Név: Regisztráció
Jelszó:

Most itt vagy: Fórum >> Seth.hu közösség >> Projects / Projektek

1 |
db/lap
seelvuple | 2018-05-25 21:54:12 Válasz erre Adatok E-mail (2)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
164 db

Azt hiszem a szellemileg csökevényes gondolataimat és persze hozzáállásomat a világhoz viszem magammal.

A kép címe: A játszma

  Előzmény: seelvuple [1] (2018-05-24 12:58:38)
 
seelvuple | 2018-05-24 12:58:38 Válasz erre Adatok E-mail (1)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
164 db

A figyelmeztető feliratok a dobozokonEz a kép tökéletesen megfelel ide.Cigaretta-figyelmeztetés:

 Seth kitér arra, mint ahogy leírtam - sokkal károsabb koncepciókat készíteni a betegségekről, mint hinni az egészségben. Tulajdonképpen a betegség egy doboz, amibe belesürítjük azt, amit a teljes körből nem látunk. Egyes állapotokban a tudat az amnéziát illetve a különböző ´REND´ellenességet valójában egy természetes gyógyírként használja.

A Cigarettás dobozokon sokszor tünik fel egy apró figyelmeztetés - ami nagy betűkkel figyelmezet minket, hogy ´meg fogsz halni´. Ez elég kedves gondolat, ám igen káros.
Amennyiben motivációs szövegekkel vagy más emberek beszámolóival töltenénk ezt meg - és ezt konkrétan meghintenénk egyéb ideákkal, mint például jószándékú impulzusok más világból Tulajdonképpen más emberek szép kis körében okoznánk jótékony hozzáállást.
Nem arról van szó, hogy beadjuk az embereknek hogy ez nem káros, amennyiben valaki ebben hisz - akkor a sajáthiedelmei szerint orvoshoz kéne fordulnia. Így az a felirat, hogy lépjen kapcsolatba orvosával vagy ´Leszokáshoz´ szükséges vonal továbbra is megjelenne. Egyszerűen az, hogy ráteszel egy undorító képet a tüdőműtétekről, mega vérző szívekről akkor az sokkal károsabb, mintha nem lenne ott.

Nyílván elvárások szerint tapasztalhatnák a kormányok, hogy ez megtérül-e az államháztartásban is.
Európa szinten egyértelműen változásnak kéne mutatkoznia - bár azt hiszem különbség van az állapotban való hit - és az állapot elérésben való hit között.Egyszer egy olasz nővel beszélgettem erről, amikor cigit kértem. Valahol a parton voltunk, de szóba került és akkor merült fel először bennem, hogy ezt meg kéne változtatni.Tehát az egyik ilyen ötletem, hogy Európa szinten petíciót indiítani, hogy törvény szabályozza - nem a poztítiv - hanem az átemelő hiedelmeket, amik megjelennek a cigarettás dobozokon. Talán ezen még lehetne morfondírozni, hogy hogyan lehetne.


Egyfajta társadalmi kezdeményezés. Nincs szó benne politikáról, az emberekről van szó - akik ´zokni-szandál´-ként lebegnek a szélben. Persze ebben is meg lehet bízni, mint a vitorlás hajó a szélben. : )

Pont.

  Előzmény: seelvuple [0] (2018-05-24 12:44:08)
 
seelvuple | 2018-05-24 12:44:08 Válasz erre Adatok E-mail (0)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
164 db

 Az itt leírt és megfogalmazott tervek egyfajta kísérletek, hogy egy újfajta szellemi impulzust - kulturális gyönyszemeket készítsünk.


Vannak olyan egyszerű projektek, mint a cigarettán elhelyezett ´negatív konzekvenciákra figyelmeztető jelek.

Seth a Személyes valóság természetében fogalmaza meg, hogy valójában a betegségre figyelmeztető jelek - sokkal több bajt okoznak, mint javulást. Mert szimplán ideaként előre vetítitk a lehetséges ´végkövetkezményt´.
Tulajdonképpen létrehoznak egy sajátságos társadalmi elvárást - ami a standard.
Körülbelül olyan ez, mint amikor Semmelweis-t megprobálták kiröhögni azért, mert azt javasolta, hogy mossák meg a kezüket az orvosok mielőtt a szülész szobába mennek, mivel lehet hogy hullákban matattak.
Őt nézték hülyének, most mégis mindenki az ´Anyák megmentőjeként´ tekint rá.

Sok olyan hiedelem és elképzelés van, ami csak törénelmi kondiciók miatt állja meg a helyét, nem pedig azért mert a józan észt követik.

Ugyanilyen formán például azt hiszem a rádiófrekvenciás telefon feltalálóját - diliházba akarták zárni, mert hogy nem léteznek rádiófrekvenciák. ( Érdekes gondolat, hogy ezek szerint azok is tudatok - mármint a rádiófrekvencia valaminek a szükséges hullámhossza )
Ma nem tudnánk felhívni egy embert, ha dillisnek néztük volna ezt az embert és azokat tekintettük volna normálisnak, akik a józan észt cáfolják meg.
Józan és egészséges nem attól lesz az ember, hogy a norma szerint viselkedik. Tulajdonképpen benne van a szóban, hogy ´Egész´séges - Minél inkább holoisztikus a rálátása valakinek, annál inkább egészséges. Vannak piszkos foltok a pszichében - talán a bizalom itt az első, ahelyett hogy azokat makacsul elprobáljuk tüntetni, ahogy régen megszabták az iskolában nem lehet balkézzel írni.

Nos célhoz érkeztünk - olyan elképzeléseket várok ide, ötleteket. Amelyeket a való életben probálunk ki, hogy valós-e. Elképzeléseket, amik előre mozdítják a világot.

Az egyik ilyen egyszerű elképzelésem a következő posztban fogalmazom meg.

 
1 |
db/lap


© 2003-2019. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség