táblán keresztül szólalt meg.

  Előzmény: gergo83 [1] (2005-06-23 22:58:41)
 
gergo83 | 2005-06-23 22:58:41 Válasz erre Adatok E-mail (1)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
27 db

Sziasztok!

Örülök, hogy Gergely elindította ezt a topicot!

Nos igen! Sajnos rengeteg mendemonda kering a tábla körül. Én csak az utóbbi pár hétben olvastam err?l több oldalon, és bennem is keltett némi kételyt/félelmet. Nem tudom mi a valóságalapja ezeknek, de talán ez a topic jó lesz arra, hogy kibeszéljük. Ezek után, ha valaki úgy gondolja, akkor kipróbálja.

Én szeretném kipróbálni, de egyenl?re inkább csak olvasgatok róla és informálódom. Egyenl?re nem tudom, hogy hogyan is kezdjek neki. A gond az, hogy nem tudom mi lenne a garancia arra, hogy nem a tudatom vagy a tudat alattim befolyásolja a mutatót. A másik dolog, hogy sajnos nem igazán tudom mással véghez vinni a "szeánszot". Bár olvastam, hogy egyedül is m?ködik. Egy másik oldalon viszont azt olvastam, hogy egyedül nem szabad használni. Akkor most mi az igazság?

Remélem sokan írnak majd ide is!

Gergely: leírnád, hogyan használtad a táblát? Mi lehetett az oka, hogy nem m?ködött? Azt olvastam, hogy kell hozzá sok gyakorlás!

Gerg?

  Előzmény: Gergely [0] (2005-06-23 15:31:51)
 
Gergely | 2005-06-23 15:31:51 Válasz erre Adatok E-mail (0)
Eddigi hozzászólásai:
141 db

Üdv,

Arra gondoltam hogy, aki próbálkozott már az Ouija táblával az megoszthatná velünk a tapasztalatait.
Aki meg még nem próbálta az esetleg kedvet kaphat hozzá.
Nekem még nem m?ködött egyszer sem a tábla.
Máskülönben az a tapasztalatom, hogy a legtöbben igencsak félnek t?le, és 
megannyi bugyuta mendemondáról beszélnek.
Üdv

Gergely

 
1 |
db/lap


© 2003-2019. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség