Név: Regisztráció
Jelszó:

Most itt vagy: Fórum >> Seth szövegei >> Az "ismeretlen" valóság - második kötet

1 | 2 |
db/lap
tida | 2019-04-03 22:37:23 Válasz erre Adatok E-mail (114)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

De jót mulattam:) valami magasszintű segítő....:)

Ingával én kicsit bizalmatlan vagyok olyan értelemben, hogy szerintem simán befolyásolom, mit válaszoljon (amit szeretnék):) De mióta Kies belinkelte azt az ingáról szóló szösszenetet (ha jól emlékszem), próbálkozom újra, pl. a saját hiteim vizsgálatához. Illetve a belső ént is megkíséreltem megszólaltatni. Érddekesség, hogy - talán nem is annyira tudattalan igényemre a megkülönböztetés tekintetében - fordítve ad igen/nem választ, ha "őt" kérdezem. Egyszer pedig csak tesztelni akartam valamit, és "beleszólt", fordítva kezdett működni az inga, amin meglepődtem, ez kicsit bátorít annak hitében, hogy tényleg van itt valami, nem annyira én irányítom az ingát:)

 

Csak hogy offoljak az általam létrehozott topikban:)

  Előzmény: Vanyai [113] (2019-04-03 16:45:45)
 
Vanyai | 2019-04-03 16:45:45 Válasz erre Adatok E-mail (113)
Eddigi hozzászólásai:
1271 db

"Amikor Quija táblát vagy más transzmetódust használtok, gyakran tesztek szabaddá filozofikus szellemi területeket, melyek le voltak dermedve. Az innen eredő információk aztán gyakran úgy tűnnek, mintha külső forrásból származnának, és ahogy a betűkhöz tapadtok, megpróbáljátok az ilyen tapasztalatot szó szerint interpretálni. 
Ezért aztán az anyagnak egy filozófustól kell érkeznie (mulatva), és mivel normál esetben inkább világi szemléletetek bizonyára nagyon mélyrehatónak tűnik, az ilyen információknak egy mélyreható filozófustól kell származniuk, de legalábbis biztos nem saját magatoktól."

 

Ez nagyon jo !:)) emlekszem regebben amikor elkezdtem ezzel az egesszel foglalkoni akkor csinaltam magamnak egy ingat  - transzmetodus  - es rakattantam elegge.Szerintem vagy egy felevet fanatikuskent ingaztam. Mindent. A jovot a multat  a penzt a donteseimet stb.... racuppantam nagyon.Sok minden beindultvettol bennem. Kinyiltam. Aztan amikor ramertem kerdezni kitol jonnek  az infok - biztos voltam  benne hogy valamni magasszintu segitot /szellemet talaltam akinek a sugallatai szinte mind bejottek-- a valasz annyi volt hogy toled :) Rohadtul nem ertettem hogy hogyan jonne tolem amikor en nem tudok ilyeneket:)

Aztan kezembe akadtak a Serth konyvek azota sem eresztem oket:)

  Előzmény: tida [111] (2019-04-02 13:41:44)
 
tida | 2019-04-02 13:47:58 Válasz erre Adatok E-mail (112)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

Unalmas részek számomra is vannak. Jane nehezítette? Nem inkább lehetővé tette?;) persze, nyilván nehézség volt a szókincs, a belső fordítás, de ki tudta volna jobban?:)

  Előzmény: atta [110] (2019-02-20 22:49:03)
 
tida | 2019-04-02 13:41:44 Válasz erre Adatok E-mail (111)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

718. ülés fordítás második rész


(22:52  Jane transza mély volt, beszéde többnyire olyan gyors, hogy még éppen hogy tudtam követni a jegyzeteléssel. Mondtam neki, hogy a Seth-anyag kitűnő, hogy gondolatait Jamesről és Jungról megerősítette, és további információkat adott. …………………………………..
A diktálás folytatása hasonló módon, 23.14-kor)


Nos: Roburt, mint író a szavak körüljárásával gyakorolt. Ha fogja valaki más világnézetét, csaknem automatikusan képes valamennyire hűen a megfelelő nyelvre lefordítani. Sok művész ugyanezt teszi, és belső „modelleket” színekre, vonalakra, formákra fordítanak. És gyakran nyitnak be így tudódok és feltalálók mások világnézetébe – mindegy, a ti fogalmaitok szerint élők, vagy holtak -, akik nézetei, tehetsége, célja egybecseng az övékkel. 8
Ezek a „más”, újra interpretált világnézetek egy mátrixot képeznek, melyből új kreativitás jön létre. Ugyanez érvényes a mindennapok profánabb vállalkozásaira. Például: van egy dilemmátok, mely megoldhatatlannak látszik. Talán egy nagyon személyes dilemma, mivel a tiétek. Egyedülálló, és sosem fordult elő korábban ebben a formában. Senki nem látta a speciális problémátokat a ti szemetekkel, de mások voltak hasonló szituációban, megbirkóztak az evvel összefüggésben lévő kihívásokkal, és aztán nagyobb kreativitással és kiteljesedéssel folytatták útjukat. Ha egy pillanatra fel tudjátok adni saját szemléleteteket, a fókuszt, melyből realitásotokat tapasztaljátok, elérhetitek, hogy mások tapasztalata, akik hasonló problémával foglalkoztak, színesítse érzékeléseteket. be tudtok nyitni a megoldásaikba, és felhasználni azokat saját speciális problémátok megoldásához. Sokszor teszitek ezt öntudatlanul. Nem szeretném, ha azt gondolnátok, ilyen esetek csak ezoterikus aspektusok esetén történnek.  
Sokan, akik Quija táblával vagy automatikus írással foglalkoznak, olyan üzeneteket fognak, melyek történelmi személyiségtől jönnek, vagy úgy tűnik, hogy tőlük jönnek. ………………………….Egy összehasonlítás a kapott anyag és az éppen létező könyvek vagy tudósítások között rögtön eklatáns különbséget mutatna.


Sok esetben a személy, aki Quija táblával vagy automatikus írással foglalkozik, bekapcsolódik bizonyos fokig egy világnézetbe, azon fáradozik, hogy érzékelési csatornákat nyisson, melyek a valóság egy másik verziójának érzékelését engedélyezik, a képzettséggel, természettel (lelkialkattal) azonban talán nincs eléggé felfegyverkezve, hogy ezt ki is tudja fejezni.
(Hosszú szünet 23.30-kor) Élők és halottak közötti kommunikáció autentikus esetei intim személyes keretek között zajlanak, melyek során elhunyt szülők felveszik a kapcsolatot gyerekeikkel; 9 Egy férfi vagy egy nő, aki éppen elhagyta a fizikai valóságot, megjelennek a segítőnek. Szűkebb körötökön kívül azonban történelmi személyiségek nagyon ritkán veszik fel a kapcsolatot.


(Nyomatékosan) Mégis, azoknak, akik elég kitartóak voltak, hogy általános ismertségre tegyen szert, nagy energiájuk van, és a mentális és fizikai energia ilyen erős indítéka nem fejeződik be a halállal, hanem folytatódik. Mások benyithatnak a maguk módján ebbe a folyamatos világnézetbe; és ha felfogják, talán meg vannak lepve, hogy a fizikai személyiséggel, akit képvisel, kapcsolatban vannak.


Adj egy percet… annyira hozzá vagytok szokva a valóság személyes interpretációjához, hogy ha – amennyiben megengeditek magatoknak – elfordultok tőle, az új tapasztalatokat azonnal olyan fogalmakban akarjátok interpretálni, melyeknek a megszokott orientáltságotokban értelme van. Sokkal, inkább szimbólumokkal van dolgotok. A normál életben gyakran gátoljátok kreativitásotokat. Amikor Quija táblát vagy más transzmetódust használtok, gyakran tesztek szabaddá filozofikus szellemi területeket, melyek le voltak dermedve. Az innen eredő információk aztán gyakran úgy tűnnek, mintha külső forrásból származnának, és ahogy a betűkhöz tapadtok, megpróbáljátok az ilyen tapasztalatot szó szerint interpretálni.
Ezért aztán az anyagnak egy filozófustól kell érkeznie (mulatva), és mivel normál esetben inkább világi szemléletetek bizonyára nagyon mélyrehatónak tűnik, az ilyen információknak egy mélyreható filozófustól kell származniuk, de legalábbis biztos nem saját magatoktól. Szimbolikusan érthetitek ezt, ha aztán a Quija tábla vagy automatikus írás szerint a közlés szerzője Platón vagy Szókratész 10. Ha spirituális beállítottságúak vagytok, az információ talán egy nemrég elhunyt médiumtól jön. Ehelyett szökjetek el egy pillanatra a megszokott világnézetetektől vagy helyi adótoktól; elértek más valóságsíkokat, de továbbra is a régi fogalmakban fordítjátok le. Ezért sok evvel összeköttetésben álló kreativitás elkerül benneteket.  
Mindegyikőtöknek ugyanolyan sok értéke van, mint Szókratésznak vagy Platónnak. Befolyásotok számotokra nem érthető módon az egész megvalósulási rendszeren keresztül terjed. Szókratész és Platón – és William James (jegyezd le, hogy nevettem) – bizonyos módon specializálta magát. Ezeket a személyeket mint emberi neveket ismeritek, akik léteztek – de a ti fogalmaitok szerint, és csak a ti fogalmaitok szerint, személyiségük legmagasabb virágzásának aspektusát mutatták be. (hangosabban) Sokszor időztek a Földön névtelenül, ahogy sokan közületek teszitek, csupán a ti felfogásotok szerint, mielőtt valamilyen csúcsot elértek, ahogy ti gondoljátok.
Várj egy pillanatot. Vége a diktálásnak – de még van valami mondanivalóm Roburt légy-élményéről.


(23:49   Jane pihent, még mindig transzban, körülbelül egy percig. A múlt hétfői légy-élményét említettem a bevezetőben. Amikor Seth visszatért, féloldalnyi anyagot közölt Jane-nek és nekem, végül az alábbit: „[Roburt] egy rendkívüli ugrást tett a [pszichés] könyvtárában, és ez pszichésen felszabadította. Te egy hasonlóan jelentős ugrást tettél, és ez művészetileg felszabadít. A könyvtárnak érvényessége van, és egészen legitimen kijelenthetjük, hogy ez messzemenően fontosabb, mint például egy könyvtár a fizikai síkon…” Seth 0.10-kor fejezte be a személyes anyagot, és azt gondoltuk, az ülésnek vége. Jane nagyon fáradt volt, Jobban, mint egy szokásos ülés után. Már csak aludni akart.
Megőriztük a tippjeinket az ülésről…………………………………………..)


(0.41) Nos: Olyan kifejezéseiteket használom, melyekről azt gondolom, megértitek. Ebből a nézőpontból itt rangsorok vannak. Ha azt a szót használtam, „tudatos”, vagy „tudat”, úgy véltem, ahogy nézőpontom szerint értitek. Azt gondoltam, így értitek: a tudattal tudatosnak lenni, vagy tudatotok egy részén kívül helyezitek magatokat – megnézitek (hangsúlyozva) és aztán ezt mondjátok: „Tudatában vagyok a tudatosságomnak”.
A tudat mindig tudatában van önmagának, érvényességének és egységének, és ebben az értelemben nem létezik öntudatlanság.
Ha ezt a fogalmat időbeli összefüggésben használom, akkor egy struktúraképzésre hivatkozom, melyből kifelé egy tudatfajta önmagát szemléli, önmagát egyedülállónak látja, majd megkísérli, hogy a tudatos struktúrákból más formákat képezzen. Egy légy tudatos önmagára, kiteljesedett a maga valóságában, nem érzi érzékelése „kiterjesztésének” szükségét, melyből saját létezését szemlélheti.


A ti fogalmaitokkal szólva, tartalmaztak a tudat e fajtájának kiterjesztései ideiglenes érdekeket, melyek nyomán elválások léptek fel vagy felosztódások jöhettek létre. Egy szerves struktúrát nézve, összehasonlítható ez egy új láb vagy
kar kifejlődésével, vagy egy kiöblösödéssel vagy egy szállal – a dimenzió egy másik fajtáján keresztül egy másféle helyváltoztatási metódussal.


A légy intenzíven tudatos, önmaga minden pillanatát és környezetét teljesen igénybe véve és precízen összehangolva elemeit, melyre ti magatok „nem vagytok tudatosak”. Egyszerűen különböző tudatfajták vannak, és alapvetően már nem tudjátok összehasonlítani egyiket a másikkal, ahogyan mondjuk egy békát egy csillaggal, egy almával, egy gondolattal, egy asszonnyal, egy gyerekkel, egy bennszülöttel, egy külvárosival, egy pókkal, egy macskával összehasonlíthattok. Vannak variációi a tudatnak; egyik a saját valóságnézetére fókuszált, egy másik tapasztalatokat tartalmaz, melyből mások ki vannak zárva.
(hangosabban, humorosan) Vége a magyarázatnak.
(egy nevetéssel: „Nagyon köszönöm.” 0.19. És így történt, hogy feltettem a kérdésemet, és Seth megválaszolta, amint az anyagba beleillett……………..


 
atta | 2019-02-20 22:49:03 Válasz erre Adatok E-mail (110)
Eddigi hozzászólásai:
1433 db

Seth szövegeiben vannak olyan visszatérő részrk (pl. az állatiból emberivé alakulás) amik számomra uanalmasak, nehézkesek, kevéssé hihetőek. Valahogy az a meggyőződésem, hogy ezek annak hatására ilyen hosszadalmasak, ill. ismétlődnek, hogy Seth gondolatait Ruburt öntötte szavakba. Úgy érzem, Jane néhol nehezítette a Seth-anyag létrejöttét. Persze, ez csak egy érzés részemről, és csak az anyag egy kis részére vonatkozik.

  Előzmény: tida [109] (2019-02-19 20:25:58)
 
tida | 2019-02-19 20:25:58 Válasz erre Adatok E-mail (109)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

Sok elgondolkodtató dolog van benne:) számomra pl. az a felvetése is, hogy talán Jane magyarázataihoz jobban tudunk viszonyulni, mint az övéihez. Nem tudom. Hozzám nem állnak túl közel Jane leírásai. Vagy csak mert nincsenek is olyan tapasztalásaim?:)

  Előzmény: atta [108] (2019-02-18 19:49:23)
 
atta | 2019-02-18 19:49:23 Válasz erre Adatok E-mail (108)
Eddigi hozzászólásai:
1433 db

Nagyon érdekes, főleg amit a félelemről írt. A William James-szel kapcsolatos dolgok is elgondolkodtatóak. Azt a könyvet is érdemes lehet elolvasni.

  Előzmény: tida [106] (2019-02-14 00:15:46)
 
seelvuple | 2019-02-15 23:19:13 Válasz erre Adatok E-mail (107)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
164 db

Volt ilyen tapasztalasom. Ilyenkor kulonbozo szemlyisegek erzelmi tomeget erzekeled. Tamogatoak is lehetnek.
2015 januar es februar kozott eltem at ehhez hasonlot.

Kulonbseg van akozott amikor valamit/valamit utanzol es amikor a psziches tomeget erzekeled. Peldaul lehet eros akaratteljes, bator  vagy tevekeny. Mintha dusabb lenne ilyenkor a szemelyiseg.

Mas beszamolok alapjan, amiket en nem tudok szinten hasonlo tortent, amikor valaki meghalt a csaladban. Ilyenkor az a fajta energia, szemlyisegjegyek megjelennek a kornyezo csaladtagokban is.
Csaladtag nem csak biologiailag, hanem erzelmileg is ertheto.

Hasonlo tortenik, amikor ket szemly sokat van egyutt, peldaul szerelmesek / ilyenkor felvehetik egymas szemlyisegjegyeit, anelkul hogy ez fizikai lenne. Egyik sethes meslete, hogy ilyenkor telepatia alakult ki.
Tovabba ez osszefug a csaladdal is: hiszen eloszor nem biologiailag hanem erzelmileg alakul ki a ket ember kozott a szerelem, amely kesobb - szeretet - lenyomatakent biologialag is tovabb oroklodik.

  Előzmény: tida [106] (2019-02-14 00:15:46)
 
tida | 2019-02-14 00:15:46 Válasz erre Adatok E-mail (106)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

718. ülés fordítás első rész (717. ülés nem a könyv része)

(Az ülés elején Robert hosszan taglal valamit, ezt nem fordítottam le)

 

718. ülés  1974. november 6, szerda, 21.50

(Hétfőn, november 4-én elküldtem Jane kiadójához bizonyos jegyzeteket az Adventures in Consciousness: An Introduction to Aspect Psychology-hoz, miután a második könyvét elkezdte ebben a sorozatban. De most visszatérhetek az átfogó projektemhez; ……………………..
Előző ülésünk, a 717. ülés nem az „Ismeretlen valóságról” szólt.......................................)


Jó estét.
(Jó estét, Seth.)
Nos. Ez a rész (az „Ismeretlen valóságból”) különböző gyakorlatokkal foglalkozik, melyek remélhetőleg saját személyes bepillantást adnak számotokra az eddig ismeretlen valóságba. Mondtam nektek (pl. a 716. és 717. ülésen), hogy normál tudatfókuszotok összehasonlítható a hazai állomásotokkal. Eddig olyan gyakorlatokat mondtam, melyek lassan kivezetnek benneteket a hazai bázis korlátozásaiból, miközben annak struktúrája megerősödik.  Nevezhetitek ezt a hazai állomást vagy lokális adót a világszemléleteteknek, mivel ebből érzékelitek a valóságotokat. Bizonyos fokig bemutatja személyes fókuszotokat, melyen keresztül tapasztalatotok nagy részét interpretáljátok. Ha elhagyjátok ezt a speciális rendszert, akkor érdekes dolgok történhetnek, mint azt említettem (a 715. ülésen például). Álmélkodásba, izgalomba, zavarodottságba eshettek. Elbűvölhet benneteket, vagy …….., attól függően, az új érzékelésetek összhangban van a világszemléletekkel, vagy nem.


Az előző rendes ülésen a gyakorlat egy új fajtáját használtuk. Ez egy példa volt arra, mi történhet a legjobb körülmények között, ha valaki az eredeti világszemléletét elhagyja és összehangolódik egy egészen más világszemlélettel.
Mindig a saját tapasztalatotokat alkotjátok meg. Roburt ráhangolódott egy férfi világszemléletére, aki tudvalevőleg halott. Nem állt direkt kommunikációban William James-el.
(lassan:) Mégis tudatában volt William James világszemléletén keresztül univerzumának. Ahogyan egy tévéprogramot be tudtok kapcsolni, úgy kapcsolódott be Roburt egy valóságba, ahogy az jelenleg William James szellemében létezik. Mivel ez a valóság szükségszerűen érzésekkel volt összekötve, Roburt emocionális kapcsolatot érzett – de az érzések érvényességének csak ebben a vonatkozásában. Minden személynek van egy ilyen világszemlélete, akár élő a ti fogalmaitok szerint, akár nem, és az „élő kép” időtől és tértől függetlenül létezik. Mások számára ez érzékelhető.


(szünet, egy a sok közül) Minden világszemlélet a maga saját frekvenciáján létezik, és csak azok tudnak ráhangolódni, akik többé-kevésbé ugyanazon a területen tartózkodnak. A frekvenciát mindazonáltal a helyes élességre kell állítani, és ez bizonyos szándékot és szimpátiát követel. Nem lehetséges olyan világszemléletre kapcsolódni valakinek, mely alapvetően nem egyezik az övével. Ez esetben egyszerűen nem tudjátok a szükséges alkalmazkodást foganatosítani. Roburt a tudatmódosításokkal foglalkozott (a Pszichés Politikához), és a vallás alapvető fontosságáról kérdezte magát. Megpróbálta összhangba hozni az intellektuális és érzelmi tudást. James nem volt Roburt kedvenc írója, de Roburt érdeklődése, szándékai és vágyai elég közel vitték hozzá, hogy bizonyos körülmények között tapasztalhassa világszemléletét. Az ismeretlen valóság csak azért ismeretlen, mert azt hiszitek, rejtettnek kell lennie.
Ha ezt a meggyőződéseteket egyszer feladjátok, más, ugyanolyan legitim valóságok bukkanhatnak fel tudatotokban, és világok kerülhetnek látótérbe, melyek éppoly érvényesek, mint a tiétek. Ehhez bíznotok kell saját magatokban, és az általatok ismert világ vonatkozási kereteiben. Különben túlságosan féltek csak rövid időre is elhagyni az általatok megszokott strukturált világszemléletet.
Még a saját életetekben is, ahogyan azt értitek, rosszul láthatjátok (nem helyesen, igazán) a saját családotokat vagy szomszédotokat, ha bizonytalanok vagytok, vagy féltek. Ha féltek, ez a félelem közétek és mások közé áll. Egy pillanatra sem tévesztitek szem elől magatokat. Nem tudtok például barátságosak lenni, félelemből, csak visszautasítani.
Ugyanígy aggódtok saját valóságotok természete miatt, és ha létezésetek igazolásaként néztek másokra, nem lesztek abban a helyzetben, hogy saját világszemléleteteket letegyétek (legyőzzétek?), mert túlságosan fenyegetettnek érzitek magatokat. Vagy megpróbáljátok a bizalmas cókmókotokat magatokkal vinni akkor is, ha csak egészen kicsit eltávolodtok a hazai állomásosotoktól, és egészen új tudatszituációk fényében a saját világszemléleteteket interpretálni. Át fogjátok vinni a körülményekre a saját alapvetéseiteket, melyek azokra a körülményekre egyáltalán nem passzolnak.


(22:22) Roburt bekapcsolta magát William James világszemléletébe, mert kettőjük érdeklődése egybeesett. Egy jungiánus levele szolgált kiváltó okként. A pszichológus magyarázatot kínált nekem (mélyebben és humorral) Jungról. Roburt kevés kapcsolódást érzett Junggal. A háttérben James-re gondolt, mindenekelőtt mert tudta, Joseph (Rob) James egyik könyvét nagyon kedvelte.
Egészen lehetséges ráhangolódni valamilyen személy világszemléletére, függetlenül attól, élő, vagy halott a ti fogalmaitok szerint. Ez a világszemlélet létezik, még olyan személy esetében is, aki a ti fogalmaitok szerint még nem született meg. Roburt élménye egyszerűen példaként szolgált arra, mi lehetséges.
Igazság szerint nem a szokásos elképzelés szerint interpretálta az esetet, és Joseph sem tételezte fel, hogy James maga kommunikált éppen, ahogy általában az ember elképzeli (lásd a bevezető megjegyzésemet ehhez az üléshez). Joseph mindazonáltal felismerte, hogy az anyag kitűnő volt.  James maga nem volt tudatában a szituációnak. Ami azt illeti, más kalandokba bocsátkozott.  Roburt fogadott valamit James világszemléletéből, ami - a ti fogalmaitok szerint – legalább 10 éve „létezett”6. akkoriban James egy könyv gondolatával játszott, melyet megírna, ha „élne”, The Varieties of Religious States címmel – egy könyv másik verziójaként, melyet életében írt.


Az az érzése volt, a lélek emocionális feltételeket választ, ahogyan mondjuk ti választotok feltételeket, miközben éltek. Az az érzése volt, ezek az emocionális feltételek aztán keretrendszerként szolgálnak a tapasztalat szemléletéhez. Fokozatosan a vallási állapotok felhalmozódását látta, ahogy ő ezt lazábban nevezte, melyek mind különböznek egymástól, de mégis arra szolgálnak, a tapasztalat fényében a mindenkori „természetes ismertetőjegyeket” egyesítsék. Ezek a természetes jellemzők megjelennek a normál természetként vagy a lélek hajlamaként.
Roburt benyitott ebbe a meg nem írt könyvbe. Magán hordozta James ez”idő”beli emocionális felfogását, ahogy ő, a ti fogalmaitok szerint, földi tapasztalatait egy halott nézőpontjából szemlélte, aki vissza tudott tekinteni, és látni tudta, hol voltak véleménye szerint érvényesek az ideái, és hol nem. Létezésének ezen a pontján változások következtek be. A könyv terve létezett és még mindig létezik. Roburt fogni tudta „jelenében” ezt a világszemléletet, ahogyan azt James halhatatlan szelleme kifejezte.


(Szünet) Az ismeretlen valóság, kettőspont: Ahogy már mondtam, precíz irányultságotok folytán elméletileg gyakran lenyűgöz benneteket olyan világok megszemlélése, mely nem a tiétek. És ha gyakran is sóvárogtok e más valóságokról szóló bizonyítékok után, ugyanilyen gyorsan sokkol benneteket ugyanez a bizonyíték, 7 melyre olyan komolyan vágytatok.
Roburt felkerekedett saját utazásaira az ismeretlen valóságba. Én nem tudom ebben elkísérni. Csak az utat tudom felvázolni, ahogyan azt minden olvasónak teszem. Új könyvében (Pszichés politika) Roburt elmagyarázza saját személyes útját, amit tapasztal és megél, és mivel ő és ti ugyanabban a valóságban vesztek részt, az ő magyarázataihoz talán jobban tudtok viszonyulni, mint az enyéimhez.


Nagyon is lehetséges volna számára James egész könyvébe belefolyni, ha akarná, mert ez a könyv valójában egy pszichés valóság, egy terv, egy modell, mely egy belső cselekedet….-ként létezik (ahogy azt Jane ma délután hasonló szavakkal magyarázta).
Gyakran felfogják építészek ilyen kreatív terveit tudat alatt mások, átdolgozzák, megváltoztatják, és végül egy egészen új kreatív produktum jön létre. A legtöbb író nem egészen ilyen módon vizsgálja a forrását. Ugyanez vonatkozik természetesen minden más vállalkozásra. Sok nagyon modern és kiagyalt fejlesztés éppen ott létezik, amit ti most letűnt kultúrának tekintetek. A terveket vagy modelleket feltalálók, tudósok vagy hasonlók fogadják, és saját speciális irányultságuknak megfelelően megváltoztatják, úgy hogy a ti világotokban nem másolatokat, hanem valami újat mutatnak fel.
Sok úgynevezett archeológiai felfedezést tettek olyan módon, hogy belefolytak egy olyan másik személy világszemléletébe, aki nem a ti teretekben és időtökben létezik.  Mielőtt azonban olyan bizalmatok lesz, hogy a speciális hazai állomásotokat elhagyjátok, biztosnak kell éreznetek magatokat a sajátotokban. Tudnotok kell, hogy az „még itt van”, amikor visszaérkeztek.
Tartsatok szünetet.

 
tida | 2019-01-05 11:23:54 Válasz erre Adatok E-mail (105)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

Szívesen, BUÉK!:)

  Előzmény: atta [103] (2019-01-02 22:34:46)
 
tida | 2019-01-05 11:23:26 Válasz erre Adatok E-mail (104)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

Szívesen!

  Előzmény: Mortillian [102] (2018-12-29 20:28:35)
 
atta | 2019-01-02 22:34:46 Válasz erre Adatok E-mail (103)
Eddigi hozzászólásai:
1433 db

Nagyon érdekes. Köszönöm szépen! BUÉK! :)

  Előzmény: tida [100] (2018-12-23 16:48:35)
 
Mortillian | 2018-12-29 20:28:35 Válasz erre Adatok E-mail (102)
Eddigi hozzászólásai:
1 db

Köszönjük ☺️ 

  Előzmény: tida [101] (2018-12-23 22:06:23)
 
tida | 2018-12-23 22:06:23 Válasz erre Adatok E-mail (101)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek az alábbi új fejezet fordításával! Smile

 
tida | 2018-12-23 16:48:35 Válasz erre Adatok E-mail (100)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

716. ülés fordítása

 

 

5. rész
Utazások az „ismeretlen valóságba:
Apró lépések és óriási lépések.
Bepillantások és közvetlen találkozások.
716. ülés 1974. október 30. szerda, 21.33

(Az első jegyzetben leírom a harmadik „rómaimat”, egy ma délutáni élményemet. „Azt hiszem, kicsit össze vagyok zavarodva”- mondta Jane, mialatt az ülés kezdetére vártunk. „Azt gondolom, Seth elkezdi ma a következő fejezetet – de nem gondolom, hogy az előzővel teljesen készen van….”De a negyedik rész be volt fejezve.)
Jó estét.
(Jó estét Seth.)
Diktálás. A következő rész (5): „utazások az „ismeretlen” valóságba”, kettőspont: „Apró lépések és óriási lépések. Bepillantások és közvetlen találkozások.”
Ez a rész tartalmaz módszereket, melyek segítségével többé-kevésbé kapcsolatba tudtok lépni az ismeretlen valósággal.
Beszéltünk valószínű emberről, valószínű civilizációkra utalva és alternatív valóságrendszereket említve. 2 Ezek azonban nem teljesen elkülönülve léteznek az általatok ismert világtól, vagy teljesen elszakítva a pszichétől. Ha nincs tapasztalatotok ilyen valóságokkal, létezésük elragadó vagy spekulatív fantázia marad. (szünet)  Az ismeretlen valóság egy variációja az általatok ismert valóságnak, úgy, hogy sok alapvetése – inkább látensen, mint uralkodóan – személyes és kollektív tapasztalatotokban fellelhető. Minden ilyen jelenséggel való találkozás olyan elemeket hoz fókuszba, melyekre az ember általában nem koncentrál. Tudatotoknak meg kell tanulni, hogy több mint egy módon szerveződni – vagy sokkal inkább nektek kell készen állni arra, hogy megengedjétek a tudatotoknak, átfogóbb területeket alkosson önmagából.
Itt nem feltétlenül arról a kísérletről van szó, hogyan hagyjátok figyelmen kívül a világ tartalmait,  vagy hogy elutasítsátok a fizikai tapasztalást. A trükk abban áll, a világ tartalmát más módon kell nézni, fizikai értelmeteket fel kell szabadítani a korlátozások alól, melyeken szellemi konvencióitok alapulnak.


Minden speciális tudat-„állomás” észleléseit egy másik valóságformába vetíti, és normál esetben, ahogy már említettem (pl. 711.ülés), a hazai állomásotokra állítjátok be. Ha fókuszotokat csak egészen könnyen eltoljátok, a világ másnak tűnik; és ha ez a könnyedén eltolt fókusz volna az uralkodó, a számotokra látható világ olyan lenne, amilyen. A psziché minden aspektusa érzékeli a valóságot, melyben fókuszált, és ez a valóság egyben a psziché egy speciális,
kifelé vetített állapotának materializációja. Találkozhattok más valósággal, ha megtanuljátok saját pszichétekben pozíciótokat megváltoztatni.
Kezdetben mindenekelőtt meg kell ismerkednetek saját tudatotok munkamódszerével, a fajtával és móddal, melyben a fizikai világba illeszkedik. Nem tudhatjátok, mikor vagytok egy másik valóságra fókuszálva, ha még azt az érzést sem ismeritek, amikor saját valóságotokra tökéletesen fókuszáltok.
Sokan szüntelenül váltogatják ezt az állapotot, anélkül, hogy észrevennék, mások képesek követni „belső sodródásukat”.  Egyszerű nappali álmok itt egy könnyű tudateltolódást jelentenek, a közvetlen értelmi adatok vonatkozásában.
Ha egy URH-adást választotok, van egy kényelmes kapcsoló a rádión, mely segítségével automatikusan élesen beállítva marad; megakadályozza, hogy a program „vándoroljon”. Ugyanígy vándoroltok el a hazai adótól, ha nappal álmodtok, ugyanakkor hivatkoztok arra, általánosságban. Mindamellett birtokotokban van ennek a kapcsolónak a mentális megfelelője is. Ami azt illeti, a gyakorlat eredményéről van szó, ahogy gondolataitok és tapasztalataitok mentális készülékét ismét visszaállítjátok, ha túl messzire kalandozna. Normál esetben ez automatikusan történik – egy tanult reakcióként, mely csaknem ösztönösnek tűnik. Pont.

Célotok eléréséhez meg kell tanulnotok tudatosan használni ezt a mechanizmust, azt a „kapcsolót”, mert ez rendkívül fontos. Sokan közületek nem szentelnek figyelmet – szubjektíven nézve – a saját tapasztalataiknak, és anélkül, hogy észrevennék, ki-be imbolyognak ebben a valóságban a világos fókuszból. Napi programjaitok gyakran nincsenek megközelítőleg sem olyan pontosan és precízen beállítva, ahogy kellene, hanem tele vannak atmoszférikus zavaró zörejekkel; és még ha bosszant is benneteket, beletörődtök, és annyira hozzászoktok a diszharmóniához, hogy elfelejtitek, milyen egy tiszta vétel. Mégis, mivel ebben a világban ismerős tárgyakkal, részletekkel és gondolatokkal vagytok körülvéve, és főleg fizikailag vagytok orientáltak, a megszokás által akkor is el tudtok egyedül igazodni, ha valóságotok nem olyan jól fókuszált, mint kellene.


(21:56) De ha más rendszerekbe akartok utazni, nem hagyatkozhattok a megszokásokra. Valójában ez gyakran csak a lármás szellemi káoszotokat hozza magával, „atmoszférikus zavaró zajokká” válva, először tehát meg kell tanulnotok, mit jelent egy világos fókusz. Ezt nem tanuljátok meg, ha megpróbáljátok saját valóságotokat megszöktetni vagy elméteket elhallgattatni. Evvel csak azt tudjátok megtanulni, mit jelent nem fókuszálni; és a világos és jó fókuszálás képessége előfeltétele bármilyen valóságba való látogatásnak. Ha egyszer megtanultátok magatokat igazán összehangolni vagy „beállítani”, akkor fogjátok tudni, mit jelent egy irányváltás a fókuszotokban. Egy a legegyszerűbb gyakorlatok közül nem éppen új, de nagyon hasznos.

11. Gyakorlati elem

Próbáljátok meg minden jelene legi érzéki adatotokat olyan átfogóan, ahogy csak lehetséges, megtapasztalni. Ez összehangolja minden fizikai és pszichés szervezeteteket (organizmus), minden érzékeléseteket összefogja, úgy, hogy teljesen kinyitjátok magatokban az érzékelő képességeteket. Test és lélek együtt dolgozik. Azonnal a hatalom egy érzését tapasztaljátok meg, mert adottságaitok teljes kapacitásukhoz igazodnak. Fizikailag nézve, hogy úgy mondjam, azonnal (pillanatnyilag) a pontra tudtok reagálni.
Üljetek lazán nyitott szemmel, és engedjétek, hogy pillantásotok befogadja, ami előttetek helyezkedik el. Ne erőltessétek magatokat (ne iparkodjatok). De vizsgáljátok (kutassátok) a teljes látótereteket. Hagyjatok abba mindent. Soroljátok be az embereket is, ha tudjátok, és kössétek össze őket a hozzájuk tartozó tárgyakkal, akkor is, ha azok nem láthatóak. Üljetek kényelmesen, de ne próbáljátok magatokat nagyon elernyeszteni. Érezzétek e helyett a testeteket éberen – ne kezdő álomállapotban. Érezzétek például a testetek nyomását a széken, és a különböző hőmérsékleteit. A kezetek például meleg, a lábatok hideg, vagy a hasatok meleg és a fejetek hideg. Érezzétek (kutassátok) egészen tudatosan a testetek érzeteit. Van egy bizonyos íz a szátokban? Milyen illatot éreztek?
Fordítsatok annyi időt erre a gyakorlatra, amennyit szeretnétek. Ez világosan és pontosan beleállít az univerzumotokba. Ez egy kitűnő gyakorlat a kezdés előtt - és a befejezés után - egy olyan kísérlethez, melynek a tudatváltoztatáshoz köze van.
Tartsatok egy rövid szünetet.
(22:19 Jane közlése gyorsabb volt a megszokottnál, ami azt jelenti, a magam által kidolgozott gyorsírás ellenére meglehetősen fürgén kellett jegyzetelnem. Mondta, érezte, hogy Seth ebben a fejezetben egy sor, az imént leírthoz hasonló gyakorlatot fog felvázolni; ezek segíteni fognak az embereknek legalább egy bepillantást nyerni a 4. részben tárgyalt alternatív vagy lehetséges valóságokba.
A szünet mindazonáltal nem volt túl rövid. A diktálás újrakezdése hasonló módon 22:42-kor.)

Nos: Gyűjtsétek össze (hozzátok össze) mindezen érzéseket és érzeteket. Próbáljátok meg mindezt egyszerre érzékelni úgy, hogy ezek egymást erősítik. Ha azt veszitek észre, mindenekelőtt egy bizonyos érzettel foglalkoztok, próbáljátok meg a többit is ugyanolyan világos fókuszba vonni. Engedjétek, hogy mind együtt e szempillantás világító tudatának pillanatát képezze.
Ha ezt a gyakorlatot a tudatváltoztatás egy kísérlete után végzitek, evvel a ponttal hagyjatok fel, és forduljatok más dolgaitok felé. Kezdő lépésként is használhatjátok (a gyakorlatot), mely hozzásegít belső mobilitásotok érzéséhez. Ebben az esetben a leírt módon járjatok el, és amikor elértétek a pillanat lehető legvilágosabb érzékelését, engedjétek el a tudatosítását. Engedjétek, hogy ez az egység, ami a tudatos gondolataitokra vonatkozik, eltűnjön. Ne kössétek össze az embereket a megfelelő tárgyakkal tovább, mint ameddig halljátok őket. Ne vállalkozzatok olyan kísérletre, hogy összekössétek a látást és a hallást. A csomagot, ahogy volt, az érzékelések keverékeként ejtsétek el. A pillanat előző világossága valami másba vándorol majd. Vegyetek egy hangot, mondjuk egy elhaladó autó zaját, és kövessétek csukott szemmel az elmétekben. Tartsátok csukva a szemeteket. Tudatosak lesznek számotokra az érzékelések, amik jönnek, de nem lesznek értelmezve és beillesztve. Majd hirtelen nyissátok ki a szemeteket, legyetek éberek a testetekben, és próbáljátok meg újra minden észleléseteket olyan fénylően és tisztán, amennyire csak lehetséges, összekötni.
Amikor ezúttal az érzékvilág előttetek van, jutassátok el úgymond a csúcspontjára, majd csukjátok be a szemeteket, és ismét engedjétek el. Ne fókuszáljatok. Sokkal inkább defókuszáltak. Pont.

Ha elég gyakran megcsináltátok ezt, hogy a különbségre elég tudatossá váltok, lesz egy szubjektív érzésetek, a tudás egy pontja magatokban, mely egészen világosan megmutatja nektek, hogyan érzi magát a tudatotok, ha a fizikai valóságotokban a legprecízebb fókuszpontban van. Alkalmanként, amikor hétköznapi dolgoknak szentelitek magatokat, próbáljátok megragadni ismét ezt a pontot, és minden adatot amennyire csak lehet gyújtópontba hozni. Fel fogjátok fedezni, hogy a folyamatos gyakorlás a normál megéléseteket mérhetetlenül gazdagítani fogja. Észre fogjátok venni, hogy sokkal könnyebben tudtok koncentrálni, figyelmesebbek lesztek. Figyelmesnek lenni azt jelenti, figyelmet szentelni és egy dologgal (vagy egy személlyel) törődni. Ez a gyakorlat tehát figyelmessé tesz benneteket – hozzásegít, hogy tudatotok olyan intenzíven és világosan, ahogy csak lehetséges, az aktuális dologra koncentráljon. A saját személyes legprecízebb fókuszpontotokról való szubjektív ismeret sok más gyakorlathoz szolgál vonatkozási pontként. (Szünet 22:58-kor)

12. Gyakorlati elem

Második gyakorlat (ezen az ülésen). A te tájékoztatásodra, Joseph, ez az egész rész, kommentárostul és jegyzetestől, gyakorlati elemekből fog állni.
Saját szubjektív tapasztalatotokból kell dolgoznotok. Ha tehát megtaláltátok a legprecízebb fókuszpontotokat, akkor az a hazai-adótok legtisztább adása. Lehet olyan érzésetek, hogy ez a belső víziótokban egy bizonyos pozíció, vagy a fejetekben van, vagy talán felfedezitek, hogy egy saját szimbólumon keresztül fejeződik ki. Ha akarjátok, elképzelhetitek ezt saját rádiótok vagy televíziótok egy helymutatójaként a hullámhosszskálán, de saját támpontotok a ti szubjektív ismeretetek.
Ahogy az előző gyakorlatnál beszéltem róla, hogy a világos érzékeléseteket el kell engedjétek és a látást a hallástól el kell választanotok, azt jelenti, az elmétekben a hazai-adástól eltértek. tudatotok elvándorolt. Kezdjétek ezúttal a legprecízebb fókuszpontotokkal, amit jelenleg el tudtok érni, aztán hagyjátok a tudatotokat, ahogy le van írva, elvándorolni. De egy bizonyos irányba vándoroltassátok, jobbra, vagy balra, ami éppen a legtermészetesebbnek tűnik. Ilyen módon még irányítjátok, és megtanultok tájékozódni. kezdetben a gyakorlat maximum 15 percig tartson; de hagyjátok a tudatotokat az általatok választott irányba vándorolni.
Minden személynek saját tapasztalati lesznek itt, de bizonyos fizikai adatok fokozatosan eltűnnek, és mások lépnek előtérbe. Például hallhattok hangokat, melyekről tudjátok, hogy nem fizikai eredetűek.
Talán semmit nem láttok mentális szemetekkel, vagy láttok képeket, melyeknek feltehetőleg nincs külső megfelelője, és nem hallotok semmit. Egy ideig továbbra is bekúszhatnak megszokott fizikai adatok. ha ez történik, felismeritek ezeket, mint hazai-adó, és mentálisan hajtsátok tovább onnan azokat. Fontosak itt az érzések, ami tudatotok mobilitásának megtapasztalását illeti. ha nyugtalanság vesz rajtatok erőt, egyszerűen térjetek vissza a hazai-adóhoz, jobbra vagy balra, az előzőleg választott iránynak megfelelően. nem javaslok itt „fel” vagy „le” irányokat, mert ezekhez talán hitrendszeretekben képzetek társulnak.

Ne legyetek türelmetlenek. Miután egy ideje végzitek ezt a gyakorlatot, távolabb juttok és magatok tudtok tájékozódni, miközben növekszik bizalmatok a szellemetekben (elmétekben?). Fokozatosan megállapítjátok majd, hogy a belső érzéki adatok egyre élesebbek lesznek, miközben egy másik „adóállomás” felé mozdítjátok magatokat. Ez a valóságot reprezentálja, ahogyan azt egy másik tudatállapotból érzékelitek. Első utazásotok során a hazai-adótól egy másik, ismeretlen állomás felé hézagok (hasadékok) különböző formáival, torzulásokkal, vagy atmoszférikus zavaró zajokkal kerülhettek kapcsolatba. Erre fel kell készülnötök. Ez abból adódik, hogy még nem egészen tanultátok meg, hogyan állítsátok be tudatotokat más fókuszmódokra.
Láthattok például szellemképeket vagy szellemalakzatokat magatok előtt, mielőtt a „következő” állomást elcsípitek, vagy hazai-adótok torzított változatát fogjátok be. Fel kell hagynotok a pillanatért a szokásos, megszokott strukturálási folyamatotokat, ezért, mialatt „állomások” között tartózkodtok, könnyen a kettő jeleinek keverékébe botolhattok. Amikor tudatfókuszotokat ily módon változtatjátok, el kell távolodnotok pszichétek azon részétől, melyet centrumnak tekintetek. Más szavakkal, saját pszichéteken keresztül utaztok, mert a pszichének különböző valóságai és különböző – materializált, kivetített és megtapasztalt – állapotai vannak. Ez a hazai-állomásotokra vagy a fizikai világra is igaz.
„Fáradt vagy?”

(23:20 Nem, mondtam. Seth-Jane tempója jó volt; nyugodtan beszélt, de erőteljesen.)
Ha a hazai-állomásotoknak sok programja van, akkor is egy főprogramra állítjátok be magatokat, és a többit figyelmen kívül hagyjátok. Az otthoni „kedvenc programotok” karakterei egészen más színben tűnhetnek fel, ha két állomás közt vagytok, és a program elemei, melyeket otthon nem vettetek figyelembe, hirtelen feltűnhetnek előttetek. (szünet) Egy egyszerű példát szeretnék adni nektek. Otthon talán vallási programra álltok be. Ez azt jelenti, mindennapjaitokat esetleg erősen idealisztikus elvek alapján szervezitek. Megpróbáltok egy másik programot, mely nézőpontotok szerint gyűlölettel, félelemmel, erőszakkal foglalkozik, figyelmen kívül hagyni. Sikerülhet, hogy fizikai adataitokat ilyen módon eredményesen egy ideál köré szervezzétek, hogy minden érzelmet, aminek félelemhez, erőszakhoz vagy gyűlölethez van köze, kizárjatok. Ha megváltoztatjátok a tudatotokat, akkor fokozatos hagytok, hogy úgy mondjam, automatikusan minden adategységet kiesni. Meg tudjátok tenni, hogy amit negatív érzésnek vagy programozásnak tekintetek, kikapcsoljátok. Ezek rendelkezésre állhatnak, de ignorálva lehetnek, és ha a fizikai adatok megszokott strukturálási metódusával felhagytok, akkor ezek hirtelen megjelenhetnek.

Ha azt mondjátok magatoknak, a szexuális érzések bűnök, és a napi programozásotokat ilyen módon strukturáljátok, megtörténhet, hogy ha „meditáltok”, vagy evvel az orientációval felhagytok, hirtelen konfrontálódtok az anyaggal, melyet megbotránkoztatónak tartotok. A psziché valóságát, vagy a természetes érzéseket, melyeket a hús-vér testtel kapcsolatban tapasztaltok, nem tudjátok megtagadni. Ha tehát elkezditek az érzékeléseteket megváltoztatni, és ha a megszokott valóságképetek eltűnik, könnyen megtörténhet veletek, hogy az elemekkel, melyeket eddig szándékosan tagadtatok és ignoráltatok, eltorzult formában találkoztok. E jelenség fellépése különösen igaz azokra, akik a Quija-táblát vagy az automatikus írás módszerét használják a tudatállapot megváltoztatására.
Akarsz szünetet?
(23:34) „Nem”, válaszoltam ismét Seth-Jane nyilvánvaló törődésére. Október végén egy meleg éjszaka volt, és az ablakok nyitva voltak; jobban zavart a tőlünk egy házra lévő kereszteződés forgalmának zaja, mint bármi más.

A hazai-állomásotokon az eseményekkel tisztán térben és időben találkoztok. Ha eltávolodtok ettől, megtörténhet, hogy az eseményekkel időben, de nem térben találkoztok, és a valóság, melyet tagadni próbáltok, élénken megjelenik előttetek. ha ezt megértitek, mérhetetlen nyereség lehet számotokra, mert ha fókuszotokat eltoljátok az általatok rendszerezett valóságtól, látótérbe kerülhetnek más részei, melyekre nem koncentráltatok.
Ha megtanultok olvasni a jelekből, ez megmutathatja nektek, mi hiányzik a hazai-állomásotokban. A hazai-állomásotokat a meggyőződéseitek alapján alkotjátok. Mint mondtam, ha erősen arra gondoltok, hogy a szex bűn, a hazai-állomásotok bevonhat benneteket egy „életprogramozásba”, miközben folyamatosan tagadjátok a hús vitalitását. Ekkor talán egy meztelen testlátványát adja nektek kereten kívül. Sötétben vetkőztök le, vagy úgy tartjátok, amikor megházasodtok, hogy a közösülés valami piszkos dolog. Mint férfi, talán szégyellitek a „természetes vágyaitokat” (szükségleteiteket). Itt egy konkrét példára gondolok: Egy fiatal férfi, nevezzük Joe-nak, levelet írt Ruburtnak. Elhagyta szülővárosát, San Franciscót, hogy Indiában egy gurutól tanuljon. Ez az ember azt mondta neki, a szexuális vágy hátrányosan befolyásolja a spirituális fejlődést. A hazai-programja semmiféle szexet nem enged be. Joe kétségbeesetten gyakorolja az önmegtartóztatást. Ugyanakkor, ha meditál, és megváltozik a tudata, azonnal fejfájása lesz, és képek jelennek meg meztelen
nőkről, és fantáziák istennőkről, melyek célja, hogy cölibátusában kísértésbe vigyék. Joe ezeket a képeket rendkívül bűnösnek tartja. Ehelyett azonban ezek mondanak neki valamit – mégpedig azt, hogy a hazai programja kilúgozott, mert tagadja saját létezésének valóságát.3 Ha a pszichéje tanácsát ignorálja, utazásait az ismeretlen valóságba erős torzulások kísérik majd. Csábító istennők fogják követni, bármerre fordul.
Tartsatok szünetet, vagy fejezzük be az ülés, ahogy szeretnétek.

(23:46  A szünetből az ülés vége lett. Jane meg volt lepődve az időtartamon; egy órán keresztül volt transzban. „Jó ég – tényleg elmagyarázta az egész dolgot” – kiáltotta. Őt is zavarta a transz ellenére a forgalom, és arról kezdtünk beszélni, jövő nyáron egy csendesebb környékre költözünk. 4
Jane szerette volna folytatni az ülést, de ő is éhes volt. „Bűntudatom van” – nevetett. „Akarok egy szép nagy szendvicset, de érzem is az egész anyagot, amit Seth készen tart ehhez a témához….Az ördögbe – együnk valamit!”)

 

 

 
tida | 2018-08-30 23:44:47 Válasz erre Adatok E-mail (99)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

Zseni ugyan nem vagyok, de köszi, és szívesen:)

  Előzmény: PiciFaction [98] (2018-08-08 13:20:49)
 
PiciFaction | 2018-08-08 13:20:49 Válasz erre Adatok E-mail (98)
Eddigi hozzászólásai:
4 db

Tida, zseni vagy! Köszönjük szépen továbbra is!

 
tida | 2018-07-04 19:54:58 Válasz erre Adatok E-mail (97)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

715. ülés fordítás második rész

Ez valójában átmenetileg egy kitűnő munkamódszerhez vezetett, mert az olyan reakciókban, melyeket ő intellektuális vizsgálatnak és szkepticizmusnak tartott, a feltételezett intuitív bepillantásai azonnal új pszichés és médiumi konstrukciókkal szolgáltak. Pont.
A valóságban intellektus és intuíció kéz a kézben járnak. Roburt tapasztalataiban végül úgy dolgozott mindkettő együtt, ahogy annak lennie kell. Az, amit magasabb értelemnek nevezek, átvette az irányítást; intuitív és intellektuális képességek egy kimagasló kapcsolata és keveréke úgy dolgoznak együtt, hogy ebből csaknem valamilyen új képesség látszik létrejönni (hangsúlyozva).


Ez a fejlődés sok régi korlátozás alól szabadította fel Roburtot, és végül egy nagyon személyes és mélyen gyakorlati tapasztalatot tett lehetővé az ismeretlen valóságban.  Roburt könyvtára annyira biztosam létezik, mint ez a szoba. És annyira bizonytalanul is létezik, mint ez a szoba. Egy dolog elméletileg meggyőződve lenni arról, hogy léteznek más világok, és biztos bizalmat és örömet nyerni ebből az elképzelésből. Egész már dolog újra rátalálni és érezni egy ilyen környezetben, hogyan találkoznak világok. A valóság mindenekelőtt gyakorlati. Ha tehát a valóság természetére vonatkozó elképzeléseteket kiterjesztitek, kezdetben valószínűleg sokkolva lesztek, megrémültök, vagy egyszerűen dezorientáltak lesztek. Így ebben a könyvben nem csak bátorságot alapozó értelemben beszélek a valószínűségekről, hanem azt is megmutatom, hogyan befolyásolják ilyen valószínűségek mindennapjaitokat, és példát adok, hogyan érintik Roburt és Joseph életét.
Sokan fognak közületek egy ideig játszadozni ilyen elképzelésekkel, de minden közvetlen találkozást valamilyen más tapasztalattal, azon kívül, amit elfogadtok, kerülni fogtok. Képességeitek végtelensége mégis beszél hozzátok álmaitokban, intim pillanataitokban, ahogy saját molekuláitok tudásában, akkor is, ha nem hallható.
A pszichének vannak civilizációi 11, és csak akkor találjátok meg az igazságot bolygótok „elsüllyedt” civilizációiról, ha elsajátítjátok ezeket az ismereteket, mert minden ilyen fizikai civilizáció a psziché egy részének felel meg, mely most is a sajátotok, és abból keletkezik.
Tartsátok meg a szünetet.
(22:19 -től 22:43-ig)


Sokatokat lenyűgöznek az elméletek és koncepciók létezésetek multidimenzionalitásáról, mégis sokkol benneteket a bizonyíték, mely ezt megerősíti.
Gyakran interpretáltok ilyen utalásokat dogmák kereteiben, melyekkel megbarátkoztatok. Ez elfogadhatóbbá teszi. Roburtot gyakran éppen ez háborította fel, amikor ilyen utalásokkal konfrontálódott, de vonakodott is attól, hogy konvencionális formákra szorítkozzon; kíváncsisága és alkotó képességei által olyan flexibilis volt, hogy lehetséges volt a tanulás, miközben fenntartotta a normál kapcsolatot az általatok ismert világgal. 12
Sok tapasztalata volt, melyekben egy pillanatra a fizikai valóságon belüli gazdag másféleségeket érzékelni tudta. Egyedülálló, mély érzékeléseket ismert meg. Mégsem döntött eddig soha úgy, hogy ébrenléti állapotban lépjen be más valóságsíkra, így sosem érezhette a világok közötti folyamatos élő kapcsolatot. Elrejtette maga elől a szándékát, ahogy sokan teszitek. Ugyanakkor követte természetesen, ahogy mindannyian dolgoztok célotok elérésében.
Roburt számára a szándékát bevallani, a fényre hozni egy privát és nyilvános beismerést jelentett volna, melyet megtenni korábban nem volt számára lehetséges. Mindegyikőtöknek megvan a maga célja. Náhányan közületek olyan kalandokba bocsátkoztok, melyeknek szűk családi kapcsolatokhoz, egy mély, személyes, gyermekkel való kapcsolathoz, vagy más karrierhez van köze, és „vertikálisan” fizikai tapasztalatokkal találkoztok. Az ismeretlen valóságba való utazások tehát rendkívül magával ragadóak tudnak lenni, és fontos felvilágosítást tudnak adni arról, amivel éppen foglalkoztok. Ezek az utazások olyanok lesznek számotokra, mint valami hobbi, és közben tapasztalatotok sok megértést és mélységet nyer.
Roburt és Joseph úgy döntöttek, éppen ilyen kutatásokra és felderítésekre specializálódnak, mely mások számára másodrangú. Mindkettőjük tudatfókusza egy meghatározott keveréket tartalmaz ezért, mely ilyen valószínűségeket, a ti fogalmaitok szerint, mint elsődleges impulzus, lehetővé tesz.


(Hosszú szünet 22:56-kor, szemek csukva) Minden személynek, nőnek és férfinak, megvan a maga helye. Ott vagytok, ahol vagytok, mert tudatotok a valóság ilyen formáját formálta. Az egész fizikai helyzetetek erre van beállítva, és neurológiai struktúrátok a megszokott mintát fogja követni. Ha megtanuljátok a régi elképzeléseiteket félretenni, lassacskán tapasztalni fogtok bizonyítékot más valóságsíkokról, és észrevehetővé válnak számotokra más üzenetek, melyeket korábban blokkoltatok. Roburt képzési idejének egy bizonyos szakasza véget ért. Személyiségfókusza összességében elfogadja már sok világ érvényességét - és ez egy egészen gyakorlati szempont.


Gyakran mondtam nektek, tudatotok nem állandó, hanem mindig mozgásban lévő és alkotó; mindegyikőtök keresztülutazik pszichéjén az élete során, és ennek megfelelően megváltoztatjátok fizikai tapasztalatotokat. Az év során Roburt pozíciója a pszichéjén belül fokozatosan eltolódott, amíg talált egy számára jobb, szilárdabb bázispontot. Az új keretrendszeren belül közvetlenebbül tud bánni az utazások különböző módjaival, és úgy tudja azokat összekapcsolni, hogy azok más valóságok érthető modelljeit adják. Továbbra is az én egyedi nézőpontomból beszélek, de a ti fogalmaitok szerint Roburt egy közületek, és az ő felderítései a ti perspektívátokból rendkívül értékesek lehetnek.
Adj egy percet… ezek a könyvek, az övé és az enyém, azok, melyek már meg vannak írva, viszonyítási keretet adnak mások számára, melyet, ha szeretnék, és ahogyan szeretnék, követhetnek.
Vége a diktálásnak.
(23:08) Adj egy percet…
(Seth beszélt még egy Jane-re vonatkozó dologról; miután még körülbelül egy oldal anyagot közölt, befejezte az ülést 23:19-kor)


 
tida | 2018-07-04 19:53:10 Válasz erre Adatok E-mail (96)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

jav:

Ahogy sokakat, őt is úgy nevelték, az intellektus feladata főleg abban áll, hogy felboncoljon, kritizáljon, analizáljon, ahelyett, hogy például alkotó módon összekapcsoljon és felépítsen, kettőspont:

  Előzmény: tida [95] (2018-07-01 22:35:53)
 
tida | 2018-07-01 22:35:53 Válasz erre Adatok E-mail (95)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

715. ülés   1974. október 28. hétfő, 21.25

első rész


(Lásd az 1. megjegyzésben egy leírást a [mindkét] szokatlan mentális élményről, melyekben vasárnap és ma részem volt: lehet, hogy magamat láttam római katonatisztként Kr. után az I. században. 1 Az üléshez tartozó megjegyzések bevezetőjében múlt szerdán leírtam, hogyan kezdte Jane a Pszichés politika c. új könyvét, azon a napon, amikor kreativitás magasabb állapotában volt. Hozzáfűztem, hogy észrevett egy másik Jane-t egy pszichés könyvtárban, ahonnan, úgy tűnik, sok anyagot kapott ehhez a könyvhöz. Jane csütörtökön többször meglátogatta a könyvtárát, anélkül, hogy valami anyagot beszerzett volna. Péntek reggel kapott egy rövidebb anyagot a könyvtárból, amit most vázlatosan idézek: „ Szakadatlanul változó modellek léteznek a fizikai valósághoz, melyek állandóan, minden újonnan létrejött stabilizációval  átalakulnak… Egyezetjük ezeket a modelleket, és ezek a mi interakciónk által minden adott pillanatban megváltoznak, miáltal a valóság új dimenziói jönnek létre, melyek aztán ebből a fókuszból bontakoznak ki.”2
Jane nem értette, mit írt itt le. Egyikünk sem tudta ebben a pillanatban, hogy Jane-nek hamarosan médiumi életének kulcsepizódjával kell foglalkoznia: „A következő tapasztalataim ezen a napon gyakorlati tanítások voltak a modellek működéséről”, írta, amikor már mindez lezajlott. Péteken azt mondta Jane, hogy ismét egy fokozott tudatállapotban van. Ebédeltünk. Ahhoz a mély érzékeléshez hasonlította az érzéseit, melyet tegnap és szerdán a Pszichés politika születésénél olyan nagyon élvezett. És bár ezt a tudatállapotot még jobban felerősítette, úgy döntött, evés után eljön velem a városba. El akartam hozni az írógépemet a szerelőtől, és valami ennivalót akartam venni. ……………………..”Olyan, mintha a padló a lábam alatt megemelkedne, és támasztaná a lábamat, de olyan módon, ami egészen szokatlan” – mondta. El volt bűvölve.


„Figyelj, amikor az autóhoz megyünk” - viccelődtem. „Ha az emberek így imbolyogva látnak, azt hiszik, részeg vagy.”Amint a Water Street-en keleti irányba, Elmira központja  felé vezettem, Jane már megint magán kívül volt az új szépségen, amit a világában felfedezett. Lentebb fogok idézni saját megjegyzéseiből a transzcendens észleléseinek egyes részleteiről. Amikor elhoztam az írógépet, és tovább vezettem a Langdon Plaza szupermarket felé, Jane úgy gondolta, nem tud már kiszállni. Nem is akart semmi olyat tenni, ami korlátozta volna a rendkívül kiterjedt tudatállapotának nagyszerűségét. Ez alatt az egész idő alatt egy sor mélyebb tapasztalatra tett szert a megszokott fizikai környezetének látásában, érzésében és észlelésében.
Kerestünk a kesztyűtartóban papírt és ceruzát, hogy Jane le tudjon jegyzetelni néhányat megváltozott érzékeléséből, de meglepetésünkre semmi ilyesmit nem találtunk, bár mindig ügyelünk rá, hogy legyen ott ilyesmi. Végül találtam más papírok között egy fél üres oldalt, és odaadtam Jane-nek a golyóstollat, amivel a bevásárló listát szoktam kipipálni. Egy vegyeskereskedés előtt parkoltunk le; siettem, hogy vegyek Jane-nek jegyzetfüzetet és golyóstollat. Amíg én a szupermarketben voltam, Jane ült a kocsiban és írt; egészen normálisnak nézett ki, egy kis asszony fekete hajjal és lehorgasztott fejjel…Amikor kb. 30 perc múlva készen voltam a bevásárlással és visszamentem, még mindig írt. Fél tucat oldalt teleírt.
Itt csak néhány kivonat következik Jane feljegyzéseiből, amiket összeállítottam. [később hozzáfűzve: Szeretném emlékeztetni az olvasókat, nézzék át a Pszichés politika 2. kötetében Jane sokkal hosszabb beszámolóját az egész tapasztalatról.])


„Aztán, egyik percről a másikra, szó szerint megváltozott a világ a szemem előtt. Egy teljesen más perspektívából szemléltem. Olyan volt, mint a régi világ, de végtelenül gazdagabb, „jelenlévőbb”, jobban felépített és sokkal mélyebb.  
Szavakkal alig lehet leírni. Minden személy, aki elhaladt az autónk mellett, több, mint háromdimenziósan létezett, supervalóságosan ebben az időben, de mint egy nagyobb én „modelljének” része… és minden személy valósága nyilvánvalóan és egyértelműen több, mint háromdimenziós. Tudom, hogy itt ismétlem magam, de…olyan, mintha az emberek és dolgok előtt csak részben érzékeltem volna. A világ a pillanatban olyan sokkal igazibb,4 hogy evvel ellentétben az eddigi tapasztalatom csak egy csekélyebb értékű verziónak tűnik, összefüggéstelen pamacsokból összeállítva, vagy csak ködös pillantással érzékelve…”
És: „Ez a piac a maga módján úgy megváltozott, hogy alig tudtam elhinni. Néztem és néztem és néztem, míg Rob vásárolt. A megfigyelésemben tudtam, hogy minden személynek szabad akarata van, és hogy mégis minden mozdulat elkerülhetetlen volt, de ebben valahogy nem volt ellentmondás. Miközben néztem a személyeket, fel tudtam fogni a „modelljüket” és minden variációját, ahogyan a modell itt és most a személyben jelen volt. Ezeket az embereket valódi embereknek láttam, átfogó (teljes) ember értelemben. Ezek az emberek „erősebben jelen voltak”, valahogy intenzívebbek, tökéletesebbek voltak. az emberek önmaguk klasszikusainak tűntek.


Láttam …. sorát, őket is mint modelleket a saját variációikkal.  Ez minden másra is vonatkozott, amit láttam. Azt gondoltam: „ csordultig tele vagyok”; és egy pillanatig azt kérdeztem magamtól, lehetséges-e, hogy egy új különleges szemüveget kaptam és már nem csak gondoltam erre. Mindezt leírni megerőltető volt. Csak látni akartam.”


(Jane még a hazafelé úton is mélyen bele volt merülve tapasztalatába.”Wow”, kiáltott, „A világon semmiért nem nyúlnék ezek után LSD-hez. Kinek van arra szüksége?”nevetett. Hogyan jutsz egy szabad utazáshoz, ha?” Jane semmiféle hallucinogén droggal nem él.
„Mi történne, ha kinyitnád a szemedet és a világot tényleg látnád?”, tűnődött Jane. „Ez leírhatatlan…” És később ezen a napon ezt írta: „Amikor például Robbal hazafelé utaztam, az az érzésem volt, a föld megtámasztotta az utat, ami megint csak megtámasztotta a kerékpárokat és az autókat. Testileg éreztem ezt, ahogy a hőmérsékletet érezzük; egy egyértelmű alátámasztást éreztem vagy egy nyomást, mely az utat fenntartja, csaknem saját darabjaiból nyomta fel egy széles hatalmas íven, mint egy óriási állat háta.”

Jane tudati-kalandja számomra, mint megfigyelő számára is olyan intenzív volt, 5 hogy a kísérletem ezt leírni, összehasonlítva félelmetesen göröngyösnek tűnt. Ezen az ülésen Seth részben beszél a médiumi fejlődésének támájáról.)

 

Jó estét.
(„Jó estét Seth”)
Az utolsó ülésünkön említettem, hogy az este Roburt számára jelentős lehet, és ez sok szempontból igaz. Ez a könyv 6 az ismeretlen valósággal foglalkozik, és Roburt a múlt héten elkezdte saját tanulmányi kirándulását más dimenziókba.
Remélem, ezeken az üléseken sikerül szemlélteni (felvázolni) az elválaszthatatlan összefüggéseket a psziché különböző síkokon való tapasztalata és az ebből adódó, különböző rendszerek formájában való tapasztalat között - mindegyik érvényes, mindegyik kihat valamilyen fokig az általatok ismert életre.


Roburt, hogy úgy mondjam, megengedte az Ez-az-Élet-Tudata egy részének, hogy hirtelen egy másik ösvényre kanyarodjon, egy másik valóságrendszerbe (azaz, pszichés könyvtárába). Élete ott olyan érvényes, mint ebben a világban való létezése. Immár képes ébrenléti állapotban elég precízen megváltoztatni fókuszának irányát, hogy olyan állapotot hozzon létre, melyben mindkét valóságot egyidőben észleli. Még a kezdeteknél van, ezért csak alkalmanként tudatos erre a másféle tapasztalásra. A háttérben azonban többé-kevésbé állandóan észleli. Nem korlátozza az általa ismert világot, sokkal inkább gazdagítja.


Az „ismeretlen valóságban” leírt gondolatok hozzájárulnak az olvasó tudatának kitágulásához, és a könyv maga úgy van felépítve, hogy tudatotokat automatikusan kilendíti a megszokott sínekről; a tudat ennélfogva ide-oda ugrál majd az általatok elfogadott világ meszokott verziója és a nemhivatalos verziók 7 között, melyeket bár éreztek, de általában ismeretlenek számotokra.
Miközben Roburt ezt az anyagot közvetíti, más módon vele is ez történik; bizonyos értelemben ide-oda csapódott a dimenziók között, gyakorlota tudata rugalmasságát, és ennél a könyvnél távolabb küldte tudatát, mint valaha. Az anyag közlése maga segítette a szükséges flexibilitás fejlődését az új tanulmányaihoz.


Csak akkor lehet elérni az ismeretlen valóság világos megértését, vagy egy effektív felfedezést, ha számos „tényt”, melyet mint a tapasztalás kritériumát elfogadtatok, félre tudtok tenni. Ez a könyv úgy van megírva, hogy remélhetőleg a létezést érintő sok szent meggyőződésetek megkérdőjeleződik. Akkor lesztek majd képesek akár erre a létezésre új szemmel tekinteni. A ti nézőpontotokból Roburt vállalkozott erre az új lépésre, és ebből a nézőpontból két dologt tesz.
(Lassabban) Egészen tudatosan belép a psziché egy másik terébe, és a valóságba, mely evvel összhangban van. Ez mindkét létezést összehozza, úgy, hogy fedik egymást. Azonban ugyanúgy különállóak (elválasztottak), mint ahogy egy közös fókuszt tartanak. Szokásosan egy meghatározott tudatsíkot használtok, és ez minden tudatos aktivitásotoknál egyezik. Mondtam nektek, hogy a fizikai test képes más idegi üzenetet fogni azokon kívül, amikre szokásosan reagáltok. 8 Hadd egészítsem ezt most ki avval, ha bizonyos haladást értek el a tudat megváltoztatását tekintve, e más neurológiai üzenetek némelyikében bízni tudtok majd (bízhattok).  Ilyen módon képes Roburt testileg érzékelni, mit tesz a „könyvtárában”.
Múlt szerdán először látta belülről a könyvtárát. Ő maga volt az, itt ebben a szobában, és megszemlélte az alakját a könyvtártérben (teremben), és egyidejűeleg ő volt maga a könyvtárban. Pont. Egy könyvespolcot látott maga előtt, és az én (önmaga) azonnal tudta, ez egy feladata itt ebben a valóságban, hogy újra alkosson néhány könyvet ezek közül. Tudta, hogy mindkét síkon dolgozik.  Az ismeretlen és az ismert valóság összekeveredett, egybecsengett, és hasonmásként érzékelte őket.


A ti fogalmaitok szerint jó ideje velem dolgozott, de én semmilyen módon nem „kontrollálom” a szubjektív valóságát. Biztosan egy tanár voltam számára. 9 Az előrelépései mégis mindig saját felfedezései és felelőssége volt, és hogy mit kezd az én tanításommal, alapvetően az ő dolga. (humorosan:) Zárójelben: Momentán ötöst adok neki.


(Szünet 22:01-kor) Ahogy sokakat, őt is úgy nevelték, az intellektus feladata főleg abban áll, hogy felboncoljon, kritizáljon, analizáljon, ahelyett, hogy például művészien összekapcsoljon és felépítsen, kettőspont: És az analízis feladata az volt, általában nézve, a gondolatfolyam elemeit szétválassza, ahelyett, hogy az azokat megalapozó elképzeléseket a lehetőségek szerint megvizsgálja. Az ember úgy gondolta, az új elképzelések az intuíció vagy psziché területéhez tartoznak, ellentétben az intellektus hagyományos kötelességéve, így a kettő egymástól elkülönülten létezőnek látszott. Roburt ezért kötelességének érezte, hogy minden intuitív konstrukciót alapvetően szigorúan megkérdőjelezzen.

 
Richárd | 2018-05-29 07:09:21 Válasz erre Adatok E-mail (94)
Eddigi hozzászólásai:
2604 db

Pont most látom, hogy Tida egy fontos topikjában offoltunk. Na mindegy, elnézást érte ,Tényleg nem vettem észre. Ez nem direkt volt. Az alapvető véleményem a dolgokról persze fenntartom, de ki is lennék én, ha nem önmagam? Jóccaka.

  Előzmény: seelvuple [92] (2018-05-27 22:01:18)
 
tida | 2018-05-27 22:30:46 Válasz erre Adatok E-mail (93)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

Mindenkitől elnézést kérek, aki Az "ismeretlen" valóság c. könyv második kötetére kíváncsi, és ide kattint. Sajnos nem tudok versenyt futni a fórumtársakkal a fordításban.

 
seelvuple | 2018-05-27 22:01:18 Válasz erre Adatok E-mail (92)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
164 db

És tida őszintén - mondanák bármit, de csak azt adhatom amit látsz rajtam.Itt egy jó zene - eskü ´véletlen´ szólalt meg pont ez. És itt egy mosoly a jövőhétre :)

  Előzmény: seelvuple [91] (2018-05-27 19:35:24)
 
seelvuple | 2018-05-27 19:35:24 Válasz erre Adatok E-mail (91)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
164 db

Seth egyszer említette, hogy tekintsetek rá úgy amikor egymásra néztek mint egy álom - amely a másikra ránéz.

  Előzmény: seelvuple [90] (2018-05-27 15:41:57)
 
seelvuple | 2018-05-27 15:41:57 Válasz erre Adatok E-mail (90)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
164 db

Másoljátok be ide - mások is nézik az oldalt azért kértem.

  Előzmény: seelvuple [89] (2018-05-27 15:41:29)
 
seelvuple | 2018-05-27 15:41:29 Válasz erre Adatok E-mail (89)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
164 db

Semmi gáz.

Én is abbahgyom. Ki tudnátok keresni azt a Seth szöveget - amin Seth kicsit személyeskedve arról beszél hogy detektív és a nem tudom mi egymást figyelik és valójában egymást nézik. Egy ideig fent volt az oldaon.

Tessék tietek az oldal.Hajrá fórumozatok nyugodtan.

  Előzmény: Richárd [88] (2018-05-27 14:44:27)
 
Richárd | 2018-05-27 14:44:27 Válasz erre Adatok E-mail (88)
Eddigi hozzászólásai:
2604 db

Én ezt a gondolatmenetet nem tudom követni. Házifeladatot nem adtam, az elmejátékaid pedig távol állnak tőlem, másképp működik a tudatunk. Innentől én ebből kiszálltam, azt csinálsz, amit akarsz,

  Előzmény: seelvuple [87] (2018-05-27 09:34:37)
 
seelvuple | 2018-05-27 09:34:37 Válasz erre Adatok E-mail (87)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
164 db

Azt azért hadd füzzem még ide, hogy az hogy meghalsz - az nem jelenti azt hogy vigyorogva visszatérsz és utána folytatod. Inkább azt jelenti, hogy amennyiben a személyiség - fejlettnek kéne nevezni, de gyanítom ha kijátszanám ezt a kártyát, akkor meg kéne engem győzni, hogy ez nincs igy - képes arra, hogy felismerje azt a ´utalátot´ - ami ráutal a másikra vagy azt a felgyülemlett ( figyeld a magyar szót ) érzelmet, ami gyülölet - vagy akár egy erős szeretet ez képes pszichológia változásokat létrehozni.

Tehát ez nem azt jelenti, hogy döntésed szerint vigyorogva közlekedsz - nyílván ha van egy jókora humorod, akkor könnyebb kezelni.
Tehát még egyszer ez nem azt jelenti, hogy megölöd magad és visszasétálsz - annak aki azt a tapsztalást megélte - le kell élnie 50-60 évet, amennyiben ezt így érted. Ezek éppúgy megszüntethetőek mint mások.

Bizonyos tekintetben szükséges rossznak lehet nevezni bizonyos eseményeket - az emberiség hajtóerejének. A technickai fejlődés és az amit erre használni lehet - komoly felelősség. Amennyiben ez nem Istenjátéka, lia vagy hogy hívják. Hanem egy emberszemével nézed.

Gondold végig, hogy bizonyos nagy történelmi drámák olyanfajta nem várt következményeket hoztak, amelyek a szószoros értelemben egy erős impulzusként megváltoztatták a világot. Péládul az ENSZ egy ilyenfajta rész. Kreatív hiba.

Tulajdonképpen vannak kreatív hibák, amelyek látszolagosan hatalmas nagy kavalkádot okoztak - gyakorlatilag létrehoztak olyan eseményeket, hogy Európa egységesebb maradjon.Nos viszont hadd legyek annyira szellemi csökevényes, hogy szimplán elmondom a kis házifeladatokkal együtt, hogy szimplán az vagy ami vagy. Amennyiben azt a játékot játszuk hogy azt mondjuk a te cselekvésed miatt én felelek - akkor valóban játszuk azt a drámát, hogy elmegyek. Ha meg nem - akkor talán más is változtathatna magán. Pont.
Ki érti ezt ?

  Előzmény: Richárd [86] (2018-05-27 04:36:41)
 
Richárd | 2018-05-27 04:36:41 Válasz erre Adatok E-mail (86)
Eddigi hozzászólásai:
2604 db

Ebben igazad van. Bár szerintem az elmúlt 10-12 éven láttunk hasonlóakat, magam is, illetbe olyan személy részéről is, akihez soha többé egy szót sem fogok szólni (ez nem támadás, pragmatikus tudomásulvétele a történteknek). Ilyen értelemben, ha hisztizik valaki, hogy ő soha többet ide nem, kéretik toleránsan kezelni, mert a fene tudja, mi van mögötte. Ez csak egy vélemény. Bár kártyaként kijátszani, mint épp most, nem feltétleül jó ómen.

  Előzmény: Mario [85] (2018-05-27 01:24:17)
 
Mario | 2018-05-27 01:24:17 Válasz erre Adatok E-mail (85)
Eddigi hozzászólásai:
666 db

Szerintem felesleges ezt a elmegyek-többet-vissza-nem-jövök drámát játszani. Senki nem mondta, hogy el kéne húznod.

  Előzmény: seelvuple [83] (2018-05-26 22:50:04)
 
Richárd | 2018-05-26 23:02:09 Válasz erre Adatok E-mail (84)
Eddigi hozzászólásai:
2604 db

Nekem nem okozol örömöt, szívesen olvastalak. haláleset engem is ért, elég létfagyasztó módon. Na mindegy, ha nem "bírlak" itt tartani, akkor menj, és légy boldog. Én mindig szívesen olvastalak, bár sosem tartottad be a szabályokat.::):/

  Előzmény: seelvuple [83] (2018-05-26 22:50:04)
 
seelvuple | 2018-05-26 22:50:04 Válasz erre Adatok E-mail (83)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
164 db

A topik amit nyitottam, lehet nem jó helyre ment. Ha ez a lehet neked megfelel, akik ha lehetlenyit is van megértés, amikor leírok egy saját halálesetet talán/lehet megérteni.

A tehén topik vezetett valahová, amit magam se tudtam még amikor megtaláltam.

Minden más védekezésem már egy ego-s szerepkörbe menne.

Itt hagylak titeket és legyetek boldogok - remélem ezzel ´örömöt´ okoztam.

  Előzmény: seelvuple [82] (2018-05-26 22:43:43)
 
seelvuple | 2018-05-26 22:43:43 Válasz erre Adatok E-mail (82)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
164 db

Lehet.

  Előzmény: Richárd [81] (2018-05-26 21:56:15)
 
Richárd | 2018-05-26 21:56:15 Válasz erre Adatok E-mail (81)
Eddigi hozzászólásai:
2604 db

bocs, akadozik a v  betű ezen a klavin, azért a sok elütés.

  Előzmény: Richárd [80] (2018-05-26 21:53:43)
 
Richárd | 2018-05-26 21:53:43 Válasz erre Adatok E-mail (80)
Eddigi hozzászólásai:
2604 db

(ja, és még valami. Teljesen rendjénvaló, ha valakit visz előre a lendület, engem is vitt valamikor, de ez a kérés egy minimális odafigyeléssel is betartható. Ránézel a kávéházra, és két fő csoportba látod tömörítve a topikokat. A Seth szövegei résznél van egy vagy a szabályzatban leírt vagy pedig szokásjogi eljárás, hogy oda csak a Seth-szövegekhez köthető témákkal-gondolatokkal-kérdésekkel jövünk elő. Mindezt a jobb átláthatóság, és célszerűség érdekében is érdemes betartani. A szabad asszociációk, a gondolatok szárnyalása, a zenék, művészetek, egyéni tapasztalatok megosztásának a helye pedog a közösség-fórumrész. Na nem tépem a számat, v agy világos ebből, miről van szó, agy nem, ha nem, akkor mindegy.:)Én egyébként nem v agyok  szigorú szabálypárti, de ez nem lényeges, úgyis évente kb. 10-szer szólok hozzá mostanában, így alakultak a dolgaim. De ha többeket zav ar valami, akkor nem kell rögtön önmagunkra venni, érdemes átgondoni, utánanézni, miért mondják azt, amit. Peace.)

  Előzmény: Richárd [79] (2018-05-26 18:44:35)
 
Richárd | 2018-05-26 18:44:35 Válasz erre Adatok E-mail (79)
Eddigi hozzászólásai:
2604 db

Teljesen félreérted a helyzetet. Ha nem a "Seth szövegei", hanem a "KÖzösség" alcsoportban nyitod meg a topikjaidat, senkit nem zavart volna, oda gyakorlatilag bárki írhat bármiről, szinte végtelen a tolerancia. Csak nem mindegy, hogy hol csinálod, melyik fórumrészen. Ezt próbálták többen elmagyarázni, hol szigorúbban, hol higgadtabban, ezek szerint sikertelenül.:/

  Előzmény: seelvuple [78] (2018-05-25 23:29:16)
 
seelvuple | 2018-05-25 23:29:16 Válasz erre Adatok E-mail (78)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
164 db

A 9-es számot nagyon szívesen elmondanám.

Ahogy a tehenes fejtegetés végét, amikor megnyitottam ezt még nem is tudtam hogy oda vezet.

csá!


tida köszönöm hogy itt lehettem De tényleg nem itt kéne fórumoznom. Csakhát egy sajátos fekete bárány vagyok. - még talán itt is.

  Előzmény: seelvuple [77] (2018-05-25 21:55:50)
 
seelvuple | 2018-05-25 21:55:50 Válasz erre Adatok E-mail (77)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
164 db

Szerintem az - azért mondtam volna el.

Ez a játszma ott is megjelenik, amikor kiválasztunk embereket hogy kinek küldjük el az emaileket. Tulajdonképpen ugyanaz az értékesség játék - én értékes vagyok és kiválasztom ki ez.

Ne folytasd.

"Na ezt hagyom itt neked - te csillag vagy fecske."

Meg mosolyt ;)

  Előzmény: Vanyai [76] (2018-05-25 19:07:24)
 
Vanyai | 2018-05-25 19:07:24 Válasz erre Adatok E-mail (76)
Eddigi hozzászólásai:
1271 db

Na , haho, a sztory? vagy hetpecsetes titok:)?

Na mindegy csa:) - ezzel mit akartal erzekeltetni? ez a vandenemadom effektus:)

  Előzmény: seelvuple [73] (2018-05-25 09:52:25)
 
tida | 2018-05-25 10:40:12 Válasz erre Adatok E-mail (75)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

Jó örömet "okozni":)

  Előzmény: Roy [69] (2018-05-24 23:39:19)
 
tida | 2018-05-25 10:31:47 Válasz erre Adatok E-mail (74)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

Jó reggelt:) Olyan jó felébredni:))

Az tény, hogy aprólékosabb, szerteágazóbb, "kitapasztaltabb" az érzékelésed, de egyébként itt most konkrétan arra gondoltam, a "vízalattiság" érzés talán a Te spéci módszered, ahogyan Seth írja itt alább Jane-ről, hogy az "óriásságérzés" egy módszere arra, hogy keretrendszeren kívülről próbáljon érzékelni, és amire Jane tudatos is. Bár lehet, hogy ez csak egy hasonlat volt részedről. De pl. nálam ez az óriásságérzés, vagy inkább tágulás/lufi-érzés is csak először volt egy konkrét irányú érzékelési kísérletnál, aztán később már nem volt annyira jellemző. Eszembe jut, hogy más dolgoknál is gyorsan elhagytam a "módszereket", mert fölöslegesnek tartottam, valami ösztönös idegenkedés volt mindig bennem ezekkel kapcsolatban. Szóval annyira jó volt ezt most olvasni, hogy pl. ez az óriásságérzés csak egy "módszer", és nem kell azt gondolnom, ha nem érzem ezt, nem is érvényes a tapasztalatom, vagy legalábbis "csökevényes", másokéval összehasonlítva:) (Amellet, hogy ezek a jellegű "módszerek" segítenek az idegrendszert áthangolni adott érzékelésre, ahogy Seth mondta valahol, ha jól emlékszem, szóval nem "ellenük" beszélek.)

  Előzmény: Vanyai [70] (2018-05-25 00:17:50)
 
seelvuple | 2018-05-25 09:52:25 Válasz erre Adatok E-mail (73)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
164 db

Képzeljétek el van egy három éves emlékem erről.

Na mindegy csá

u.i.: Tida túl nagy benned az önismeret - szerintem azzal segítesz magadon, ha lefrodíasz még 200 oldalt

  Előzmény: Vanyai [72] (2018-05-25 00:20:02)
 
Vanyai | 2018-05-25 00:20:02 Válasz erre Adatok E-mail (72)
Eddigi hozzászólásai:
1271 db

Elkezdtem olvasni es mar is ludbor es bizserges , ma este sem alszok....:)

 

 
Vanyai | 2018-05-25 00:18:34 Válasz erre Adatok E-mail (71)
Eddigi hozzászólásai:
1271 db

nehez az kimaradt:)

  Előzmény: Vanyai [70] (2018-05-25 00:17:50)
 
Vanyai | 2018-05-25 00:17:50 Válasz erre Adatok E-mail (70)
Eddigi hozzászólásai:
1271 db

" És most jöttem rá, ahogy ezt a rész lefordítottam, miért kellene olyannak lenni az én tapasztalatomnak, mint a Tiéd?:) Nálam sosincsenek ilyen "kapcsolt dolgok", de nem is biztos, hgy lennie kellene:) Lehet, hogy én másképp csinálom."

Haaaat jooo reegggeeeelt:)))) Hala a jo egnek hogy nem vagyunk egyformak , mi lenne ha mindenki Marikaert allna sorba meg Pistiert:) tobbi a pottyos kozelebe sem kerulhetne:) Vagy csak az eper fagyi menne:)

Valoban nekem aprolekosabb az erzekelesem  es pont ezert volt talalni olyan igazi utmutatot. Nekem Seth tanitasok aranyat ertek/ernek.

  Előzmény: tida [68] (2018-05-24 21:54:21)
 
Roy | 2018-05-24 23:39:19 Válasz erre Adatok E-mail (69)
Eddigi hozzászólásai:
221 db

Szerintem jó döntés! Örülök :)

  Előzmény: tida [66] (2018-05-24 21:15:56)
 
tida | 2018-05-24 21:54:21 Válasz erre Adatok E-mail (68)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

"bamulatos az az intenzitas amikor egy ideaba elmerulunk es bele eljuk magunkat. Pontosan mint ahogy a viz alatt vagyunk , eloszor meg kell szokni a a vizalattisagot majd ha ez meg van akkor johet hogy mi is vesz korul."

Amikor olvasom a tapasztalataidat, mindig oda lyukadok ki, milyen messze vagyok Tőled, és az én "tapasztalataim" olyan csekélyek ahhoz képest, amiket írsz. Most olvasom azt a víz alattiságot, volt, hogy én is belemerültem idákba, de ilyen dolgok sosem jöttek fel bennem, amikről írsz. És most jöttem rá, ahogy ezt a rész lefordítottam, miért kellene olyannak lenni az én tapasztalatomnak, mint a Tiéd?:) Nálam sosincsenek ilyen "kapcsolt dolgok", de nem is biztos, hgy lennie kellene:) Lehet, hogy én másképp csinálom. De öntudatlanul akartam a Te " pillanatfelvételeidre" hasonlítani az én pillanatfelvételeimet:) Ahogy ezek az utazók, akikről Seth mesél:)

  Előzmény: Vanyai [58] (2018-05-24 04:20:00)
 
tida | 2018-05-24 21:27:04 Válasz erre Adatok E-mail (67)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

714. ülés fordítás második rész

(22:18. Jane transza jó volt, közlése nyugodt, és meglehetősen gyors; hangja mindamellett a megfázása miatt kissé rekedtes. Amikor Seth Jane személyes víziójáról beszélt, emlékeztetett engem Jane a témához kapcsolódó megjegyzésére; lásd a 713. ülés bevezető hozzáfűzését.
Jane-nek most is, mint röviddel az ülés kezdése előtt, óriásság érzése volt. „De az arányok stimmelnek” – mondta. „Őrület, de olyan érzésem van, mintha a fejem keresztül tudná nyomni a plafont, ha felállnék.” Nekem egészen normálisnak nézett ki, és természetesen akkor sem történt semmi, amikor felállt.
A diktálás újrakezdése 22:25-kor.)

A pszichikai képeslapok és utazási prospektusok kényelmesek és színesek. Ezek a külső világban is megtévesztőek (félrevezetőek).(Hosszú szünet) Egykor egyéni utazók készítették ezeket a pillanatfelvételeket, melyek más valóságok eredeti interpretációit mutatták be. Ezek bizonyos utazók egyedi verzióit szimbolizálták, akik egy rövid pillantást vetettek távoli világokra, és tapasztalatukat a lehetőségek szerint legjobban tolmácsolták. Ezeknek is megvolt a maguk érvényessége. (hangosabban) Ugyanannyi érvényességük volt, amennyi minden pillanatfelvételnek, amit reggel a hátsó udvarotokban készítettetek. Ezek a képek azonban lényegesen különböznek azoktól a felvételektől, melyeket bolygótok egy lakója a világ egy másik részén és egy másik környezetben készít.
Nyugtalanította azonban az embereket a pillanatfelvételek különbözősége. Bár elvárjátok, hogy ezek a képek különbözzenek a saját valóságotoktól, azok, akik az utazásokat tették, megdöbbentek, ha a pillanatfelvételeik nem ugyanolyanra sikerültek, és kétségbeesetten megpróbáltak minden képet azonos kinézetűvé tenni. Más szavakkal, retusálták azokat.

Mindenekelőtt kívülállónak tekintették azokat, akik az ismeretlen területekre utaztak, mintha tévéműsort fognának, amit egyébként senki nem láthat.8 és ki hinne nekik, ha a történetek az élményeikről nem egyeznének egymással? Fenyegetve érezték magukat. Úgy érezték, bolondnak tartanák őket, ha nem ugyanazt a történetet mesélnék, úgyhogy hallgatólagosan megegyeztek egymással, és tapasztalataikat azok fogalmai alapján interpretálták, akik már „korábban” felkerekedtek.

Ti teremtitek a saját valóságotokat. Így előre programozva, az éppen meghonosodott pszichikai konvencióknak megfelelően érzékelve. Ázsiában van tigris. De ha akartok, egész Ázsián keresztül tudtok utazni anélkül, hogy szembetalálkoznátok egy tigrissel. Ez attól függ, hová menetek. Az ismeretlen valóságban azonnal megjelennek a gondolataitok és valóságosak lesznek, hitrendszereteknek megfelelően materializálódnak. Ha démonokban hisztek, látni fogjátok ott azokat, anélkül, hogy észrevennétek, azok saját pszichés környezeteteknek részei, saját hitrendszeretek szerint teremtve egy olyan valóságos környezet csalóka képeként, melyet nem érzékeltek. Az ……útikalauznak hisztek, és tigrisvadászat helyett démonvadászatra indultok.

Adj egy kis időt… egyéni és kollektív szinten formáljátok az általatok ismert valóságot, melynek egyéni és kollektív alapja van, így van néhány dolog, melyben megegyezés van. Ezeket a dolgokat sajátságos, egyedülálló módon vagytok képesek látni. Ti formáljátok a valóságot. Ez egy érvényes valóság. Ez  tapasztalat. Ezért nem nem-valóságos, hanem csak egy a megjelenési formák közül, melyeket a valóság felkínál. Van egy érvényes alapja – egy környezet, melyet elfogadtok és melyben meghatározott tapasztalatok lehetségesek.
Ugyanez vonatkozik más valóságokra. Tudjátok, hogy egy személyes rápillantás és egy képeslap között különbség van: Utóbbi egy művészi utánzat. És így van különbség az ismeretlen valóság és annak egy képeslapon való leképezése között, melyet adhatnak nektek.
A ti szavaitokkal kifejezve, Roburt az igazi dolgokat keresi – az ismeretlen valóságot direkt, saját érzékelésben akarta megtapasztalni, függetlenül a díszletektől, melyeket a képeslapok kínáltak neki. Pont.
Adj egy kis időt….

(22:47 „Kint vagyok”, mondta Jane váratlanul, és köhögött. Aztán: „rajta vagyok valamennyire, várj egy percet. Nem tudom, meg tudom-e kapni, vagy nem….” Köhögött újra és újra; az utolsó szünet óta a hangja nagyon rekedtté vált, annyira, hogy pár perce azon voltam, megkérem, hagyjuk abba az ülést. Tiltakozásom ellenére még egy doboz cigarettát kért. Lásd a 3. hozzáfűzést a következő anyaggal kapcsolatban.)

„Ha ezt most át tudom hozni, az aztán lesz valami, mondhatom”, vélekedett Jane, és rágyújtott egy cigarettára. Ivott egy korty sört. „Rob, kapom…. – csodálatos hang, gyors folytatásban, melyet nem tudok visszaadni – nagyon sebes, nagyon melodikus – az elektron perdülettel9 és a sejtfelépítéssel kapcsolatos.


Az elektronpördület gyorsabb a celluláris felépítésnél. Az elektronok nagyobb sebessége okozza valahogy a sejtek korlátozását (behatárolását). És itt van valami, ami egy transzban található, mondjuk, egy kristály, ami a sejtekben él.
Várj egy percet”, kiáltott Jane ismét. „Egy fantasztikus hangot kapok, ami be van zárva egy kristályba, fény által beszél, egy személyiség létezésének a magja. Éppen acélhoz hasonló színes hangokat hallok… Látni akarom, mit kaphatok még. Ki akarom fejezni szavakkal, és olyan gyorsan kapom”. Szünet.


„És most csak a személyiségről beszélünk”, mondta Jane és ismét köhögött. „ Úgy van egy magja egy személyiségnek, ahogy a magbél a szél által repítve valamilyen környezetben leesik, ami (a személyiség) a saját szelfje szárnyain tovarepül és sok idő és hely világába lehullik. Egy csengéssel esik le, ami az ő saját igazi hangja, különböző húrokat pendítve?”.
(22:58) Ezek a hangok tudatában vannak saját különlegességüknek, csodálatosan egyedülálló, mégis mindegyik egy szimfóniára jár. Minden hang ismeri magát, mint önmaga, ……………………………? ; mégis tudatos a végtelenül sokféle hangra, amiket más valóságokban hallat – a hangszerre, melyen keresztüljön a nagyszerű játéka. Minden sejt, s-e-j-t, ugyanazon a módon üti? a hangot, és minden szelf is, sz-e-l-f, egy kaleidoszkópban, melyben a legcsekélyebb variációnak jelentősége van és kihat az egyéni csengésre, az egészet létrehozva?.
Így csengünk több mint egy valóságban; most együtt hallom ezeket a hangokat, mégis megkülönböztetve, talán, mint az esőcseppeket, és megpróbálom összeállítani és mégis hallok minden külön hangot… Seth vagy valaki más kijelentése – talán csak én vagyok az – a mi időnk embereihez fordul. Megpróbálom ugyanezt tenni, de hirtelen hallom a saját igazi hangomat, melyet követnem kell… és továbbmenni, mint a konvencionális képeslapok…Készen vagyok, Rob.”

(23:03)”Megcsináltam, mondhatom”, Mondta Jane meglehetősen bizonytalanul egy pár perccel később.” Nem tudom, hogyan tudod majd összehozni Seth anyagával. Ez olyan, mintha egy hangjegy megtalálná az ő igazi hangját, és ha ez megtörténik, semmi másnak nincs értelme már. Ez minden, amit mondani tudok. De ha egyszer elkaptad, tudod, hogy ez az.”
Eltekintve néhány esettől, melyekben az ismétléseket kihagytam, Jane anyagát 22:47 után itt változtatás nélkül adtuk közre. Azon gondolkodtam, vajon egy Seth-transzban volt-e, minden esetre a szokásos hangjelenség nélkül. Az is gondot jelentett, hogy olyan gyorsan tudott beszélni, hogy nem tudtam követni az írással. Amint befejezte, világossá vált, hogy se nem Seth-nek, se nekem beszélt. A felfokozott tudatállapot a sajátja volt. „ Tudom, hogy a székem (a szobában) és a konyhapadló között egy univerzum létezik”, mondta Jane, miközben felállt, „de gyalog is elég jól megbirkózom vele. Ha találkozol a saját egyedi hangoddal, már felismered, és megcsináltad. Ismered a hangodat az univerzumban, akkor is, ha nem tudod szavakkal kifejezni…”


Jane azt mondta, a testesség és óriásivá válás megszűnt, amikor a saját kivitelezését elkezdte. Meg voltam lepődve, amikor észrevettem, hogy a sokkal tisztább volt, alig csengett rekedtesen. Nyugtalan volt. Nem tudta egész pontosan, mit kellene tennie. Behívta a szobába Willy macskánkat. Javasoltam, hogy egyen valamit. „Érdekes”, mondta Jane, „olyan érzésem van, mindegy, milyen irányba megyek, készen van számomra egy út, ami az én utam; sosem volt még ilyen érzésem.” aztán bejelentette, hogy menne lefeküdni. „de amint rajta vagyok, fogadok, megfordulok és visszajövök..” Kiment a szobából. Úgy döntöttem, eszem valamit és dolgozom a jegyzeteken, amíg várom, hogy visszajöjjön.
Nos, itt van, hogyan akarom „összehozni Seth anyagával”, ami azt jelenti, beszélni fogok az én nézőpontomból a különböző tudatállapotokról, amelyekben ma Jane volt, ahogy az óriássá válás érzéséről és a hangokról való médiumi tapasztalatairól, a mai üléssel összefüggésben. [Az ülés maga egy további tudatállapotot testesít meg természetesen.]Ugyanakkor az olvasók saját intuitív összefüggéseket hozhatnak létre, ha maguk állítanak össze ilyen anyagot, még ha „csak” tudat alatt is teszik.
Jane napja messzemenően egy sor megváltozott, néha csaknem extatikus tudatállapotból állt, mindegyik a jelentősen misztikus természete10 egyedülálló és alkotó aspektusának kifejeződése. Amikor nem a legjobb lelkiállapotban volt, akkor is bőséges energia állt a rendelkezésére. Feltételezem, hogy tapasztalata a belső hangokról az érzelmi tónusról szóló információk interpretációja volt, melyet Seth két éve adott nekünk; lásd a Személyes valóság természete 1 kötet 613. ülését. Biztosan mély összefüggések vannak Jane igazi hangokról való tapasztalata és Seth azon kijelentései között, hogy mindannyian egészen határozott saját érzelmi minőséget birtoklunk, mely mély zenei akkordokhoz hasonlít. 22:06-kor aztán még ezt mondta: „Ez az érzelmi tónus áthatja tehát az egész létezéseteket. Ez az a forma, mely elfogadja szellemeteket, amikor a hússal összekötődik.” Azt is gondolom, a ténynek, hogy Jane rálelt a saját útjára, köze van Seth záró megjegyzéséhez 22:16 után [613. ülés]: „Az érzelmi tónus tehát mozgásimpulzus és textúra (mintázat) - és karakteres hangszín - az (ugyanaz) a része energiátoknak, mely a fizikai tapasztalatotoknak szenteli magát.”11


Ha az ember megnézi Jane tudat-kifejeződéseit egész napon át, mely egyszerre volt megnyugtató és izgalmas, már nem találok csodálkoznivalót azon, hogy hogy ma este egy további kitűnő tudatállapotba merült. Paradox módon a Pszichés politika anyaga nem csak az „érzelmi tónus”-ról való belső tudása alapján jött létre, hanem (……………………………………..?)
És ő nagyon tudatos arra a tényre, hogy a testesség érzése egy a módszerek közül, melyek segítségével – ahogy írja -, megkísérli „a saját háromdimenziós létezésünket és ezt az Univerzumot a keretrendszerén kívülről megszemlélni”, vagy a konvencionális pszichés képeslapokból kilépni.
(Végezetül egy megjegyzés ehhez az estéhez: Jane nem jött vissza a szobába, hogy láthassam, miközben ettem és írtam – mély alvásban találtam őt…)

 

Saját megjegyzés:

Az "érzelmi tónus" a német szövegben " lelkiállapotnak" volt fordítva, de volt egy fordítói megjegyzés, hogy az eredeti szó feeling-tone, lehet, hogy hülyeség, de a szövegkörnyezetből úgy gondoltam, arról a mély érzelmi tónusról lehet itt szó, amire gyakorlat is van valahol, talán Seth könyvében. Vagy mégsem?

 
tida | 2018-05-24 21:15:56 Válasz erre Adatok E-mail (66)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

Meggondoltam magam. Túl nagy értéke van ennek.

 
tida | 2018-05-24 20:32:56 Válasz erre Adatok E-mail (65)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

Neked is köszi:)

  Előzmény: Roy [56] (2018-05-20 19:39:37)
 
tida | 2018-05-24 20:32:05 Válasz erre Adatok E-mail (64)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

Köszi a köszit:)

  Előzmény: Vanyai [55] (2018-05-20 14:13:28)
 
tida | 2018-05-24 20:27:18 Válasz erre Adatok E-mail (63)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

A magad frusztrációját kellene megértened, többre mennél vele.

  Előzmény: seelvuple [62] (2018-05-24 20:16:55)
 
seelvuple | 2018-05-24 20:16:55 Válasz erre Adatok E-mail (62)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
164 db

Szia

Tida pont ma akartam leírni neked egy álmom. Értem a frusztrációdat. Ha hagyod kibontakozik belőle valami szép, ami egész lesz.

Ha gondolod én megosztom veled.

  Előzmény: tida [61] (2018-05-24 16:50:48)
 
tida | 2018-05-24 16:50:48 Válasz erre Adatok E-mail (61)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

Sziasztok!

 

Itt most bekövetkezett egy pont, amikor azt mondom, elég.

Nem másolok be ide több fordítást, mailben fogom elküldeni azoknak, akiknek jónak látom. Ha vannak olyanok, akik nem atívak itt, de sokat jelentett számukra, hogy olvashatják itt a fordításokat, nagyon síjnálom, de nem tudom tovább nézni, ahogy valaki a minimális tiszteletet nem adva meg a közösségnek (többedszeri, többek által megfogalmazott kérés ellenére) tönkreteszi mások munkáját és eddigi erőfeszítéseit.

 
seelvuple | 2018-05-24 12:02:04 Válasz erre Adatok E-mail (60)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
164 db

As a human being the artist may have many moods and a will and personal aims, but as an artist he is ´man´ in a higher sense – he is ´collective man´ – one who carries and shapes the unconscious, psychic life of mankind. (Carl Gustav Jung)

Ha valaki esetleg megtalálja azt a Jung idézetet, ahol a művészetet Minerva baglyához hasonlítja - ami elkíséri az emberiséget, akkor linkelje ki.Valószínű egy ilyen állapot vagy valódi világot keresett Hamvas Béla is - Elképesztő azaz ember, bár a búskomorsága a diktatúrából vagyhát kinek miből - de végig vette az egész történelmet ´Az ősok nagy csarnoka´-ban.

Nem olvastam soha, de Hamvas egy hihetetlen gondolkodó volt, akit méltatlanul mellőznek a magyar irodalomból (is). Pont.
Bár ő soha nem kérte, sőt kifejezetten megtiltotta hogy szobrot vagy bármit elnevezzenek róla.

Most elég ennyi.

  Előzmény: seelvuple [59] (2018-05-24 11:48:57)
 
seelvuple | 2018-05-24 11:48:57 Válasz erre Adatok E-mail (59)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
164 db

MŰvészet

Hozok egy ilyet:

Sajnos nem találtam meg az eredetit amit kerestem. Középen egy nap és nagyon éles a kép. Valószínűnek tartom, hogy Van Gogh egy ilyesmi utazó lehetett, bizonyos részei tudhattak erről. Bár azt nem tudom miért vágta le a fülét.

Nos mivel az eredetit nem találtam, ezért rápillanatottam erre - arra gondoltam hogy fiktív karakter és mellette észrevettem egy másik képet.

Amit ki akartam emelni hogy vannak hasonló állapotok, ahol a valóságot szintén rendkívül álombélinek látom és egy folyamatos fuzzy - ilyen félhomály szerűség jön létre. Ha megfigyelitek amúgy ezt a természetes remegést lehet látni.
Érdekes Seth elképzelése, hogy szerinte le lehet kicsinyíteni

A tudatodat - ekkor láthatod a szobát mint egy csillagszerű alakzotokat.


Rick


Reggel még jött ezzel kapcsolatban egy gondolatom. Stanislav Szukalksi van a falomon - na persze nem az eredeti. De amikor egy képet nézel akkor sem az eredeti képet nézed.
Konkrétan egyszer arról beszélgettem egy Múzeumban, hogy az a festmény amit kiállítottak Paul Signac-tól - valójában az atomok tánca miatt - konkrétan nem azonos és nem is lehet mint amit néznek.
Aztán meg arra is hogy felnéztem és rozsdás volt az egyik vas azt mondtam - illetve azt hittem Anyám mellettem áll és közbe felfelé néztem - hogy a művészet nem attól lesz, hogy kiállítanak egy tárgyat, hanem ahogy a szemlélő rátekint.
Aztán visszahelyeztem tekintettemet vízszintesre és kiderült hogy egy csaj áll mellettem akit nem is ismerek, de meglepő érdeklődéssel hallgatta a monológomat.


Tulajdonképpen egészen reális, hogy vannak olyan világok, amikből be lehet sétálni a mi világunkba.

A Varjú történetet majd leírom.

  Előzmény: Vanyai [58] (2018-05-24 04:20:00)
 
Vanyai | 2018-05-24 04:20:00 Válasz erre Adatok E-mail (58)
Eddigi hozzászólásai:
1271 db

"Eredetileg ezek a képeslapok eredeti víziók és egyéni interpretációk voltak. Később azonban fokozatosan útikalauzként funkcionáltak, melyek már az utazás előtt tanácsot adtak."

Azert fogott meg annyira ez a Seth fele nezet, mert annyira tisztan fogalmaz es olyan hasonlatokat reszeket emelki , hangsulyoz amiket eppen kell ahhoz hogyha megtalalod az utazasod soran akkor inspiral es tovabb lok , es megnagyobb elemlampat ad a kezedbe:)

NAlam pl amikor merulok es foleg amikor ideak utan "nyomozok" es ismerkedek veluk- ezt az utat is pl Sethnek koszonhetem hogy erre fele is tudtam nyitni - bamulatos az az intenzitas amikor egy ideaba elmerulunk es bele eljuk magunkat. Pontosan mint ahogy a viz alatt vagyunk , eloszor meg kell szokni a a vizalattisagot majd ha ez meg van akkor johet hogy mi is vesz korul.Bekapcsol automatikusan az uj adott kozeget lefordito erzekeles. Nem kell semmi csak az abszolut semmitteves! NA a lenyeg hogy ezek az "emlekpontok" mind mint egy kepeslap lenne - ezert tetszik Seth mert tenyleg olyan :) - "belenezel" egy emlekpont es ahogy meglatod egybol vegig szaladsz a torteneseken.Es itt jon az egyen tudatossaga a kepbe hogy hany csatornat tud vegig vinni/kovetni a figyelmevel vagyis mennyi infot  tud fogni.

PL az egyik ismerosom O egy AlmodoTudos az en szememben mert olyan osztonosen megy eber alomba hogy szamomra hihetetlen.NAla rendszeresek az egyszerre harom almot latok elek at es jatszom a szerepekkel. Az O elmondasa szerint O ugy latja mintha a monitoron lenne harom youtube ablak nyitva, Tudja egyszerre latni a harmat es valazt melyikbe "folyik bele".

 
Vanyai | 2018-05-24 04:04:24 Válasz erre Adatok E-mail (57)
Eddigi hozzászólásai:
1271 db

" Azok az emberek, akik ismeretlen valóságokba utaztak, mindig kalandvágyók voltak. Sokan csak a pillanatfelvételeket nézték, amiket mások a világotokban küldtek, és így kezdték a saját eredeti víziójukat ezeknek a más képeknek a ruhájába öltöztetni. Létrejött a könnyen kezelhető ideák, elképzelések és képek gyűjteménye. A felfedezők világos víziói feledésbe merültek. Az utazók nem próbáltak többé eredeti pillanatfelvételeket készíteni a számos környezetről és valóságról, amiken keresztülutaztak. Egyszerűbb volt a tapasztalataikat az olcsó pszichés képeslapokon interpretálni."

Aztamindenit , hogy odarakta!!!! Nagyon komoly :)

  Előzmény: tida [52] (2018-05-19 21:54:53)
 
Roy | 2018-05-20 19:39:37 Válasz erre Adatok E-mail (56)
Eddigi hozzászólásai:
221 db

Csatlakozom a többiekhez, nagyon kemény melóó ez, és hiszek benne, hogy sokunknak nagyon is értékes :) Köszönjük ezerrel! :)

  Előzmény: tida [52] (2018-05-19 21:54:53)
 
Vanyai | 2018-05-20 14:13:28 Válasz erre Adatok E-mail (55)
Eddigi hozzászólásai:
1271 db

En is koszi!!

Szigoru vagy magadhoz  :    " olyan is lett:(  "

Rohadt sok munka van egy ekkora  szoveg leforditasaban.

Folytasd  csak!:)

  Előzmény: tida [54] (2018-05-20 13:35:14)
 
tida | 2018-05-20 13:35:14 Válasz erre Adatok E-mail (54)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

Szívesen:) A 713. üléstől nagyon nagyon szenvedtem, borzasztó nehéz volt fordítani, olyan is lett:(, de még unalmas is volt számomra. A reménykedés adott erőt a következő elkezdéséhez, hátha az érdekesebb lesz, és számomra az is lett:)

  Előzmény: atta [53] (2018-05-20 09:07:49)
 
atta | 2018-05-20 09:07:49 Válasz erre Adatok E-mail (53)
Eddigi hozzászólásai:
1433 db

Köszönöm a fordítást! Este feltétlenül elolvasom. :)

  Előzmény: tida [52] (2018-05-19 21:54:53)
 
tida | 2018-05-19 21:54:53 Válasz erre Adatok E-mail (52)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

714. ülés 1974. október 23. szerda 21.36

fordítás első része

(Ma délután Jane felhívta Tam Mossmant, lektorát a Prentice Hall-ban, és közölte vele: „ Megvan a következő könyvem.” Psziché politikának* nevezi. Az Aspektus-pszichológia egy további könyvének tekinti,  a Kalandok a tudatban folytatásának.
…………………………………………………………… )
Jó estét.
(Jó estét Seth.)
Bizonyos szempontból ez egy jelentős este Roburt számára…
Miközben én beszélek, az az érzése, a teste drasztikusan megnyúlik (szünet)a feje elér a csillagok fölé, az egész alak kiterjed és elnyúlik a valóságok fölött.
Bizonyos értelemben a fizikai test mindig ezt teszi; azaz kiterjed a valóságok fölé, és magában is tartalmazza az idő és a létezés dimenzióit, melyeket szavakkal nem lehet leírni. Egy sejt maga örök, bár a ti világotokban csak „egy ideig” létezik.
Az ismeretlen valóság és a psziché átfogó létezése azonban nem választható el az élő test intim ismeretétől, mert a testi élet ezeken a keretrendszereken belül van. Ahogy korábban említettem 4, a tudatos szelf általában csak egy kis dimenzió keretein belülre koncentrál. Ezt a dimenziót azonban amennyire lehetséges, megtapasztalja, miközben fényereje és kitűnő fókuszélessége? csak attól lehetséges, hogy erre állítottátok be magatokat, és a lehető legnagyobb figyelmet szentelitek neki. Ha ezt a folyamatot megértitek, akkor kezdhettek más „műsorállomásokra” kapcsolódni.
Akkor fogjátok tudni, hol található a ti multidimenzionális tévéteken a fizikai valóság programkapcsolója. Megtanulhattok keresztülutazni ezen az élő díszleten, mialatt arra fókuszáltok, és a „felület” -képet épen és egészben hagyjátok. Ti programozzátok magatokat bizonyos módon, olyan gondosan és effektíven mentek mindennapi kötelességeitek után, ahogy szoktatok, - de egyidejűleg valóságotok egy kiegészítő részét fedezitek fel. Ez a fizikai szelfet semmi estre sem csökkenti. Sokkal inkább gazdagodik ezáltal. Felfedezitek, hogy a pszichének sok aspektusa van. Miközben örvendeztek a fizikai aspektusoknak, megállapítjátok, hogy úgy mondjam, még egy részetek maradt; és ez a rész utazhat más valóságokba. Vissza is térhet, és a fizikailag orientált szelfnek „pillanatfelvételeket” hoz az utazásáról. Ezeket a pillanatfelvételeket rendszerint a hazai programotoknak megfelelően interpretáljátok. Különben nem volna értelmezhető a fizikai szelf számára.


Mindenkor vállalkoztak emberek ilyen utazásokra. A pillanatfelvételek a ti világotok és a meglátogatott világ között lévő sötétkamrában kerülnek előhívásra. Azok az emberek, akik ismeretlen valóságokba utaztak, mindig kalandvágyók voltak. Sokan csak a pillanatfelvételeket nézték, amiket mások a világotokban küldtek, és így kezdték a saját eredeti víziójukat ezeknek a más képeknek a ruhájába öltöztetni. Létrejött a könnyen kezelhető ideák, elképzelések és képek gyűjteménye. A felfedezők világos víziói feledésbe merültek. Az utazók nem próbáltak többé eredeti pillanatfelvételeket készíteni a számos környezetről és valóságról, amiken keresztülutaztak. Egyszerűbb volt a tapasztalataikat az olcsó pszichés képeslapokon interpretálni.


(Szünet 21:59-kor) Eredetileg ezek a képeslapok eredeti víziók és egyéni interpretációk voltak. Később azonban fokozatosan útikalauzként funkcionáltak, melyek már az utazás előtt tanácsot adtak. Egy példa: Ha a világotokban egy idegen országba terveztek utazást, találtok könyveket, melyek megmondják, mire számítsatok. Ha más valóságokba utaztok, vagy tudatotok elhagyja a testeteket, ugyanilyen útikalauzokra támaszkodhattok, melyek aktivitásotokat előre programozzák. Pont.  


Ahelyett, hogy elmondják nektek, ahhoz, hogy egy bizonyos helyre megérkezzetek a Földön, egy bizonyos időben egy bizonyos repülőtéren szálljatok repülőre, ezt a szélességi- és magassági fokot elhagyva erre a szélességi és magassági fokra juttok; ahelyett, hogy azt mondanák, elhagyjátok az országotokat, és egy másikba értek, ahol egy diktátor, egy elnök, vagy anarchia uralkodik, azt fogják mondani nektek, hogy ezt az asztrálsíkot valaki más akaratából, melyből ennyi és ennyi van, elhagyjátok, az esettől függően fejedelmek vagy uralkodók, istenek vagy istennők kormányozzák. Helyettetek, ahogy az útikalauzok művészeti galériákhoz és múzeumokhoz irányítanak, az Akasa-Krónikához 6 dirigálnak. Ahelyett, hogy világotok archeológiai ásatásaihoz és a letűnt kultúrák nagyszerű romjaihoz vezetnének, azt mondják majd nektek, hogyan találhatjátok meg Atlantiszt és Mu-t 7 és múltatok más időit.
Így tesztek egy médiumi utazást más valóságokba egy útikalauz irányításával; az ismeretlen ismerősnek tűnik, és végül nem felfedezők lesztek, hanem turisták, akik magukkal hurcolják saját kultúrájuk limlomját és igazán konvencionális elképzeléseit.


Léteznek tehát belső konvenciók, ahogy külsők vannak. Ahogy a külső szokásokat magatokkal kell vinnetek, hogy az általános elképzelésekhez idomulni tudjatok, úgy kell a belső konvenciókat is létrehozni ahhoz, hogy belső tapasztalatotok idomuljon az adott programhoz.
A konvencióknak megvan a maguk jó oka. Általánosságban segítenek a tapasztalatok rendszerezésében. Ha lazán fogjátok fel és kezelitek őket, jól szolgálhatnak irányvonalakként. Mereven kezelve azonban szükségtelen dogmává válnak, és szigorúan korlátozzák a tapasztalatot. Ez a belső és a külső aktivitásra is vonatkozik. A konvenciók az elhatárolt és megdermedt „spontaneitás” következményei.
Egyrészről, a ti fogalmaitok szerint, minden hagyománynak jelentősége van. Mindegyik egy spontán intést (gesztust), egy egyedi reakciót mutat be. Mégis, ha rendszerré válik, az eredeti spontaneitása elvész, és egy olyan mesterséges rendet vetít ki, mely a viselkedési formák meghatározását szolgálja, ahelyett, hogy felkínálna egy kifejezési formát. Ahogy tehát a fizikai szinten, a pszichikai szinten is vannak hagyományok és szokások, vallási és pszichés dogmák; tudati körutazások útikalauzzal, mely során utasítva lesztek, hogy egy meghatározott irányba menjetek, vagy egy meghatározott programot kövessetek. Féltek egy saját interpretációtól a természetes valóságról, melyet azon kívül megtapasztaltok.


Roburt mindvégig ragaszkodott az ismeretlen valóságról szóló saját személyes vízióihoz és egyéni kifejezési formájához, ahogyan ő azt tapasztalta, és olyan kijelentéseket hozott magával, melyek nincsenek összhangban a konvencionális pszichológiával.
Tartsátok meg a szünetet.

 
tida | 2018-05-19 18:20:33 Válasz erre Adatok E-mail (51)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

Gondolom, észrevettétek, hogy Robert kommentárjait már egy ideje nem fordítottam le. Nincs hozzá türelmem, kedvem, erőm... ez van:)

 
tida | 2018-05-19 17:42:55 Válasz erre Adatok E-mail (50)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

713. ülés fordítás második része

 

(22:45: „Ember”, mondta Jane, miután egy különleges megosztott állapotból kijött, „tényleg nekiállt”. „Anyagok tonnája volt ott, minden készen, és várnak…”Én is fel tudtam ismerni, hogy így volt. A közlése egy állandó, nyugodt, mégis intenzív szintet ért el, melyet láthatólag végtelenül fenn tudott volna tartani. Jane itt egy megfigyelést kommentált, melyet én is megtettem már az előző ülésen. A 709. ülés óta nem várt a korábban szokásos kissé „nehéz” transzállapotra, mielőtt elkezdte Seth-tel a könyv anyagát; lásd ebben az ülésben a 22:55-kor tett megjegyzést. Valamilyen módon, amit nem tudott leírni, képes sokkal könnyebben elérni a transzállapotot. Lásd evvel ellentétben az első kötetben a 688.  és 703. ülés végén a megjegyzéseket, ahogy  a 4. függelék anyagát, ahol a fordítási problémákról írtam, mellyel Jane az „Ismeretlen valóság” kezdése óta gyakran konfrontálódott ……………..
„Ezt a rendkívül érdekes érzést a „hajtogatott? időről” az üléseknél kapom”, folytatta Jane. „Kutyaszorítóban vagyok. Kaphatok több anyagot a könyvből vagy valamit magamról. Nem tudom, mit csináljak. Tudom, hogy a könyv anyaga már itt van, de idő kell ahhoz, hogy megkapjam. 8 Tulajdonképpen mindkét anyagot akarom. Gondolom, várok, és meglátjuk, mi történik…”
Újracsatlakozás hasonló módon 23:01-kor.)


Még ha mindez nagyon ezoterikusan hangzik is, mégis rendkívül gyakorlati jelentősége van, és mi itt a kreativitás természetével foglalkozunk.
Gondolataitoknak például, és nézőpontotoknak megvan a maga érvényessége és ereje. Ti hozzátok azokat mozgásba, de aztán saját törvényeiket és valóságukat követik. Minden kreativitás a pszichéből jön. Javasoltam (röviden) Jane csoportjának egy projektet – egy olyat, ami végül sok mindent világossá tesz, amiről az „Ismeretlen valóságban” beszélek. Azt javasoltam, hozzanak létre Roburt kurzusának résztvevői egy várost egy másik valóságszinten. Nem felhőcskékről, vagy égboltról van szó, ami valahol fölötte lebeg, hanem egy nagyon hiteles találkozópontot világok között.  Egy pszichikai piacteret például, ahol ideák kerülnek kicserélésre, pszichikai kommunikáció egy helyét, egy kellemes környezetet nagyon világos koordinátákkal, mely, mint „körkörös szatellitet”, világotok peremére létesül. Eredetileg minden világ így jött létre.
Bizonyos tekintetben ez azt jelenti tehát, nagyon kis keretek között, egy másfajta valóság létrehozása és kezelése - mely azonban a ti perspektívátokból ismert, elfogadásra kerül. Ismeretlen szinteken épp ilyen módon nyúlik ki a világ, ahogy ti ismeritek. 10 Néhány résztvevőnek álmai voltak, melyek egy ilyen projektben való részvételükről szóltak. Roburt testen kívül találta magát, és egy zakót nézegetett. Négy négyszögletes zsebe volt. Óriási nagy volt. A hajtókái nyitva voltak. Az álomban átrepült ezeken a nyílásokon, és szó szerint egy másik dimenzióban landolt, ahol egy hajtóka csúcsa egy domb volt. Ebből a második perspektívából a zakózsebek az első perspektívára néző ablakai voltak egy épületnek, mely egy további, harmadik perspektívából a domb mögött állt. Amikor a dombon állt, tudta, hogy az épület ablakai a harmadik perspektívából egy zakó zsebei voltak az első perspektívából, de már nem tudta, mint olyat érzékelni. A dombon való szemlélődésében a második perspektívából nem volt látható az első perspektíva mögötte, és a harmadik perspektíva „előtte” helyezkedett el, egy szakadékkal elválasztva tőle, amit nem értett.
(23:15)  Mégis tudta, hogy ha a harmadik perspektívából az ablakok reluxáit lehúzná, burkolva? megjelennének az első perspektíva zakózsebei. Az is világos volt számára, hogy a harmadik perspektíva épületének kialakítását ő irányította, miközben a zakót (első perspektíva) megalkotta.
Amikor Roburt a dombon landolt a második perspektívából, beszélt az építési vállalkozóval, aki már ott volt. Azt mondta, módosítani akarja az épületet. Az építési vállalkozó helybenhagyta és kiáltott az embereknek, akik a harmadik perspektívából az épület helyén dolgoztak, utasítva őket.


Nos: Roburt valóban részt vett az épület felépítésében, és valóban különböző dimenziókon utazott át, melyekben a dolgok egy másik dimenzióban egészen mást mutattak. Egyszerűen arra használta ezeket a szimbólumokat, hogy érthetővé tegyen egy elméletet, mely azonban azt a tényt szimbolizálta, hogy egy dimenzió minden adott tárgyának egy másik dimenzióban más valósága van. Nem mozoghattok téren és időn keresztül anélkül, hogy a psziché fókuszát ne változtassátok.
(Hangsúlyozva:) Ha ezt a fókuszt ilyen módon megváltoztatjátok, a külső valóságot is megváltoztatjátok, melyet aztán tapasztaltok.
Adj egy percet… pihentesd egy kicsit a kezed…
Később fel fogjátok ismerni azt a furcsaságot, amiről ma szó esett.


(Jane még mindig transzban ivott egy sört. Seth késlekedés nélkül adta neki át ezt az egész nehéz, bonyolult anyagot az álmával összefüggésben)


A következők Roburtnak szólnak, de másoknak is, és az akarat természetéről szóló kis esszéként is szolgálhatnak.
(23:26. A mi véleményünk szerint sok abból, amit Seth mondott, nagyon személyes – így csak bizonyos részeket adtunk közre alább, együtt pár zárójelbe tett megjegyzéssel, hogy az összefüggések érthetőek legyenek. De ezek a kivonatok is betekintést szolgálnak Jane személyiségének aspektusaiba, ahogy az enyémbe is, és hozzá kell tennem, a kihagyott részek számunkra még ennél is jelentősebbek. Jó gyakorlat számunkra ez az egész anyag.)


Roburt bizonyos területekre irányította az akaratát. A te akaratod a te szándékod. Létezésed minden erejét az akaratod mobilizálja, mely a végkövetkeztetését a meggyőződéseid és gondolati elképzeléseid szerint vonja le. Mindegyikőtök a saját módján használja az akaratát. Mindegyikőtöknek saját módszere van a kihívások körüljárására. Roburt a kihívásai legyőzésére használta az akaratát (közülük soknál).  Az utazások olyan módja mellett döntött, melyek a leginkább megfelelnek egyedülálló karakterjegyeinek. Ez a szándék a fejében volt. Amikor megbirkózott ezekkel a kihívásokkal, bevetette minden akaratát és mobilizálta minden erejét, hogy realizálja képességeit és létrehozza a feltételeket, amik mellett, ahogy remélte, Joseph (ahogy engem hív Seth) is teljesíteni tudja az övét. Mint már mondtam, egy személy akarata a valóságról alkotott elképzelései szerint ténykedik, és így, ha ezek a meggyőződések megváltoznak, néha akadályozva vannak a törekvései. Roburt a saját módján mindig egyszerre egy kihívásra koncentrált – belefúrva magát, hogy úgy mondjam, és minden mást, ami eltérítette volna, figyelmen kívül hagyott.
Írni akart, és minden kreatív és médiumi képességét kihasználni, így száműzött minden figyelemelterelést. Irodalmi szelleme a kreativitás egy tápláló diétájához és médiumi tapasztalathoz vezette, és egy olyan szituációba, melyben Joseph és ő végre (bizonyos mértékig) függetlenek lehettek anyagilag, ebből a szempontból tehát nem veszélyeztetettek. Gondolkodásmódjának megfelelően távoltartott minden fölösleges csomagot, és a diétája fizikai szempontból sovány volt… Akaratereje bámulatosan erős. Nem ő az egyetlen, aki sok területen egyszerre dolgozik. Minden személy aszerint a szándék szerint él, mely létezése erejéből feltör. …………………………….?, így minden pillanatban érintette a valószínű gyógyulás múltbéli pontjait. 11 Senki nem gyógyulhat meg saját akarata ellenére. Nincs ilyen kényszer.  
Másrészről nem szerette tervének minden aspektusát. Mégis ez része volt a módszerének, egy eszköz fókuszának intenzívebbé tételére, tapasztalatának megerősítése egy kis területen, mely biztonságot is adott, úgy, hogy a belső felfedezőutak a feltételek által (a külső körülményeiben) kiegyensúlyozódtak…Látja, hogy a kihívást legyőzte, és most ideje egy következőt állítani, és akaraterejét bizonyos fizikai területekre fordítani. Te (Joseph) elhatároztad, megtalálod a kapcsolat módját, mely Roburthoz fűz, egy olyan kapcsolatot, mely a szüleid közt sosem volt 12, és akaraterődet te ebbe az irányba irányítottad. Evvel egyidejűleg úgy döntöttél, bizonyos mértékig elhatárolod magad a világ más részétől, mégis megőrzöl és fejlesztesz egy érzelmi kapcsolatot egy társsal, aki más volt, mint a korábbi tapasztalataidban. Kreativitásnak kellett evvel összekapcsolódnia. Te is el voltál bűvölve, amellett döntve, hogy a valóság természetébe utazol, legalábbis egy homályos képet abból, ami ő lehetne, elcsípsz. Ebben a valószínűségben beszereztél magadnak egy hátteret, ami a sportot és a test szeretetét tartalmazta, tudván, hogy ez (ezek a tulajdonságok) erőt adnának neked.


Volt tehát egy erős, közös meggyőződés, hogy energiátokat minden áron óvni kellene, és minden világi eltérítést ki kellene kapcsolni. Roburt az ő gyakorlatias értelmével inkább szó szerint vette ezt, mint te, és a fizikai korlátozás egy része volt korábbi természetes környezetének (anyja krónikus betegségének folytán), ami esetedben nem állt fenn. Mégis meglepően (bámulatosan) kitartó (szívós)
Akaratereje éppen úgy tiszteletet érdemlő, és most először kezdi ezt érezni. Evvel a bizonyossággal tudja most egy új, fizikailag orientált irányba bevetni magát. A többit tudat alatt követi….Az erőpont a jelenben van 13; az anyagnak ez a formája és a tény, hogy Roburt és mások ezt megértik, fontosabb, mint a „múltbéli” lehetőségek. Volt egy sor kihívás, melyet Roburt az akaratereje bevetésével állított magának, és ez (a fizikai) egyszerűen a következő, mely legyőzésre vár. Mint már mondtam, sok ember még csak tudatában sincs ilyen erőnek.
Szívből kívánok nektek jó éjszakát.


(Vége 0:23-kor. A reggelinél néhány óra múlva Jane elmondta nekem, hogy egész éjjel a Seth könyvön dolgozott.
És egy évvel később: Seth egy privát ülésen ismét az akaraterőről beszélt, ez  1975 áprilisában, az „Ismeretlen valóság” diktálásának befejezése után 6 hónappal volt. Amint Jane letudta ezt az anyagot, arra gondoltam, néhány általánosságokat tartalmazó részt hozzáfűzök ehhez az üléshez. Seth:)


… Nem kellene kifogásokat keresnetek. Alapból van akaratotok. Miután megszülettetek, ezt az akaratot a növekedésre és fejlődésre irányítottátok. Szó szerint magatokkal hozzátok az akaratotokat az életbe, és az akaratotokkal tartjátok magatokat életben. Ez az akarat , a létezés iránt, indít el minden testi aktivitást, mely aztán automatikusan ugyanavval az erővel hat, melyből az akarat is létrejött.
Csecsemő és gyerekkorban az akarat céltudatosan a testre irányul, és a fejlődésre való törekvésben félresöpör minden akadályt. Ennek az akaratnak mindazonáltal becsülnie kell a feltételeket is, melyekbe a szervezet belenő, és a kiterjesztéshez a legjobb területeket is fel kell kutatnia.
A faj különböző kihívásokkal foglalkozik a történelem folyamán. Programozott társadalmakban, melyekben minden nő és férfi tudja, hol a helye (ismeri a helyét), az akarat tudja, milyen irányokat követett, bár figyelmen kívül hagyhat más körülményeket vagy kiváltságokat. A ti saját társadalmatokban egyébként sok kiváltság van…
Roburt egy egészen határozott irányt akart, de nem akart világos tervet, ismert utakat, melyek oda vezetnek. Egy nem-konvencionális utat akart követni. Úgy érezte, védelemre volt szüksége, amíg tanult, és amíg elég bölcsességet szerzett. 14 Magának a keresésnek egy egészen más értékrendhez és egy új gondolkodási rendszerhez kellene vezetnie.
A környezetetekben látjátok, hogyan bánnak mások az élet kihívásaival, és hogy régi elképzeléseket követnek.  Nekik maguknak kell rájönni, hogy ez nem működik.
Az Univerzum veletek van és nem ellenetek. Embertársaitok veletek vannak és nem ellenetek. Ha valaki (közületek) ezt felismeri, eléritek az embertársaitok azon részét, aki veletek vannak. Egy másik szinten találkoztok velük, mely számukra is világos, és egy fejlődést indít el bennük. ..Az akarat hatalma hatást gyakorol, és az egész testben „szétoszlik”. A testnek szüksége van az útmutatására. És mint mondtam, az akarat meggyőződése aktiválja az eszközt, mely a testnek automatikusan rendelkezésére áll.
Vége az ülésnek.


 
tida | 2018-05-04 20:59:23 Válasz erre Adatok E-mail (49)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

Jól működik ez:) Elvárásom ugyan nem volt, csak erős "vágyam", és valami magam előtt is titkolt bizakodásom - különben nem kértem volna:))) Köszönöm!!!:)

 

(de lehet, hogy az elvárás ez esetben kissé pejoratívan hangzik, és azért nem:))

  Előzmény: Roy [48] (2018-05-01 22:37:52)
 
Roy | 2018-05-01 22:37:52 Válasz erre Adatok E-mail (48)
Eddigi hozzászólásai:
221 db

Ej, ej, Tida, leszel szíves nagyobb reményeket fűzni máskor dolgokhoz.. :) "Elvárás" és megtörténik.. ;)

Az én verzióm valami ilyesmi lehetne:

"Ugyanakkor semmi sem létezik a pszichén kívül, ami ne létezne benne is, és nincs ismeretlen világ, amelynek ne létezne a pszichológiai vagy pszichés megfelelője. Az ember úgy tanult meg repülni, hogy megpróbálta külsővé tenni a belső élményt, ugyanis az álmai során, testen kívüli állapotban már régóta ismerős volt számára a repülés. Minden külső valóságba tett kirándulás akkor megy végbe, amikor a psziché megkísérli reprodukálni létezésének belső szabadságát egy adott „külső” világban.

Az emberiség más világokat is meglátogatott az elmúlt korokban. Mások is meglátogatták a ti világotokat. Az emberek álomban és megváltozott tudatállapotokban vállalkoztak ilyen utakra az általatok elfogadott történelem folyamán. Visszaútjuk során élményeiket csaknem mindig a saját otthoni programjuk alapján értelmezték, beleszőve azt, ami valójában történt mindabba, ami végül hatalmas mítoszokká és történetekké alakult – amelyek valósak, de mégsem valósak.

Tartsatok szünetet."

  Előzmény: tida [47] (2018-04-27 22:26:19)
 
tida | 2018-04-27 22:26:19 Válasz erre Adatok E-mail (47)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

Egészségedre!:))

 

Nem fűzök nagy reményeket hozzá, de ha valaki le tudná fordítani és beírná azokat a mondatokat, ahol nekem (?...................) van = ott még van valami, de nem tudtam megérteni, hálás volnék.

  Előzmény: Vanyai [46] (2018-04-27 16:30:10)
 
Vanyai | 2018-04-27 16:30:10 Válasz erre Adatok E-mail (46)
Eddigi hozzászólásai:
1271 db

Hat ez kimondottan jol esett!!!:) Koszi naggyon!

 

"Ha a kép egy mágikus módon ki lenne centrírozva, láthatóvá válna, hogyan indul ki minden „idő” az érzékelés pillanatpontjából a személyes jelenbe; és most sokféle nézőpontból képzeljétek el a tömeges, vagy a kollektív észlelést, planétátok átfogó Most-Pontját. Ebből a Mostból indul ki az „idő” minden valószínű irányba kifelé."

Ez nagyon megfogott, az a hatartalansag , apam.....

 

"A fizikusok jelenleg egy fontos áttörést értek el, de nem ismerik fel a jelentőségét. Például, az általatok ismert univerzum tele van mikroszkopikus méretű fekete és fehér lyukakkal. 7  Mivel a fizikusok maguk adták ezeket a megnevezések nekik, szeretném elmondani, ha már ezekkel a kifejezésekkel szolgálok, hogy vannak piros, zöld, narancs, lila lyukak - ez azt jelenti, az úgynevezett fekete és fehér lyukak csak azt szimbolizálják, amit a fizikusok eddig a ti univerzumotok mélyebb tulajdonságairól és az egyik világban lévő meghatározott koordinátapontok működési módjáról, melyek egy másikba való átvezetésre szolgálnak, kikövetkeztettek."

Ez is vagany:)  

 

"A képernyő látszólag oly kicsiny tereiben sok program fut, noha ti egyszerre mindig csak egyet tudtok bekapcsolni. 
Mégis, bizonyos értelemben lehet mondani, hogy minden más program látensen rendelkezésre áll, amire ránéztek. Létezik egy számotokra meglehetősen láthatatlan cserekapcsolat a programok között, és, ahogy már mondtam, egy cselekedet az egyikben kihat mindegyik másikban minden cselekedetre. 
Ahogy ez a képzeletbeli multidimenzionális tévékészülék, úgy a psziché is tartalmaz más programokat, mint az az egy, melyben ti megjelentek - más darabok, környezet, világesemények. Elméletileg, ha tudjátok, hogyan kell, valóban ugyanolyan könnyen „ki tudtok szállni” az aktuális programból, és átmenni egy másikba, mint ahogyan most egyik szobából átmentek a másikba."

 

Ettol a hideg razott:)  ezeken "kis eldugott osvenyeken" szoktam maszkalni:))

  Előzmény: tida [45] (2018-04-24 23:27:34)
 
tida | 2018-04-24 23:27:34 Válasz erre Adatok E-mail (45)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

A 713. ülés jön, nem végig, kb. a felét teszem most fel.

 

713. ülés, 1974. október 21. hétfő, 21:28

 („Az az igazság”, mondta Jane legutóbb este, „evvel a médiumi dologgal egyedül vagyok. Én az vagyok, akinek muszáj ezt tennie…” Arról az anyagról beszéltünk, amit Seth az utolsó (712.) ülésen 23.38 után adott le. Arról a teherről beszélt, amit Jane-nek „a tanulóévei első részében” a médiumi képességének fejlődéséhez ki kellett állnia. Én természetesen ezt már korábban is hallottam tőle; lásd a 712. ülés 13. megjegyzését. Alapvetően saját magának egyedül kell felfedeznie belső dimenzióit. Amikor tizenegy éve elkezdte az üléseket, néhány embertől kértünk tanácsokat, 1 de ahogy lassan kezdtük megérteni adottságunk személyes természetét, világossá vált számunkra, hogy a saját útján kell megtalálnia a saját válaszait, …..
Ezek a körülmények a korai években katalizátorként szolgáltak, mely kicsit talán segített meghatározni - Seth-tel vagy Seth nélkül -, Jane néhány médiumi felfedezésének irányát. Ettől eltekintve, hogyan is kérhetett volna tanácsot valaki mástól egy ilyen személyes, intuitív dologban, ami a médiumi képességeinek továbbfejlődését illeti? Ezek a kommentárok sokkal egyszerűbbnek tüntetik fel a keresését, mint azok valójában történtek - vagy történnek.2
Ezen a délutánon Jane megemlítette, hogy előző éjjel álomállapotban átszivárgott hozzá Seth-től egy része annak az anyagnak, ami következik a könyvben. Leírta ezt nekem - és Seth ma este az első részben nagyon szorosan tartotta magát ehhez a témához. Javaslom, nézze át az olvasó még egyszer a 711. ülés anyagát, a mai, 23.26-kor átjött információval összefüggésben.)

Jó estét.
(„Jó estét Seth”)
Diktálás. Adj egy kis időt…
(Hosszú szünet.)
Segítség lehet itt számotokra, ha a pszichét ismét egy multidimenzionális, élő televízióként képzelitek el. A képernyő látszólag oly kicsiny tereiben sok program fut, noha ti egyszerre mindig csak egyet tudtok bekapcsolni.
Mégis, bizonyos értelemben lehet mondani, hogy minden más program látensen rendelkezésre áll, amire ránéztek. Létezik egy számotokra meglehetősen láthatatlan cserekapcsolat a programok között, és, ahogy már mondtam, egy cselekedet az egyikben kihat mindegyik másikban minden cselekedetre.
Ahogy ez a képzeletbeli multidimenzionális tévékészülék, úgy a psziché is tartalmaz más programokat, mint az az egy, melyben ti megjelentek - más darabok, környezet, világesemények. Elméletileg, ha tudjátok, hogyan kell, valóban ugyanolyan könnyen „ki tudtok szállni” az aktuális programból, és átmenni egy másikba, mint ahogyan most egyik szobából átmentek a másikba.


Tudnotok kell, hogy léteznek más programok, különben nem jutna eszetekbe ilyen cselekedet. Átfogó értelemben mindegyik program része egynek, kettőspont: a különböző programok mégis valóságosak és azok karakterei nagyon is élők.
Nos: A színészek, akik a szerepeket játsszák, mint színészek egészen nyilvánvalóan élők, de egy fiktív darabban a színészek által játszott karakterek, a ti fogalmaitok szerint, nem olyan formában élők, mint a színészek. A pszichében, és annak átfogó valóságában azonban a karaktereknek saját életük van - melyek ugyanolyan valóságosak, mint a színészeké.
Gondoljatok újra a pszichére az általam említett módon, és vegyétek magától értetődőnek, hogy a jelenleg a képernyőn megjelenő programnak egy teljesen dimenzionált saját valósága van, és azt, hogy az elemeiben rejtőzve (?), mindegyik másik, nem látható program létezik. Ezek nem térben sorakozva az „elöl lévő” program mögött találhatóak, hanem egészen más módon léteznek. Adott időben egy adott játszott film valamilyen képének képpontjai például mutathatnának egy kalapot egy asztalon. Mindenki, aki ebben a jelenetben játszik, látná az asztalt és a kalapot, és a maga személyes módján reagálna rá.
Adj egy kis időt…. a kalap és az asztal, melyekben minden, e jelenet valóságához szükséges benne van, szolgálhatnak egy egészen más fajta vonatkozási pontként is egy másik, futó programhoz. Ebben a valóságban, mondjuk kettes program, az asztal és a kalap egész konfigurációja lehet jelentéktelen, de egy másik perspektívából egész másképp lehet interpretálva. Itt a kettes programban az asztal lehet egy természetes síkság, és a kalap egy érdekesen formált képződmény rajta - egy természetes képződmény, nem mesterséges.
A ti valóságotok tárgyainak egy másik valóságban egy egészen más aspektusa van. Minden, a ti programotokban megjelenő tárgy tehát egy másik valóságban szolgálhat egy másfajta vonatkozási pontként, melyben ezek a tárgyak, mint valami más jelennek meg.

 (21.50) Megpróbálunk itt egy analógiát létrehozni két sík között, legyetek hát türelmesek velem.  Ami a ti pszichéteket illeti, egyik gondolatotok és cselekedetetek sem csak úgy létezik, ahogyan ti meg vagytok arról győződve, hanem sok más formában, amiket ti nem észleltek, kettőspont: formák, mint számotokra természetes események, más dimenziókban megjelenhetnek álomképekként, sőt önállóan működő energiaként. Semmilyen energia nem vész el. A gondolataitokban rejlő energia nem szivárog el, akkor sem, ha egy gondolatot lezártatok magatokban. Azok energiájának egy másik világban valósága van.3
Nos, képzeljétek azt, hogy a képernyő a ti saját univerzumotokat mutatja.
A ti elképzelésetek szerint az űrutazás az volna, hogy egy bolygóról, a Földről, a tér többi részébe kiküldenétek egy űrhajót, melyet a „sík” képernyőn látnátok. Önmagában a jövőbeli technológiátokkal ez nagyon sok időbe telne. Nos, képzeljétek el, hogy a kép a képernyőn már eltolódott, úgy, hogy bizonyos fokig minden torzulva látszik, és a térben kifelé való mozgás az időben való visszafelé mozgásnak látszik.

(Szünet) Ha a kép egy mágikus módon ki lenne centrírozva, láthatóvá válna, hogyan indul ki minden „idő” az érzékelés pillanatpontjából a személyes jelenbe; és most sokféle nézőpontból képzeljétek el a tömeges, vagy a kollektív észlelést, planétátok átfogó Most-Pontját. Ebből a Mostból indul ki az „idő” minden valószínű irányba kifelé.

 (Lassan:) Az univerzum egyszerű képe ennél fogva, melyet képernyőnkön láttok, saját Most-Perspektívátokból ad egy kitekintést - de minden csillagnak, planétának, galaxisnak vagy bárminek más vonatkozási pontból tevődik össze, melyben, egyszerűen kifejezve, ugyanazok a minták a valóság más jellegeivel bírnak. Az igazi űrutazások természetesen tér-idő-utazások volnának, mely során megtanulnátok, hogyan használjátok a saját univerzumotok pontjait „dimenzionális támpontokként”, melyek bejárati pontokként szolgálnak más valóságokba. Máskülönben csak szálldostok a képernyő körül, mint egy rovar, és megpróbáltok, mondjuk egy gyümölcsön landolni, melyet a képernyőn láttok  - és töritek a fejeteket, mint egy szegény szédült légy, miért nem sikerül. Saját valóságotokban egy főfókuszt használtok. A külső világban ez azt jelenti, van egy „világos képetek”.
 (Humorral:) Nem kásás a kép! Ez a fizikai program, melyben játszotok, melyben éltek, és ez az, amit a képernyő mutat. A képernyő pszichétek egy része, melyre koncentráltok. Nem csak bekapcsolódtok a filmbe, létrehozzátok a feltételeket (kellékeket), életetek és az idők egész történetét, gondolatjel - de élő háromdimenziós feltételekkel -, és „ti” vagytok ebben a filmben.
A tudatnak e része által létrehozott valóságforma a tapasztalat egy adott fajtáját alkotja meg. Ez érvényes és valóságos. Ha utazni akartok, az így megalkotott valóság dimenzióin belül utaztok. Ha egyik városból a másikba utaztok vagy repültök, nem tekintitek ezt képzelet alkotta utazásnak. Adott dimenziókat kutattok ki.


(22:18) Nos: Ha ezt a filmet egy kicsit megváltoztatjátok, úgy, hogy a képek kicsit összekeverednek - és ezt úgy teszitek, hogy közben a tudati fókuszotokat megváltoztatjátok -  a biztonságosnak hitt koordináták eltűnnek. Az ellentétek ködösnek tűnnek talán, a normális hangok eltorzulnak. Úgy tűnik, mintha saját valóságotok külterületén volnátok. Egy ilyen állapotban azonban könnyen felismerhető, hogy a megszokott orientációtok csak egy lehet a sok keretrendszer között. (Szünet) Ha a tudati fókuszotokat tovább módosítjátok, akkor egy teljesen más képet tudnátok „behozni”. Kívülről szemlélve ez egy más valóságot eredményezne.  (hangsúlyozva:) Ebben valószínűleg a „régi” valóságotok még mint árnykép gyengén érzékelhető volna, ha tudnátok, mit kell keresnetek, és az előző koordinátáitokra emlékeznétek. Belül azonban nem ide-oda vagy valamin keresztül utaznátok, hanem a psziché egy részén keresztül annak saját valóságával a psziché egy másik részébe annak valóságával. Az utazás semmivel nem volna jobban képzelet alkotta, mint egy utazás egyik városból a másikba.
Vannak tér-idő-koordináták, melyek a ti nézőpontotokból működnek - és űrutazások a ti időtök szempontjából, a ti teretek tengelye mentén, egy relatív steril dologgá válik. (Ehhez kapcsolódva: Néhány hagyományozott UFO-eset  előfordult, ami a látogatót illette, a múltban,  de mint alak vagy valóság a jelenetekben jelent meg. Ez csak a látott űrhajókra vonatkozik. *)
Adj egy kis időt… ha a normál tévéteken átkapcsoltok egyik adásról a másikra, néha kásás lesz a kép, vagy torzult. Ha az eszközzel valami nincs rendben, csak egy képminta kapcsolódik be, aminek nincs jelentősége, és nem ad semmilyen megadott programot. Talán van hang kép nélkül, vagy kép hang nélkül, sőt néha kép egy másik program hangjával. Ha más tudatállapotokban kísérletezni kezdtek, gyakran ugyanezekkel a jelenségekkel találkozhattok, melyekkel úgy tűnik, nincs mit tenni.


 (22:32) A fizikusok jelenleg egy fontos áttörést értek el, de nem ismerik fel a jelentőségét. Például, az általatok ismert univerzum tele van mikroszkopikus méretű fekete és fehér lyukakkal. 7  Mivel a fizikusok maguk adták ezeket a megnevezések nekik, szeretném elmondani, ha már ezekkel a kifejezésekkel szolgálok, hogy vannak piros, zöld, narancs, lila lyukak - ez azt jelenti, az úgynevezett fekete és fehér lyukak csak azt szimbolizálják, amit a fizikusok eddig a ti univerzumotok mélyebb tulajdonságairól és az egyik világban lévő meghatározott koordinátapontok működési módjáról, melyek egy másikba való átvezetésre szolgálnak, kikövetkeztettek.
Mindazonáltal ez nem a pszichén kívül létezik, nem is azon belül létezik, és nincs ismeretlen világ, mely (???………………………………………..)
Az ember repülni tanult, amikor megkísérelte kivetíteni a belső valóságot, mert álombéli testen kívüli állapotokban már hosszú ideje bízott a repülésben.
*Lásd 20. függelék


A külső valóságban minden repülés akkor jön létre, amikor a psziché valamilyen adott „külső” világban létezésének belső szabadságát kísérli meg reprodukálni.
Mindenkor meglátogattak az emberek más világokat. És mások meglátgatták a ti világotokat. Álomállapotban és megváltozott tudatállapotban az emberek történeteken mentek keresztül, ahogyan ők elfogadták, (?…………… ) Visszatérésükkor tapasztalataikat csaknem mindig a hazai programok értelmezése szerint interpretálták, és beleszőttek a történésekbe valamit a nagy mítoszokból és legendákból - valóságost és mégsem valóságost. Tartsatok szünetet.

Folyt. köv.


 
tida | 2018-04-21 18:42:32 Válasz erre Adatok E-mail (44)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

A lényege mindegyiknek az, hogy jobban megértsük, amikről Seth beszél, ill. hogy a tudatunk tágításával olyan benyomásokat kapjunk a valóságról, amikről sejtelmünk sincsen:)

  Előzmény: Kies [43] (2018-04-07 10:40:46)
 
Kies | 2018-04-07 10:40:46 Válasz erre Adatok E-mail (43)
Eddigi hozzászólásai:
57 db

És esetleg megosztanád a lényegét ezekbőlpárnak, ami érdekesnek tűnik? Előre is sok hála:)

  Előzmény: tida [42] (2018-04-06 22:19:37)
 
tida | 2018-04-06 22:19:37 Válasz erre Adatok E-mail (42)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

Szia, igen, vannak gyakorlatok. Ha esetleg elolvasnád mindjárt az első ülést, találkoznál rögtön eggyel. 1., 2., 3......stb gyakorlati elem néven futnak.

  Előzmény: Kies [41] (2018-03-21 21:00:45)
 
Kies | 2018-03-21 21:00:45 Válasz erre Adatok E-mail (41)
Eddigi hozzászólásai:
57 db

Tida,köszi a fordításokat!:) 

Vannak ebben a könyvben esetleg gyakorlatok? 

 
tida | 2017-09-30 20:49:32 Válasz erre Adatok E-mail (40)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

Ha nem is szemetelésnek nevezném, tényleg nem volna baj, ha a topik témájához nem szorosan kötődő gondolataidat inkább mondjuk az "olyanom van"-ban villantgatnád meg:)

(Régebben topik szétbarmolásnak neveztem az ilyet, de az már nem én vagyok;)))))

  Előzmény: seelvuple [38] (2017-08-24 23:00:47)
 
tida | 2017-09-30 20:45:40 Válasz erre Adatok E-mail (39)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

Olyanom van wazze...topic?:)))))

  Előzmény: Vanyai [37] (2017-08-23 20:28:12)
 
seelvuple | 2017-08-24 23:00:47 Válasz erre Adatok E-mail (38)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
164 db

Nem akartam nem megbecsülni Tida munkáját. De nem is hiszem, hogy szemetelek ezzel.

Átrakom máshová.

  Előzmény: seelvuple [36] (2017-08-13 23:49:10)
 
Vanyai | 2017-08-23 20:28:12 Válasz erre Adatok E-mail (37)
Eddigi hozzászólásai:
1271 db

Hali!

Most ezt nem ertem:) Arrol volt szo hogy a forditasok jonnek ide . Folytatolagosan.Ahol Tida abba hagyta onnan folytatod - gondoltam en:))

De ez igy nem lesz jo:( Tida munkajat sem becsulod igy ha tele szemeteled/juk a topicot amit letre hozott a konyv miatt.

A csevegesre ott az Olyanom van wazze.... topic

  Előzmény: seelvuple [36] (2017-08-13 23:49:10)
 
seelvuple | 2017-08-13 23:49:10 Válasz erre Adatok E-mail (36)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
164 db

"Only by looking quietly within the self that you know can your own reality be experienced, with those connections that exist between the present or immediate self and the inner identity that is multidimensional.

There must be a willingness, an acquiescence, a desire. If you do not take the time to examine your own subjective states, then you cannot complain if so many answers seem to elude you. You cannot throw the burden of proof upon another, or expect a man or teacher to prove to you the validity of your own existence. Such a procedure is bound to lead you into one subjective trap after another."

 Ha a könyv fordítását értem célnak, akkor elérni azt szeretném ha ezek a művek a magyar irodalom részét képeznék.
Ha szellemileg, akkor saját képességeim fejlesztését értem. Utakat nem igen szükséges keresni, az út én vagyok ahogy saját magam fejlödöm. Rajtam kívül álló dolog nem létezik - ettől még meglephetem magamat. Következő 5 évemet rászánom ezeknek a képességek felfejlesztésére. Ez lesz az alapcél. Elsődleges pont az új múlt megváltoztatása. Időszakosan vannak helyzetek ahol kiviláglik a képességeim. Tulajdonképpen az egyik alapjellemzőm, vagy tehetségem a tudati képességeimben rejlik és ez elég gyakran megmutatkozik.

  Előzmény: seelvuple [35] (2017-08-13 23:40:38)
 
seelvuple | 2017-08-13 23:40:38 Válasz erre Adatok E-mail (35)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
164 db

Hozok szerintem egy új témát?
De nektek mi a célotok ? Merre akartok elindulni ezzel?

  Előzmény: Vanyai [34] (2017-08-09 17:59:35)
 
Vanyai | 2017-08-09 17:59:35 Válasz erre Adatok E-mail (34)
Eddigi hozzászólásai:
1271 db

Felolem okes! Hozzad csak ha mar haladttal vele! Legalabb uj gondolatokat kapunk amit lehet megvitatni es jol kivesezni:)

 

  Előzmény: seelvuple [33] (2017-06-17 23:56:47)
 
seelvuple | 2017-06-17 23:56:47 Válasz erre Adatok E-mail (33)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
164 db

Srácok akkor fordítunk tovább ?

 

  Előzmény: seelvuple [32] (2017-02-11 16:42:51)
 
seelvuple | 2017-02-11 16:42:51 Válasz erre Adatok E-mail (32)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
164 db

Olvastam most egy részét a szövegnek - a más bolygók és időszekvencia.
Amikor pislogtam vagy egy pillanatra úgymond így természtesen behunytam a szemem, láttam egyk képet. Először leírom, hogy ilynekor mi szokott lenni.

Ez többedjére van - igazság szerint olvastam róla a Seth szövegekben, de nagyon sokáig nem kapcsoltam össze ezekkel - Pszichés villanások - és utána hogy összekapcsoltam, akkor se tulajdonítottam túl nagy jelentőséget neki.
Több ilyen volt, vannak olyanok, amik értelmezhető képek és vannak olyanok, amik egy pillanatra látok, de nagyon szórakoztatóak. Ezért elterveztem, hogy meg szeretném őket festeni és alá verseket írni. Flash-lightsnak nevezném el az alkotásokat. Volt olyan, ahol egy teljesen szürreális kellemes színeket láttam, egy nagyobb testet a levegőben. Kapcsolodnak hozzá érzések is vagy csak ilyen bepillantások, mint például egy busz a hangulata a képnek. Vagy a környezet atmoszférájának.

Ez a kép amit láttam inkább olyan rideg volt - mint a szikla! ez most ugrott be - a föld oldalában láttam piros pontokat és ezek lények voltak vagy legalábbis olyanok amik együtt élnek a földdel(?). Kissé ridegek is, mármint nem bartáságosak. De ez szerintem csak a saját kivetítésem.

Két fajtája van a képeknek eddig. Az egyik könnyen értelmezhető környezet, a másik pedig teljesen szürreális kivetítés - utóbbit nehezebb is hova tenni, de nem bonyolult inkább kicsit örömteli.

  Előzmény: seelvuple [31] (2017-02-07 11:20:16)
 
seelvuple | 2017-02-07 11:20:16 Válasz erre Adatok E-mail (31)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
164 db

Hoztam még egy idézetet, hogy ne terelődjön el a figyelmetek.

"- Semmilyen jó dolog nem csoda, semmi, amiben örömünket leljük, nem álom.
- Te azt mondod, hogy a világ álom, márpedig néha örömünket leljük benne. Naplementékben. Felhőkben. Az égboltban.
- Nem. A kép álom. A szépség valóság. Érted, mi a különbség?"

"Minden ember, minden apró mozzanat életedbe úgy került, hogy magad vontad oda. Az pedig, hogy most mit kezdesz velük, rajtad áll."

  Előzmény: seelvuple [30] (2017-02-07 11:17:38)
 
seelvuple | 2017-02-07 11:17:38 Válasz erre Adatok E-mail (30)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
164 db

Én ezzel a koncepcióval - többször találkoztam. Mármint sajátmagamnak fejtettem még meg, mielőtt bármikor is találkozhattam vele a Seth könyvekben. Valójában az idegeneket nem azért nem találjuk, mert nincsenek ott, hanem mert nem azonos a mező ahol léteznek.
De ebben akkor kaptam egy megerősítést!

Tida bocsánat, hogy nem írtam - láttam hogy jegyeztél egy kommentet, hogy valaki hozzászól. Keresek valamilyen idézetet. Ahh képzeljétek el, hogy találtam egy filmet, amit egy magyar emberke készített Richard Bach - Sirály c. regénye alapján. Az érdekesség és a koindencia megnyílvánulása ott mutatkozott meg, hogy Máltára akartam kiköltözni - vagy Denmark. - és a hapsi ott él most. Máltán aki készítette ezt. A dolog pont akkor talált be, amikor kellett. Épp akkor kaptam egy olyan lökést, ami ha nem is nagyon, de hatott rám.

 

 

"Megmérheted tudatlanságodat azon, hogy mennyire hiszel igazságtalanságban és sorscsapásban. Amit a hernyó a világ végének tekint, azt a mester pillangónak nevezi."


Amúgy ezt nézzétek:
Föld távolsága a Holdtól

  Előzmény: tida [27] (2017-01-29 00:57:07)
 
tida | 2017-02-01 21:43:53 Válasz erre Adatok E-mail (29)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

Ez jó:) Én is épp tegnap este olvasgattam ezt a részt. Nem tudom másképp elképzelni, mint olyasmin gyakorolgatni, hogy visszaigazolást kaphassunk. Aztán csak kifejlődik egy olyan érzék is, amivel rá lehet ismerni a valós, nem valós ízére.

  Előzmény: atta [28] (2017-01-31 21:34:41)
 
atta | 2017-01-31 21:34:41 Válasz erre Adatok E-mail (28)
Eddigi hozzászólásai:
1433 db

Jól lemaradtam a fordítás olvasásával :( Csak most olvastam a 710. ülést, nagyon érdekes. Nekem sok problémát okoz, h ha "befelé" figyelek sokszor elbizonytalanodok: ez most valódi információ, v. csak a saját elvárásaim, vágyaim kivetülése?

  Előzmény: tida [21] (2016-11-25 22:29:18)
 
tida | 2017-01-29 00:57:07 Válasz erre Adatok E-mail (27)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

712. ülés  1974. október 16. szerda, 21:13

 

(Múlt hétfőn, október 14-én nem tartottunk ülést, helyette Jane USA nyugati részének egy rádióadásával foglalkozott, élőben a telefonnál, elmirai szobánkból. Az íróasztalánál ült, és a műsorvezetőnek adott interjút, majd a hallgatók kérdéseire válaszolt. Az adás jól ment; lásd az első kötetben a bevezetőt a 702. üléshez.

A mai vacsora után Jane információt kapott Seth-től (anélkül, hogy a hangját hallotta volna), hogy az ülés valószínűség-halmozódásokról fog szólni. Tetszett nekünk a kifejezés. De csak mielőtt Seth beszélni kezdett a témáról, vált világossá számomra, hogy Jane múlt szerdán a 711. ülés végén maga is rácsatlakozott erre. Ez látszik a listájának 2. pontjából, melyet az álomállapotáról foglalt össze.

Az ESP-csoportban tegnap este felbukkant Jane-nek egy szokatlan „hosszú-hang-tapasztalat”, ahogy mi nevezzük. A tudat-kalandjáról Seth az első szünet után beszél.)

 

Jó estét.

(Jó estét, Seth.)

Nos: diktálás. Ahogy Roburt megjegyezte a jegyzeteiben, minden valóságrendszer valóban a valószínű valóságaival van körülvéve, bár e „valószínű valóságok” mindegyike középpontként vagy magvalóságként szolgálhat; ebben az esetben aztán minden más valóság valószínűként tekintendő. Más szavakkal, a relativitás itt bizonyára egy találó kifejezés volna.

Az alapvalóság az, melyben az érzékelő személy fókuszált. Ebből a nézőpontból az összes többi periférikus. Ezt feltételezve azonban, minden adott valóságrendszer valószínűség-halmozódásokkal van körülvéve. Mint szatelliteket lehet ezeket elképzelni. Időnek és térnek mindenesetre nem kell feltétlenül összeköttetésben állnia, vagyis egy valóság és egy adott valószínűség-halmozódás közt fennálló viszonylatnak talán semmi köze térhez és időhöz. Valamelyik adott valóságot követő valószínűség-szatellit például egy egészen más univerzumban lehet található. (Szünet) Ebből a nézőpontból inkább a saját univerzumotokon kívül, mint belül, ahogy ti ezt gondoljátok, találhattok testvéreket, akik többé- kevésbé hasonlóak hozzátok. Azt képzelitek, az univerzumotok a térben (és az időben visszafelé) kifelé terjed ki. Mint egy elkülönített manifesztáció gondoltok erre, ami esetleg kinyúlik, de inkább kifelé, mint befelé.1  

 

(Lassan) A ti elképzelésetekben a térutazás egy utat jelent az „univerzumotok bőrén át”. Nem értitek, hogy a ti rendszeretek valójában maga terjed ki, és új kreativitást és energiát állít elő.

Adj nekünk időt… A ti univerzumotok csak egy a sok közül. Mindegyik maga hozza létre a valószínű változatait. A Földön egy utazás során a felszínén mozogtok. Mostanáig a térutazásról szóló elképzeléseitek a navigáció felszínen történő módját tartalmazzák. A földön való utazások mindamellett a felszínének természetére vonatkozó tudást ……..2

Ha más planétákra vagy galaxisokba történő utazásokra gondoltok, akkor is egy ilyen felszínen való utazást képzeltek el. Amennyire a ti fogalmaitok szerint el tudom magyarázni, a ti elképzeléseitek a térutazásról a tér körül utaztatnak benneteket, a direkt azon keresztül való utazás helyett.

 

(21:40) Adj nekünk időt…. A naprendszert is a ti saját időperspektívátokból szemlélitek, mely relatív. Azt mondjátok, „visszafelé néztek az időben”, ha kitekintetek az univerzumba. természetesen ugyanolyan jól tudnátok a jövőbe tekinteni. A saját koordinátáitok3 elzárnak benneteket a felismeréstől, hogy akár a saját naprendszereteken belül valóban élnek más intelligenciák. Mindenesetre soha nem fogtok találkozni velük a külső valóságotokban, mivel nem az ő létezésük időfázisában vagytok fókuszáltak. Fizikai formában meglátogathatjátok éppen azt a bolygót, amit laknak, de a bolygó számotokra kietlennek tűnik, vagy az élet fenntartására alkalmatlannak. Ugyanígy meglátogathatják mások hasonló eredménnyel a ti bolygótokat. Összességében tehát van egy nagy belső dimenziója akár az általatok ismert térnek, melyet nem érzékeltek. A saját galaxisotokon kívül, „határolva azt”, léteznek intelligens lények. Elméletileg meg tudnátok látogatni a technológiátok szerteágazó javításával, ami azonban nagyon sok időt venne igénybe. Mások meglátogatták a ti bolygótokat ilyen módon. Még mindig lineáris technológiátok van. Néhány intelligens lény meglátogatta a bolygótokat és nem az általatok ismert, hanem a valószínű világot találták.4 A valószínű rendszerek között mindig van egy visszacsatolás (Feedback). Egy domináns faj egy rendszerben, egy másikban csupán mint egy faj bizarr nyoma jelenhet meg. Erről és a bolygótokról később többet is mondok a könyvben. 5  A ti intelligencia fajtátok és a ti létezésetekhez közelálló megegyezőség nem található meg, miközben a tér külső bőrét követitek, hanem hogy úgy mondjam, rajta keresztül kell mennetek.

 

Adj nekünk időt… Mint már mondtam, vannak belső koordináták, melyeknek az elektronok belső viselkedéséhez van közük. Ha ezt megértenétek, ilyen utazásokat pillanatok alatt véghez tudnátok vinni. A koordinátáknak, melyek másokkal összekötnek benneteket, akik többé- kevésbé a ti fajtátok, mediális és pszichés metszéspontokhoz van közük, melyek az idő és tér azonos vonatkozási rendszerébe torkollanak.

Itt egy nagyon egyszerű példát szeretnék adni, ami azt, amire gondolok, sejteti. Újabban Roburtot egy nő hívja Kaliforniából, aki nehézségekkel küzdött. Roburt megígérte, hogy (gyógyító) energiát küld. Miután letette a telefont, behunyta a szemét, és elképzelte, hogy egy univerzális forrásból a saját testén keresztül energiát küld, és a személyhez irányítja, ami számára szükséges. Eközben Roburt lelki szemével egy „erős” sugarat látott, mely a szemei között egy pontból egyenesen és akadálytalanul nyugat felé sugárzott. Érezte, hogy ez a sugár energiából áll, és olyan erősnek tűnt, hogy az ember probléma nélkül járhatott volna rajta. Szubjektíven olyan érzése volt, hogy ez az energiasugár elérte a célját. És így is volt. 6

Az energiát csaknem egy szempillantás alatt küldte el egy bizonyos személy egy másikhoz egy egész kontinensen keresztül.

Ha az energiának evvel a fajtájával bántok, és mindenekelőtt ha erre gondoltok, a tér egyáltalán nem játszik szerepet. Érzelmi összeköttetések létesülnek, melyek megalkotják a maguk koordinátarendszerét.

 

(Szünet) Ez az energiasugár olyan erős és valóságos, mint egy acélsín, de gyorsabban mozog egy fénysugárnál.

(22:09) Ha Roburt ezt a hölgyet repülővel látogatta volna meg, követte volna a Föld görbületét, így azonban az energia a „legdirektebb” úton ment keresztül.7

 

(„De nem a Földön keresztül?” kérdeztem. Mire Seth az utolsó mondatát háromszor megismételte. Ez volt a válasz, amit adni akart.)

 

A pszichés és érzelmi összeköttetés keresztülvágja (szeli) tehát a fizikai koordinátákat. Egy pillanatra Roburt össze volt kötve a hölggyel.

Nos: Ugyanilyen módon kapcsolódhattok össze más valószínűségekkel és lehettek összehangolódva, melyek nem egyeznek a ti tér-idő-tengelyetekkel. Más bolygókat csak a ti jelenetekben látogathattok meg. Lehet, hogy a ti jelenetek az ott lakóknak a múltja vagy a jövője. A ti fizikai értelmetek (érzéketek) csak az ő és a ti jeleneteket szólítja meg.

„Sikeres” űrutazás, kreatív űrutazás részetekről csak akkor történik majd, ha felismeritek, hogy a ti tér-idő-rendszeretek csak egy fókusz. Különben csak egy látszólag halott világot fogtok mások után meglátogatni, vakon a civilizációra, mely azokban létezhet. Néhány ilyen nehézséget legyűrhetnétek, ha legalább saját fizikai struktúrátok csodálatos multidimenzionalitását megtanulnátok megérteni, és valamennyit tudatotok nagy szabadságából elismernétek.

Bizonyos fokig neurológiailag vakká tettétek magatok. Csak az idegi impulzusok egy részét fogadjátok el „valóságnak”.8  Biológiailag elfogultak (előítéletesek) vagytok. A fizikai struktúra helyzeténél fogva sokkal több érvényes valóság-változatnak van tudatában, mint amennyit engedélyeztek.

Elméletileg korotok alaposan kiképzett űrutazója volna, aki egy idegen bolygón landolna, képesen arra, hogy a saját tudatát úgy állítsa be, hogy a bolygót különböző időszekvenciákban érzékelhesse. Ha egy űrutazás során egy bolygón landolnátok, és vulkánok tűnnének fel, talán világos volna számotokra, hogy ez a bolygó más vidékeken más arcát tudná mutatni. Bízva az űrbéli mozgásképességetekben, talán felkutatnátok a vidéket, melyet saját lakóhelyetekről nem tudtok áttekinteni. Ha nem értenétek, hogy térbeli tulajdonságok és jellemzők változhatnak, akkor talán azt képzelnétek, az egész bolygó egy óriási vulkán.

Mindenesetre, amíg még nem értitek, hogy bizonyos módon az időn keresztül is tudtok mozogni, ahogyan a téren keresztül utaztok – és amíg ezt nem értitek, egy igazi utazás jelentőségét nem fogjátok ismerni vagy nem lesztek képesek valamilyen bolygót alaposan felkutatni – vagy valamilyen valóságot, mely a tiéteket magába foglalja. Azt gondoljátok, a Földetek fel van térképezve és minden határos terület ismert, de a bolygótokon lévő élet lineáris aspektusai valóságának csak csekély részét mutatják meg.

Tartsátok meg a szünetet.

 

(22:24  Jane azt mondta nekem, Seth „igazán ott van”, bár a közlése nem tűnt erősebbnek vagy gyorsabbnak, mint általában, ha nagyon elmélyült. Hozzáfűzte, az anyag végtelennek tűnt, és Seth csak azért javasolt szünetet, hogy a következő információ blokk előtt ki tudjuk pihenni magunkat - mert az már „ott” van. Csaknem egész nap csöpörgött az eső; és most a második emeleti ablakunkból egy ködfelhőt láttam lent, az útkereszteződés és az épp elkészült Walnut-Street-híd fölött. Az egész vidék fölött egy sejtelmes fény derengett, mely a híd világításából eredt.

Újrakapcsolódás ugyanilyen módon 22:45-kor.)

 

A psziché részei reflektálnak és megalkotják az univerzum részeit a legkisebbtől a legnagyobb összetevőjéig. Ti a pszichétek egy kis szeletével azonosítjátok magatokat, és így jelölitek ki az univerzum egy kis aspektusát is valóságnak.

Új bekezdés. Az ESP-csoportban előző este Roburtnak olyan üzenetek „jöttek fel”, melyek az ő idegi struktúrája számára láthatóan túl lassúak voltak. Meggyőződése szerint a ti időtök sok óráját vette volna igénybe annak egy egyszerű, világos része, amit kapott. Valamennyire megerőltető volt számára, és olyan érzése volt, hogy minden magánhangzó és minden szótag olyan hosszan húzódó volt a ti időelképzelésetek szerint, hogy vagy a saját idegi mechanizmusát kellene meghosszabbítani, vagy néhány megfelelő hozzáillesztést kellett volna foganatosítania. Utóbbi mellett döntött. Ezért „jöttek” üzenetek, érzékelések úgyszólván egy sebességen „keresztül”, és sikerült neki azokat felfogni, miközben egy kényelmesebb, idegileg ismerős sebességre fordította.

Roburt egy része felvette a „lassú”, (vagy a „hosszúra húzott”) észlelést, miközben egy másik része valami olyasmire lassította, mint a normál beszédminta. Ezáltal jött létre néhány közlés.9

Amit azonban érzett, a valóság egy teljesen más fajtája volt.. Fokozatosan a szinapszisok egy másik, nem „ősi” (neuronális) mintáját érzékelte; megismertette magát a koordinátapontok egy másik rendszerével. Egy ilyen cselekedet automatikusan megváltoztatja a tapasztalatotokat az idő természetéről, és utalást ad a ti tudatosságotok és a tudatosság egy más fajtája közti metszéspontra. Minden speciális tudatfajta „más sebességgel” operál, mint ti. Biológiai szempontból a ti fizikai struktúrátok egészen képes arra, hogy ugyanavval a sebességgel dolgozzon, annak ellenére, hogy mint faj, egy más idegi reakcióra képeztétek magatokat. Ha megváltoztattok egy ilyen neurológiai előítéletet10, akkor valóban megtanulhattok más valóságokat érzékelni, melyek a tiétekkel találkoznak. Pont.

Nos: Az elektronok maguk más „sebességekkel” operálnak. Az atomok struktúrája, amit elismertek, és az aktivitásuk átfogó értelemben egy atom valószínű változata.11 Tudatotok, a testtel való összeköttetésében, az atomok aktivitását csak addig követi, amíg a ti valóságrendszeretekben az visszatükröződik. Roburt tanulja alaposabb (gondosabb) módon tapasztalatát az atomi korrelációval megváltoztatni, melyek éppoly érvényesen léteznek, mint az atomi egész azon speciális formája, amit szokásosan elismertek. Emellett megváltoztatja, a ti fogalmaitok szerint, az atomi észlelési képességét. Ez automatikusan valószínűségeket hoz elő. Más valóságok érzékeléséhez megváltoztatjátok a saját koordinátáitokat, más rendszerbe állítjátok be azokat, és ez a fókuszotokra is vonatkozik.

Tartsatok egy szünetet, vagy fejezzük be az ülést, ahogy jó nektek.

 

(„Szünetet tartunk”

23:08-tól 23:26-ig)

 

Nos: pszichétekben létezik minden valóságnak többé vagy kevésbé az ellenpárja.12  Ha a gondolataitokat vagy az érzékeléseiteket meghosszabbítjátok vagy felgyorsítjátok, automatikusan kezditek megváltoztatni a fókuszotokat, a hivatalosan elismert létezésetek mellé léptek. Ez rendkívül fontos, mert bizonyos szempontból átlépitek az általatok olyan valóságosnak elképzelt vonatkozási kereteket.

Másképp kifejezve, saját valóságotok bizonyos részei már régóta „letűntek” a nem elismert halálba, melyet folyamatosságérzésetek olyan bájosan áthidalt. Az általatok személyesen felhalmozott valószínű valóságok körbevesznek benneteket sejtes alapon, ahogy már mondtam, és biológiailag tekintve fizikai testeteket a saját irányába kormányozzák; megtalálja az egyensúlyát, miközben a valószínűségek halmazában navigál, és egyidejűleg fenntartja számotokra a saját fókuszt. A sejtes felfogóképességre való ráhangolódást is meg tudjátok tanulni. Ez annak felismerését is segítené, hogy tudatotok nem olyan korlátozott, mint feltételezitek. 

(Szívélyesen:) Vége a diktálásnak. Adj nekünk egy percet…

 

(23:28 Jane-nek itt pár oldal anyag jött át saját maga számára. Ebből néhány dolog nagyon személyes volt, de egy része Seth válaszát tartalmazta egy állapotfelvételről, melyet (Jane) ma este megfogalmazott és melyben az előrelépéseit megvizsgálta, mióta 1963 végén ……. nehézségei kiderültek. Seth kiegészíti itt Jane néhány felfedezésére vonatkozó reakciójának értelmét, melybe Jane tizenegy éve bocsátkozott. Az anyag kiegészítéseket tartalmaz még az „Ismeretlen valóság” 1. kötetének 697. üléséhez, amikor a valószínű Jane korai hátteréről beszél, aki amellett döntött, hogy ebben a fizikai valóságban él majd, és arról, hogyan kezdett mindegyik Jane küzdeni erősen misztikus természetével. Lásd ehhez mindenekelőtt a 679. ülés 8. megjegyzését és az 1. függeléket.)

A papír, amit Roburt ma este összeírt, helytálló és rendkívül jelentős. Hadd mutassam ezt meg. Valójában befejezte „tanulóéveinek” első részét - bár ezt a szót nem kedveli -, melyekben jártassá vált a valóság más fajtájában és meg kellett tanulnia azt, mint „normálist” érzékelni.

Ez bizonyos megterheléseket tartalmazott, melyek egy módon olyan természetesek voltak, mint a fejlődési fájdalmak. Ennek semmi köze az úgynevezett médiumi jelenségekhez, hanem a személyiség természetes növekedéséhez és fejlődéséhez, mely megpróbál a tér- és időkoncepcióján felülemelkedni, és ilyen fajtájú felfedezéseket tesz.

 

Egy nézőpontból, egy szinten, egy ilyen személyiség úgy tűnik, „vakon” megy előre, mialatt más szinteken a sikereit és felfedezéseit észleli. Gyakran fellép egy egyensúly-talansági szituáció, mely nem adódna, ha a személyiség a felfedezéseit és evvel a még messzebbmenő fejlődés potenciálját elfogadná. (ford. megj.: a szövegben „nem fogadná el” szerepel, de ennek nem látom értelmét)

A személyiség józan elemei intézkedéseket foganatosítanak, melyek időszerűen fontosnak tűnnek számára, miközben egyidejűleg egy új orientáltságot kipróbál. Ezek a metódusok látszólag túl erős torzításokhoz vezetnek, részben hogy kontrasztot állítsanak az érzett fejlődési lehetőségekkel. Ilyen vagy olyan módon azonban még mindig vonatkozási kereteket nyújtanak, melyeken belül a személyiség szabadnak érzi magát, hogy céljait kövesse. A beépített impulzusok támpontokat szolgáltatnak. Az újonnan érzett valóság elég erős ahhoz, hogy ne csak egy nagyobb megértést tegyen lehetővé, hanem egy új keretrendszer konstruálását is, majd a régi keretrendszer korlátozottnak tűnik, és feladásra kerül.

Néhány eleme az életeteknek csak azért vált negatív tapasztalattá, mert Roburt maga az övében nem volt biztos. A segítségkérések követelésként voltak értelmezve (……) – nem lehetőségekként a képességek bevetésére -, és így üldözve és hajszolva érezte magát. Nem volt elég biztos az új világában; olyan nagyon része volt még mindig a réginek, hogy az életét és a képességeit gyakran „a régi világ lakójának” szemével látta – másokéval, akik őt lenézték vagy nevetségessé tették volna.13

Ők saját pszichéjének részeit mutatták be, melyek még ezen a tudatosságszinten voltak, mert a nagyobb tudást vagy tapasztalatokat még nem egészen emésztették meg. És így olyan érzése volt, védelemre van szüksége – egy oltalomra, mely…ügyes módon…minden célját szolgálta és engedélyezte volna, hogy úgy haladjon előre, ahogy ő akart…mely őt otthon tartja a munkánál, és még mint kontrollmechanizmus is szolgált volna a sok belső spontaneitás ellen, amíg megtanulta, valóban megbízhat az új tapasztalatvilágban.

(majd később:) Még többet is fogok erről mondani. Ma este már nincs idő rá, bár én addig tudok beszélni, míg te írni tudsz.

Az én tudatom normális esetben más sebességgel is operál, mint a tiétek, így az én fogalmaim szerint, amit mondok, már régebben ki lett mondva, miközben a ti valóságotokban ez új, vagy éppen most ér el benneteket.

(és még valamivel később:) Roburtnak még meg kell tapasztalnia mást is, aminek én is részese vagyok… vagy a hangom.

És most (nyomatékosan, de mosollyal) szívélyesen – a legszívélyesebben – kívánok nektek jó éjszakát.

 

(„Köszönjük, jó éjszakát Seth.”

 

Vége 0:01-kor.

Egy megjegyzés, melyet hozzáfűztem, miután Seth 1975.  áprilisában befejezte az „Ismeretlen valóság” diktálását: A 712. ülést 1974. október 16-án tartottuk. A 710. ülés bevezetőjében Jane leírja, hogyan hallotta álomállapotban október 5-én éjjel Seth hangját. Most írhatom, lehetséges, hogy egy további, hasonló találkozást kell tapasztalnia Seth-tel vagy a hangjával.)

 
tida | 2016-12-01 23:06:01 Válasz erre Adatok E-mail (26)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

711. ülés 1974. október 9. szerda 21:27

 

(A hangszalagra felvett ESP-csoprt tegnap turbulens volt. A 32 ember, akik a nappalinkban tolakodtak, élvezve az életteli és alkalmanként durva eszmecserét egymással, Jane-nel és Seth-tel. ……………………..

A csoport résztvevői ritkán értettek egyet Seth-tel vagy valaki mással. És Jane szokás szerint megjegyezte, ő is tanul, akár a tanulói. Arra is szakított időt, hogy nagyon finoman sumarit énekeljen, ellentétben Seth erőteljes megnyilvánulásaival. A csoport 19 órától éjfélig tartott, a résztvevők ha nem kimerültek, emocionálisan kifacsartak voltak, mire vége lett. A jövő heti csoportestén megkapjuk a ma esti Seth-anyag másolatát.

Jó estét (suttogva)

(„Jó estét, Seth.”)

Nos: Diktálás (még mindig suttogva) Semmi esetre sem olyan drámaian, mint a lármás csoportülésünk.

Mint már mondtam, világotok egy meghatározott tudat-fókusz eredménye, anélkül, amit ezen a világon nem lehet érzékelni. Pont. Az itt részletezett tudatterület nyilvánvalóan fizikailag orientált, azonban ezen a területen belül a tudatok sokfélesége található, és mindegyik egy személyes perspektívából tapasztalja a látszólag objektív világot.

A fizikai környezet például egy állat, egy hal, egy ember vagy egy szikla számára különböző formában valós, és ennek megfelelően ennek a környezetnek a részei szintén különböző módon nem-valósak (a különböző fajok számára). Ez rendkívül fontos.

*lásd a 16. függeléket.

Ha a ti fizikai rendszereteken teljesen kívül fekvő valóság lakója meglátogatna benneteket, és ha az „ő” intelligenciája nagyjából megfelelne a tiéteknek, meg kellene tanulnia a tudatát többé-kevésbé úgy fókuszálni, ahogy ti teszitek, hogy érzékelni tudja a világotokat. Az ő saját fókuszát meg kellene változtatnia, és egy számára idegen irányba fordítani. Ilyen módon tudná „venni az adásotokat”.1  Előfordulnának természetesen torzulások, mert ő, ha ilyen manipulációkban eligazodna, maga vélhetően nem rendelkezne a ti született fizikai struktúrátokkal, melyen keresztül a megváltoztatott tudattal érzékelt adatokat fogni és interpretálni tudná.

A látogatótok arra kényszerülne, hogy ezt az információt amennyire tudja, a saját struktúrájára lefordítsa, hogy a saját megszokott orientációjú tudata számára valamilyen értelmét adja. Minden valóság meghatározott egyedi fókusz eredménye, melyet a tudat felvesz. Ebből a szempontból nincsen kívül. Az objektivitás jelenségei akkor hívódnak elő, ha a psziché a belső dimenziók tapasztalatait projektálja, melyeket maga alkotott.

(21:35) Belül ezek a vonatkozási keretek állandóan bővülnek, úgyhogy a ti fogalmaitok szerint legalábbis úgy tűnik, mintha egyre nagyobb távolságra kerülne. A fizikai világ egy másik országába való utazásnak tehát tudatmódosításokat kell tartalmaznia.2

Új bekezdés. Bár minden gondolatotok és érzésetek materializálódik „valahol”, csak néhány lesz fizikai a ti felfogásotok szerint. Ezeket aztán fizikai valóságként fogadjátok el. Azoknak a fizikai eseményeknek, tárgyaknak és jelenségeknek alapjait szolgáltatják, melyekben mindannyian megegyeztetek. Emiatt rendelkezik a világotok egy stabilitással, melyet elfogadtok, egy meghatározott rend és előre láthatóság (bejósolhatóság), ami a mindennapotokat érintőket illeti, egészen jól működnek. Ezen a ponton precízen be vagytok állítva a „hazai adásra”. Ignoráljátok a szellem-szimbólumokat- vagy hangokat, melyek valószínű cselekedetek, és melyek szintén fellépnek és megtörténnek, de az általatok elfogadott valóság jelentőséggel bíró hangjai mellől eltompítva kikerülnek. Ha fokozatosan eltávolodtok a hazai adásotokból, jobban észreveszitek a bennük rejlő más frekvenciákat 4. Más frekvenciákon keresztül mozogtok, de ehhez a saját tudatotokat meg kell változtatnotok.*

A ti saját rendszeretekkel összekötött valószínű realitások olyasmik, mint az elővárosok egy nagyváros körül. Gondoljatok az egyszerűség kedvéért a más valóságokra, mint más városokra; ha elhagyjátok a városotokat, elővárosokon keresztül mentek, majd a vidéken át, mindig tovább, míg egy idő múlva más elővárosokhoz és végül egy másik nagyvároshoz értek. Itt minden nagyváros tudatok halmazát jeleníti meg, melyek a legvilágosabb fókusz egy általános frekvenciáján operálnak, a pszichikai kommunikáció egy csúcspontjával és a valóság adott fajtájának kitűnő fókuszával. Ha nem vagytok összehangolva evvel a meghatározott frekvenciával, nem tudjátok venni ezt a valóságot. Ehelyett emberek kuszaságát vagy jelentőség nélküli atmoszférikus zajt (ahogy Jane) érzékeltek, vagy puzzle képeket (mint én). Talán megállapítjátok, hogy az aktivitás valamilyen formája jelen van, de nem tudjátok értelmezhetően kibontani.

Nos, minden tudat, a tiéteket is beleértve, roppant mozgékony. Mialatt tudatotokat elsősorban a saját világotokra fókuszáljátok, bizonyos részei mindig elkalandoznak ettől. Amikor alszotok, tudatotok gyakran felkerekedik egy másik valóságba, ahol általában csak úgy körbevándorol, anélkül, hogy valamilyen meghatározott frekvenciára rákapcsolódna. Sok látszólag kaotikus álom mögött érvényes tapasztalat van, mely során tudatotok egy másik valóságban „felvillan”, anélkül, hogy egy értelmezhető érzékeléshez szükséges precízióval rákapcsolódna. Az információ nem tud ténylegesen kiszűrődni és hasznosulni, és álomképekké fordítódik le, miközben tudatotok visszatér a hazai adáshoz. Ebből kifolyólag nehéz ilyen más valóságokról valamilyen tiszta képet alkotni.

(Szünet 21:59-kor) Bizonyos speciális fókuszok tehát különböző világokat hoznak be, de ha a tudatotok nincs rendkívül precízen beállítva rájuk, nem érzékelitek értelmezhetően. Ehelyett többnyire olyan szellemképeket, valószínűségeket és személyes adatokat kaptok el, melyek nem lesznek elismerve a fővalóság hivatalos eseménystruktúrájának részeként.

Új bekezdés. Alapvetően azonban a tudat szabadon lebegő.

*lásd 17. függelék

Ilyen valóságok ezért mindig léteznek – a saját pszichétekben – a hazai adótokon kívül, és tudatotok egy része állandóan ezekkel foglalkozik. Pont. Vannak, hogy úgy mondjam  „hézagok”,  gyakran fellépő nemhivatalos észlelések vagy „lehetetlen” események formájában, melyek látszólag megmagyarázhatatlanok. (Szünet) Gondoljatok egy pillanatra a saját pszichétekre, mely egy tudatossá vált identitás, mint egy „természetfölötti  rádióra”. Minden adóállomás ugyanúgy a pszichében létezik. Ezek nem csak hangon keresztül sugároznak, hanem a világhoz tartozó minden élő dologgal.

Az „Én”, ahogy ismeritek, csak egy jel (szignál) egy ilyen állomásról, egy meghatározott frekvenciára beállítva. Ez az „Én” ennek az állomásnak az átfogó valóságát a saját nézőpontjából éli meg, mely egyedülálló és semelyik másikkal nem azonos, mégis hozzájárul az állomás teljes életéhez.

(Mosollyal:) A természetfölötti rádió, mely itt a teljes pszichéteket jelenti, sok ilyen adóállomást tartalmaz tehát, melyek mind egy időben sugároznak. Rendkívül kaotikus volna, ha mindegyiket ugyanúgy átélnétek és hallanátok, ezért a psziché különböző részei különböző állomásokra kapcsolódnak rá, arra koncentrálnak, és közvetlen praktikus okokból a többit kitakarják. Mivel ezek az állomások mind ugyanazon pszichén vagy ugyanazon természetfölötti rádión belül tevékenykednek, a programok teljes minőségének a psziché természetével van dolga.

Az adást fogadók be vannak drótozva, tartalmaznak transzformátorokat és tranzisztorokat. Az általános vétel a drótozástól és a rádió belső mechanizmusaitól függ – és (hangsúlyozva) ez a mechanizmus független az adásoktól, melyek programjait továbbítania kell. Így működik a „természetfeletti psziché” is, függetlenül a tudatok benne létező adásaitól. Ebben az esetben a psziché maga állítja elő a rádiót, és szüntelenül új összeköttetéseket és állomásokat fűz hozzá.

(22:18) Új bekezdés. Tegyük fel, van egy rádiótok, mellyel tíz adást tudtok tisztán venni. Képzeljétek hozzá, hogy a napi programajánlat három szappanopera, négy új program, különböző kitűnő hangjátékok, néhány opera, valamilyen popzene, különböző vallási prédikációk és egy pár sportadás. Minden adásnak megvan a maga reklámspotja és híradója, ……………….

Először is lehetetlen volna teljes tömegében átmenni ezeken a programokon, és közben a saját dolgaitokkal is foglalkozni. A dolog még komplikáltabb lesz, mivel, ahogy mondtam, ezeknek a programoknak nem csak hangokkal van dolguk. Mindegyiknek megvan a maga dimenzionált valósága. Ettől eltekintve a programok között csere megy végbe.

Egy példa: Mondjuk, adott egy bizonyos Wilford Jones, egy figura egy szappanoperából. Miközben ez a Wilford a saját drámájával foglalkozik, mondjuk, egy beteges vegyesárukereskedő Iowában, van egy szeretője, akit nem tud eltartani, és egy felesége, akit el kell tartania (mulatságosan) – erről a szegény, hajszolt emberről a KYU adón minden más adás minden más programjának tudomása van. Minden más darab minden más figurája ismét csak észleli a mi vegyesárukereskedőnket. Állandó cserélődés áll fenn a különböző programok között. Pont.

Ha a mi Wilfordunk a szeretőjének teátrálisan felkiált: „Rettegek tőle, hogy a feleségem rájön a kapcsolatunkra”, akkor a másik adón a szimfónia melodramatikussá válik, és a spotprogramban a másikon a futballhős elveszti a labdát. Mégis minden figurának megvan a szabad akarata. A futballjátékos például tudat alatt veszi a vegyesárukereskedő problémáját, kihívásnak tekinti, és azt mondja magának: „Nem, nem engedem el a labdát.”  Majd ujjong a tömeg, és a vegyesárukereskedőnk mosolyog a szappanoperájában, és talán így szól: „De a végén minden jóra fordul.”  Más szavakkal, a pszichében egy állandó interakció játszódik le minden adó között, és egy csodálatos, szó szerint határtalan kreativitás, melynek során, a ti fogalmaitok szerint, egy adóállomás történése minden más adóállomás mindenkori történését befolyásolja.

Tartsátok meg a szüneteteket.

(22:34. Jane transza kitűnő volt, a közvetítése folyamatos és többnyire nyugodt volt. „ Tudom, miről beszélt Seth”, mondta, „Mert megkaptam hozzá a képeket. Nem mintha szóról szóra meg tudnám ismételni…”

Emlékeztettem Jane-t, hogy Seth a 710. ülésen hétfőn megígérte, hogy „röviden elmagyarázza” a jelenséget, amikor Jane a múlt szombaton álmában az ő dübörgő hangját hallotta. Lásd Jane leírását a 710. ülés előtt)

Nos, diktálás. Még mindig ugyanazt az analógiát használom.  Egy éjjel a mi vegyesárukereskedő Wilfordunk elalváskor belül egy szimfónia telt hangzását hallja, vagy egy futballjátékos képét csípi el; másrészről egy zenész a szimfónikus zenekarból éppen arra gondolhat, milyen nehéz volna, hogy egyszerre legyen egy szeretője és egy felesége.

Az érzékelő személy nézőpontjából ezek nem-hivatalos események volnának, mégis fontos utalásként szolgálhatnak a valóság természetére nézve. Az egy időben létező elkülönített programoknak megvan a saját idejük, és a saját valóságotokból nem tudjátok egyszerre mindet kihallani. Úgy tűnik számotokra, a pszichén kívül vagytok, és úgy képzeltek el másokat, mint magatokat, ennek a rádiónak egy külső pozíciójából kezelve. A ti nézőpontotokból meg tudnátok tenni, ha mindkettő este nyolckor jönne, hogy nem követitek a vegyesárukereskedő félrelépését és a szimfóniát, anélkül, hogy a programok közt ide-oda váltogatnátok. El kellene döntenetek, melyik programot akarjátok.

Természetesen nagyon könnyű analógiánkat kiterjeszteni, és a rádiót egy tévére cserélni. Ebben az esetben a kivetítések a képernyőn teljesen dimenzionáltak volnának, és minden néző a szobájában észlelné. (Szünet) Nem csak ezt, hanem az emberek a képernyőn értenék az összefüggést egymás, a nézők, és mondjuk a többi, ugyanabban a városban élő néző között. A színfalak mögött a színészek nem csak ismernék egymást, és a szerepek volnának tudatosak számukra, amit mindannyian játszanak a programban, hanem az általuk előadott karaktereket is ismernék egymásban, sőt, alkalomadtán mások drámájában is nyilvánvalóvá válna.

Azokon a szinteken, melyek a nézők megértési képességének lehetőségei fölött vannak, minden dráma és program kapcsolatban áll egymással.

Mint már mondtam, speciális tudatbeállítottságotok miatt tűnik úgy számotokra, hogy minden ilyen programon kívül álltok. Rákapcsolódtok, választást eszközöltök példának okáért, ha egyszerre több adás van, mint a kedvenc programotok. Átfogó szempontból azonban ugyanennek a „készletnek” a részei vagytok, és egy másik szinten, mint személyt lát benneteket valaki egy szobában, aki egy televíziót beállít. A psziché, a személyes psziché, magában tartalmaz ilyen programokat és valóságokat. Meghatározott részei azonban más fókuszt választanak, hogy valamilyen aspektust tisztábban behozzanak.

(Szünet 23:13-kor) Bizonyos fokig minden adó jelei ott vannak egy adott program hátterében, és ha egy pillanatra más irányba fordítjátok a figyelmeteket, megtanulhatjátok, más adók milyen erősen vannak beállítva. Ezek a más adók, melyekre nem koncentráltok, alkotják médiumi és pszichés szinten a psziché struktúráját, melyből földi tapasztalatotok fókuszba kerül.  Ha saját magatokat és tudatotok természetét kutatjátok, ez automatikusan megérteti veletek egy bizonyos fokig az „ismeretlen” valóságot. Az ismeretlen valóság pszichétek azon kitakart részeiből és az ennek megfelelő tapasztalatok vonatkozási rendszeréből tevődik össze, melyeket ő alkot.

(Hosszú szünet.) Új bekezdés. A jobb megértés kedvéért elképzelhetitek a normál tudatotokat, mint kapcsolatotokat evvel a hazai planétával – a bizalmas adóállomással, melyre minden nap rákapcsolódtok. Ha innen tudatotokat kivetítitek, különböző atmoszférikus feltételekkel konfrontálódtok. Amint megértitek, milyen feltételekről van szó, és milyen hatások várhatóak, tudatosan véghez vihetők ezek az utazások; a mentális tudat, amit ismertek, nagyjából úgy működik, mint egy asztronauta, és tudatotok maradéka úgy viszonyul hozzá, mint a jármű. Ezek az utazások nagyon érvényes valóságokhoz vezetnek, de ahogy egy asztronautának, a legjobb landolási feltételeket ismerni kell, meg kell tanulnotok, hogyan tudtok a legkedvezőbb időben és a legkedvezőbb feltételek között „bejutni”.

Ezek az utazások magán a psziché természetén keresztül vezetnek benneteket, mint azokon a más valóságokon keresztül is, melyek speciális frekvenciákon belül a psziché koncentrációja következtében léteznek.

Ha tudatotokat testetekből kivetítitek (kiprojektáljátok), ez egyidejűleg a tudat egy saját maga belső felfedezését is jelenti, mint saját manifesztációjának egy tapasztalatát is. Vannak tehát a szellemnek belső országai és más világok, melyek éppoly legitimek, mint a tiétek. Ezek azonban a legszorosabban mentális állapotokkal vannak összekapcsolva, melyek materializálódnak; következésképpen saját mentális eljárásaitok erősen részesei ezeknek.

Tartsátok meg a szünetet.

(23:28 „Ő aztán igazán rajta van, én mondom neked”, mondta Jane, miután ehhez a rövid közvetítéshez egy megjegyzést tett. „Remélem, mond arról valamit, hogy a hangját hallottam álmomban” Újracsatlakozás gyorsabb tempóban 23:40-kor.)

Nos: Először egyszer úgy beszéltem a pszichéről, mintha egy kész, világosan körülhatárolt dolog volna. A valóságban a személyes psziché mindig kreatív – táguló, és szó szerint se eleje se vége.

Tapasztalatotok saját magatokról önmagatok látszólagos határait hangsúlyozza. Mondhatnátok, én egy személyiség vagyok és egy program vagy egy adóállomás. Roburt egy másik. Megtanultuk egymást érzékelni*, mint adók kommunikálni, programjainkkal önmagunkat állandóan befolyásolni – a mindenkori másik világát megváltoztatni. Én például nem csak Roburthoz és Joseph-hez beszélek, hanem a szavaim kimennek a világba, melyet ismertek. Még mindig a vonatkozási rendszeren belül Robert egy másik adóállomásnak hangzik, fogadja, lefordítja és kiküldi az információt. Ehhez mindenesetre meg kell változtatnia a saját tudatát, a hivatalos állomás idejére visszaköltöznie, hogy ezt itt behozza. Azaz, a psziché más részéhez, ahogy a valóság egy más fajtájához kell alkalmazkodnia. Az anyagom fordítása végül mindenesetre az ő szervezetével kapcsolódik össze, különben nem eredményezne számotokra jelentést.

*lásd a 18. függeléket

Rajta keresztül észlelem a világotok természetét és szituációit, és átadok nektek gondolatokat az én nézőpontomból, hogy segítsenek nektek. Roburton keresztül tehát „ismét” lehetőségem van, a ti fogalmaitok szerint, a Földre tekintenem. Én tőle függetlenül létezem, ahogy ő tőlem függetlenül létezik, de mi együtt ugyanannak a létezésnek a részei vagyunk – és ez csak a psziché gondolatain vezet tovább.

A minap (szombaton) Roburtnak valami meglepő élménye volt, mikor az ágyban feküdt. Nem álmodott. A teste aludt, de a tudata vándorolt. Egészen érthetően hallotta a hangomat. Szó szerint úgy tűnt számára, mintha az égből jönne, egy másik szobában, azon a helyiségen kívülről, ahol a teste aludt. Az ereje megrémisztette őt egy pillanatra, mert úgy hallatszott, mint egy hihetetlenül hangosra feltekert rádió – mennydörgésnél hangosabban. Idővel a szavak érthetően kivehetők voltak, bár később elfelejtette, mit mondtak. Egy pillanatra megkísérelte a hang erejét dühként interpretálni, mert ha a ti világotokban valaki kiabál, általában mérges.  Mindenesetre észrevette, hogy itt valami másról van szó. Nem érezte a jelenlétemet, csak a mennydörgő hangot hallotta. ……………, mert megszokta, hogy a hangomat a saját fejében hallja – soha nem érzékelte azelőtt a hangomat önmagától függetlenül. Álomállapotban hallotta, ahogy információt adtam neki.  Azokban az esetekben azonban ő volt a csatorna, melyen keresztül a hangom jött. Gyakran gondolkodott saját függetlenségem természetén, és a valóságon, amelyben én létezem.

Az is világos volt számára, hogy ezt a mennydörgő hangot más nem hallotta. Mégis egyértelműen önmagán kívül hallatszott, és biztosan úgy tűnt neki, mintha a fizikai füleivel hallaná.

(„Elmondanád, mit mondott a hang?” Suttogva:) Hadd folytassam…

Roburt mint fogadó működik, ha én beszélek, és így az üzeneteim bizonyos feltételekkel csatornázhatóak, melyhez hozzátartozik többek között az idegrendszere és a fizikai szerkezete, így meghatározott illesztéseket szem előtt kell tartanom. Minden este gondoskodtam arról, amit én „belső hangnak”5 nevezek, és hozzászoktattam Roburtot a rendelkezésemre álló erőhöz, így tisztába tudott jönni avval, hogy most alapvetően személyiségének más oldaláról jött, ahogy ő ezt érti.

(0:02) A rendszeres üléseken, mint most, mindketten – ő és én -, illesztéseket foganatosítunk, így vagyok én az üléseken az, amit egy összekötő-személyiségnek nevezek, mely egy keverék szelfből áll össze – Roburt és én találkozunk és összekapcsolódunk, egy olyan személyiséget alkotva, mely a valóságban egyikünk sem, hanem egy új, mely a dimenziók között létezik.

Az én valódi identitásom ennek túloldalán létezik.

Roburt rendkívül jól dolgozik a belső hanggal, és ezért használom szívesebben ezt a módszert, mint, mondjuk, egy formát, független létezésem közlésére.  Nos eredetileg (előző szombat éjjel) Roburt tudat alatt hívott engem, mert a „Föld-programozás” miatt zaklatott volt. Azt gondolta, neked úgyszólván kívülről segítségre van szükséged. Ez a szándék kioldott bizonyos jeleket, melyek elértek bizonyos más valóságokat és állomásokat, és én válaszoltam. Nem személyesen Roburthoz beszéltem, amikor hallott engem, hanem általánosságban a világhoz szóltam egy programmal, melyet valóban fogtak mások. Ez a program kiterjedt, és mások álomállapotban lefordították. Fizikai szinten persze ennek az estének az üzenetét még e könyveken felül közvetíteni kell.

Adj egy percet… Vége a diktálásnak.

(0.09 És így válaszolt a maga módján Seth a kérdésemre, melyet pár perce feltettem. Jane szünetet tartott és részben kijött a transzból. „Tudom, azt mondta, ez volna mára a könyvön való munka vége”, mondta, „de azt hiszem, van még több. Ha tehát tudnál hozni nekem egy csomag cigarettát…” Majd:)

Folytassuk a diktálást. Nos: Lokális programotokban hatalmas mennyiségű ismert karakter van, és ezek különböző időkben, a ti fogalmaitok szerint, különböző szerepet játszanak. Különböző szerepeket vesznek fel. Ezek gyakran a személyes és kollektív psziché élő, erős idealizálásait mutatják be. (humorosan) Hadd adjak egy rövid példát, hogy megmutassam nektek, milyen jártassá tettem magam a kultúrátokban.

(Seth itt három jelenleg nagyon ismert televíziós detektívet említett.)

A maguk módján ők hősök; megtestesítik a detektívet, aki felkerekedik, hogy a jót a rossztól megvédje, a dolgokat rendbe hozza. Az ilyen karakterek élőbbek a nézők fejében, mint a színészek, akik a szerepeket játsszák. A színész tudatában van a szereptől független létezésének. A nézők azonban az előadott karakterekkel azonosulnak. Talán még álmodnak is róluk. Ezeknek megvan a maguk szuperélet-fajtája, mivel bizonyos, minden pszichében élő aspektusokat olyan világosan visszaadnak. Ezek az aspektusok ezekben a karakterekben megszemélyesítődnek.

Évszázadokkal ezelőtt, a ti fogalmaitok szerint, különböző személyiségek voltak, némelyeik fizikai formában, némelyik nem, melyekkel az emberiség azonosult. Krisztus egy ezek közül; bizonyos szempontból az idealizált detektív – bár egy más összefüggésben -, aki felkerekedik, a jót védelmezni és a világot a károktól megóvni. Bizonyos módon az ember egy ördög vagy ördögökről szóló elképzelését is kivetítette (kívülre projektálta), meglehetősen hasonló okokból: mégpedig hogy a psziché kellemetlen és megbotránkoztató elemeivel, ahogy ezeket az akkori időben értette, azonosulni tudjon. Emellett van egy csomó olyan személyiség, akik a psziché minden részének találóan megfestik a portréját.

(0:21) Ezek a karakterek a szellem egy belső irodalmának részei lesznek. Tegyétek fel, hogy egy más valóságból érkező látogató látná (egyet ebből a három programból), és megállapítaná, hogy az emberek magukat nézik meg. Képzeljétek el, hogy a sorozatnak nagyobb mélységet akarna kölcsönözni. Majd maga tudna ebben a formában fellépni (a hős detektívében), de a karaktert kiszélesítve és az egész cselekménynek több dimenziót adva. Ha egy másik állomás személyisége segíteni akar, gyakran egy olyan személyiség formájában lép fel, mely valóságos vagy fiktív személyiségként már ismert. Avval azonban tisztában kell lennetek, hogy ez a személyiség nagyobb, mint a valós vagy a fiktív. „Ő” független a saját szintjén, mégis része a személyes és kollektív pszichének, melyet itt ilyen módon bemutat.

Ilyen értelemben vagyok én Seth.

Sok mítosz létezik, mely összefüggésben van a nevemmel.6  Ezek mind a psziché részeit reprezentálják, ahogy azokat az ember a különböző történelmi időkben értette. Ezek a részek eredetileg a pszichéből kerültek kivetítésre, amikor önmagukat elkezdték megérteni, képességeiket és tulajdonságaikat személyesítette meg, és szuperheroikus karaktereket hoztak létre ilyen vagy olyan módon, melyekre aztán reagálni tudtak, és melyekhez viszonyulni tudtak.

Vége a diktálásnak.

(0:29 Majd egy pár bekezdés egy másik témához)

Vége az ülésnek.

(„Okay”)

- és legszívélyesebben jó estét. Felhagyok avval, hogy pihenőszünetet adományozzak.

(„Jól vagyok”)

(Tréfásan) Ez megmutatja neked, hogy figyelmes vagyok.

(„Igen. Jó, köszönöm Seth. Jó éjszakát.”)

 

(Vége 0:35-kor. Amikor néhány óra múlva reggeliztünk, Jane azt mondta, az éjjel mindig újra olyan gondolatokkal ébredt, amiknek közük van az „ismeretlen valósághoz”.  Amikor kértem, írja le, amire még emlékezni tud, a következő pontokat hozta, melyek tartalmazhatnak torzításokat:)

 

„1. A képek (alvásközeli) némelyike, melyeket az elalvás előtt, más időkben, a saját belsőnkben látunk, helyettesítők, azaz ha kinyitod a szemed, fizikailag érzékelheted ezeket a képeket a szokásos valóság helyett, ami –ahogy „tudod” -, itt van. A belső látás hozza létre a fizikai látást, miközben a külső adatokat hozzárendeli a megfelelő képekhez.

2. Minden valóság körül van véve a maga valószínűségeivel, de ez nyilvánvalóan relatív…

3. A jelen tapasztalatainkat az elmúlt érzékeléseink gazadagítják. Néhány rendszerben ez fordítva működik: Lakóik számára a jövő tudatos úgy, mint számunkra a múlt. Másrészről a jövőről való „emlékezetük” csaknem azonnal eltűnik.  

4. Ismét kaptam információkat Atlantiszról, csak újra rögtön elfelejtettem. Robnak akartam ma reggel erről mesélni…”)

 

(Jane röviddel a 709. ülés után, két hete találkozott Atlantiszról szóló anyaggal; lásd a 14. függeléket. Ezt az epizódot az ESP- csoportban este, ez előtt az ülés előtt írtuk le röviden – ez vezetett volna a második Atlantisz-információhoz? Az is érdekes, hogy Jane mindkét alkalommal pár órán belül azután csatlakozott Atlantiszi információkra, miután Seth alternatív valóságokról szóló gondolatokról beszélt.)

 
tida | 2016-11-30 13:43:26 Válasz erre Adatok E-mail (25)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

Én úgy csinálom, hogy elolvasom a mondatot, megpróbálom megérteni, az ismeretlen szavakat megnézem a szótárban, vagy az ismerteket is időnként, hátha más jelentése is van, mint amit én ismerek, vagy ha nem nagyon van értelme a mondatnak avval, amit ismerek, aztán megfogalmazom magyarul, és leírom.

 

A többire az Olyanom van-ban válaszoltam.

  Előzmény: seelvuple [24] (2016-11-29 22:42:05)
 
seelvuple | 2016-11-29 22:42:05 Válasz erre Adatok E-mail (24)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
164 db

 Igen láttam, hogy a fordítás minőségében különbözik. Ebben fejlődnöm kell. Amúgy ezt tanultad valahol, vagy van valamilyen technika erre ?
Gondolkodtam azon, hogy talán úgy lenne jó fordítani valamit, hogy először a lényegét átrágni aztán kiválasztani hogyan nézne ki a mondat az új kifejezésekkel, szavakkal.
Te hogy csinálod ?

Másik meg hogy mi a véleményed a halál utáni létről ? Mármint az öngiylkosság foglalkoztat, de nem negatív értelemben, hanem mint egy választás - hiszek abban, ha meghalok akkor újra tudom választani az életemet megváltoztathatom a múltam. Tehát lehet egy új életem!
Félre ne érts elég életvidám figura vagyok.


  Előzmény: tida [23] (2016-11-29 10:51:57)
 
tida | 2016-11-29 10:51:57 Válasz erre Adatok E-mail (23)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

709. ülés szöveg - javítás:

 

(Szünet 21:37-kor, egy a sok közül) Amíg egy tudat, mint a tiétek, a teststruktúra körül tevékenykedik, a fókuszát messzemenően a háromdimenziósságra irányítja. Testen kívüli állapotokban azonban a fénynél gyorsabban tud utazni – gyakran abban a szempillantásban, melyben nekifog.

....gyakran egy szempillantás alatt, ami azt illeti.

  Előzmény: tida [19] (2016-11-23 13:35:28)
 
tida | 2016-11-26 10:08:40 Válasz erre Adatok E-mail (22)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

Jegyzetek a 710. üléshez

1. Egy hat héttel később hozzáfűzött jegyzet: Seth a kamerás analógiáját (mint pl. az álom-fotográfia) jobban kifejti az 5. részben; lásd a 719/20. ülést.

2. Valóban létezik egy objektív világ – „valahol kívül”, melyet mindannyian érzékelhetünk? Lásd a 12. függelékben a naiv realizmusról általam írtakat, együtt a 13. megjegyzéssel ugyanennél a függeléknél, Seth saját anyagához erről e kérdésről.

3. A Seth-anyagban  (Seth könyve) a 14. fejezetben Jane és Seth egy derűsen komoly tudósítást adnak Jane testen kívüli találkozásáról egy démonnal, vagy „Fekete dologgal”, a saját teremtésével.

4. Lásd a 708. ülés megjegyzéseit (0:18-kor).

 
tida | 2016-11-25 22:29:18 Válasz erre Adatok E-mail (21)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

710. ülés 1974. október 7. hétfő 21:31

 

(Két szövegünk van Jane-től, melyet ehhez az üléshez hozzáfűzünk majd. Az elsőt, nagyon rövidet, tegnap írta, itt áll zárásként. Seth röviden említést tett róla az anyagban, ez a mai ülés végén kivonatokban átadásra kerül, ebben ígéretet tett, hogy később többet mond róla.

Ezek a kivonatok mégis Jane második szövegéhez tett megjegyzésekből adódtak, melyet ma késő délután írt, miután bizonyos olvasmányt befejezett. Mivel ez a szöveg (a második) jóval hosszabb az előzőnél, a 15. függelékben adjuk közre. Azt javaslom, most, vagy legalább az ülés olvasásának befejezése előtt olvassák el.

Jane álom-naplójából, 1974. október 6.:

„Seth hangját hallottam, nagyon hangosan és erőteljesen, amikor tegnap éjjel az ágyban feküdtem és aludtam. Első alkalommal volt ilyen tapasztalatom. A hang a szoba területéről, vagy valamivel távolabbról jött, de felülről is; mintha az égből jött volna, vagy hasonló. Nem valakin keresztül beszélt – azaz nem a belsőmből vagy rajtam keresztül, ahogy eddig, ……………….. Megpróbáltam megérteni, mit mond. Nem úgy tűnt, mintha a szavak feltétlen nekem szólnának, hanem egyszerűen ott voltak. Látszólag magyarázott valakinek. Először azt hittem, hogy mérges, aztán vált világossá, hogy a hangerejét interpretálom ilyen módon. Ez nem egy álom része volt, de csaknem azonnal felébredtem, amikor megpróbáltam érteni a szavakat. Seth jelenlétét semmilyen módon nem éreztem. Úgy hangzott, mint valamilyen szuperhang; talán olyasmi, mint amikor a természet beszél, mindenesetre nem úgy, mint egy emberi személy beszélne.”)

Nos, jó estét.

 („Jó estét, Seth”)

 Diktálás (nyugodtan): Ha az ismeretlen valóság természetét akarjátok kikutatni, akkor a saját pszichéteket kell kinyitnotok, befelé utazni láthatatlan utcákon, ahogy kívül fizikai utcákon utaztok. Materiális valóságotok egy közös, kooperatív vállalkozás által jön létre. Saját, konkretizált ideáitok alkotórészei lesznek a fizikai környezetnek. Ebben a hatalmas kooperatív vállalkozásban minden élő létezés gondolatai és érzései, hogy úgy mondjam, gyökeret eresztenek, és mint konkrét adottságok jönnek létre. Elmondtam (a 708. ülésben), hogy minden valóságrendszer a saját egyéni kód-rendszerét használja. Ez szolgáltatja a tényleges keretrendszer egy fajtáját. Általánosságban szólva megegyeztek tehát abban, hogy minden adott „időt” objektivizáltok. Innen nézve, a repülő a repülésről szóló belső ideáit a „ti” időtökre konkretizálta, nem körülbelül Kr. után 1500-ra.

Talán halottatok már embereket így beszélni egy ideával összefüggésben: „Az idő még nem érett meg rá”. Ez egész egyszerűen azt jelenti, erre az ideára vonatkozóan még nem áll rendelkezésre elegendő energia, hogy a fizikai élmények világába, mint objektíven, kollektíven tapasztalt eredmény, kinyomakodjon.

Álomállapotban és bizonyos más valóságszinteken az ideák és szimbólumaik közvetlenül megtapasztalhatók. Nincs időbeli késleltetés egy érzés és annak „kifejeződött” állapota között. Automatikusan tapasztalódik abban a formában, ahogy az adott személy számára ismerős és természetes. A psziché konfrontálódik saját elképzeléseivel, melyek álomszituációkban vagy más eseményekben azonnal lejátszódnak, melyet mindjárt megmagyarázok.

 

Ha például a fizikai életben egy új házról álmodoztok, vagy arra vágyakoztok, akkor bár eltart egy ideig, míg ez az ideál realizálódik, de egy erős elhatározás nagy biztonsággal fizikai beteljesüléshez vezet. Ugyanez a vágy azonban álomállapotban, ami az álomtapasztalatot illeti, egy ilyen ház azonnali megteremtéséhez vezet. Mint mondtam, itt nincsen időbeli késleltetés a vágy és annak materializálása között.

(Szünet, egy a sok közül 21:49-kor) Vannak az álmon belül szintek, melyek rendkívül relevánsak, mégis messzemenően személyes természetűek, ahogy a személyes szándékaitokat és céljaitokat visszatükrözik. Vannak a ti fogalmaitok szerint távolabbi szintek, melyeknek a pszichés síkokon a kollektív viselkedésekkel van dolguk, ahol a fizikai világ lakói a jövőbeli eseményeket együtt tervezik. Itt a valószínűségek ismertek és használatosak. Szimbólumokat használnak. A szándék szövete olyan komplex, hogy a folyamat nehezen magyarázható el. Emellett a személyes vágyak, ha mások megérzik őket, felerősítődnek vagy megfelelően csillapítódnak, úgy, hogy összességében nagy általános tervek simítódnak, melyeknek adott „időben”, a fajjal van dolguk. Itt is illeszteni kell a vágyakat és szándékokat a meglévő kód-rendszerhez.

(Szünet egy nyugodt, de nagyon mély közlésben.) Ezeken a szinteken még mindig meglehetősen le vagytok horgonyozva. E mögött vannak megvalósítási szintek, melyekben a pszichétek szintén szorosan közreműködik, és ezeknek látszólag lehet közük az általatok ismert világhoz, vagy mégsem. Ha ezekre a területekre utaztok, akkor általában álomállapotból teszitek, és a személyes szimbólumaitokat magatokkal viszitek. Itt is automatikusan lefordítódnak ezek tapasztalattá. Nem saját kód-rendszeretekről van azonban szó. Talán átutaztok egy ilyen valóságon, csak sötétséget érzékeltek, és ráhúzzátok a saját érzékelt szimbólumotokat, melyet aztán a „valós” környezetnek tartotok.  Ebből a szempontból a valóságos környezet az lesz, amit ennek a rendszernek a természetes lakói általában érzékelni fognak.

………….volna, hogy a saját szimbólumaitok a psziché mély rétegeiből felszállnak, és ebből a szempontból bármely valóság részei volnátok, melyet tapasztaltok – mégis, ami az esemény interpretációját illeti, itt lehetnek nehézségeitek. Ha egy olyan világban tartózkodtok, mely nem a tiétek, és a tudatotok oda sodródik, hogy úgy mondjam szabad pályán találjátok magatokat, és az érzéseitek, gondolataitok befolyásolják a tapasztalatotokat.

Meg kell tanulnotok megkülönböztetni a pszichés állapototokat a valóságtól, melyben vagytok, ha éberségeteket meg akarjátok tartani és ezeket a környezeteket akarjátok felkutatni. Sok olvasóm éppen ilyen szituációkban találja magát ismét, amikor alszik. Mialatt még álmodnak, úgy tűnik, olyan környezetből látszik számukra hirtelen felébredni, melynek látszólag semmi értelme. Démonok üldözhetik őket. Úgy tűnik, a világ a feje tetejére áll. Halottak és élők találkozhatnak és beszélgethetnek egymással.

(22:16) Nos: Az álmokban megjelenő démonok csaknem minden esetben az álmodó haragjának közvetlen materializációját jelenítik meg. Ők tehát nem valamilyen alacsonyabb világ vagy alvilág lakói. Adunk majd némi útmutatást az olvasóknak, melyek képessé teszik őket legalább bizonyos fokig a tudat-projekcióval való kísérletezésre. Nagyon fontos, hogy világosan megértsétek, az álmokban is a saját valóságotokat formáljátok.  Szellemetek a szokásos fizikai fókusztól megszabadítva minden erejével és kiváló adottságával alkotó (teremtő) módon fejezi ki magát. Ezt a szellemi állapotot szolgálja a maga számára célként, és a valóságokban neki megfelelő feltételeket hoz számotokra.

(Szünet.) A ti világotokban egyik országból a másikba utaztok, és nem várjátok el, hogy ezek mind azonosak legyenek. Sokkal inkább éppen az eltérések miatt látogattok minden világban különböző vidékekre. A testen kívüli utazások ugyanígy nem ugyanolyan helyekre vezetnek benneteket.

Minden éjjel ösztönszerűen elhagyjátok a testeteket alváskor különböző időtartamokra, de ezek az utazások nem „programozottak”. Más szavakkal, magatok tervezitek a kirándulásaitokat. Ahogy sok ember hasonló érdeklődéssel csoportos körutazás mellett dönthet egy országban, testen kívüli utazást is tehettek egyedül, vagy másokkal. Ha éberek volnátok, akár pillanatfelvételt is készíthetnétek – csak ezek a pillanatfelvételek, ami a belső utazásokat illeti, a mindenkori időben felvett, tiszta képek volnának a környezetről, mely a tudatalattiban fejlődik, és aztán az éber tudat számára prezentálhatnátok.

Vannak technikák kamerával1 , és egy otthon hagyott kamera keveset számít számotokra egy külföldi utazáson.  És ugyanígy van a tudatos éber szellemmel, melynek a képet fel kellene venni, ha azt remélitek, egy belső utazásnak később értelmét lássátok. Ezért a tudatos logikus értelmet magatokkal kell vinni. Sok lehetőség van erre, utak, melyeket nagy nehézség nélkül lehet követni. Nehézségek adódhatnak. Bizonyos technikák segítenek nektek szellemi tudatosságotokat bepakolni az utazásotokra, ahogy a fényképezőgépeteket elvinnétek. Ott lesz, amikor szükségetek van rá, hogy fotókat készítsen, hogy tudatos emlékezetetek ott legyen az utazáson.

Akarod pihentetni a kezed?

(22:22  „Nem” – mondtam, bár már csaknem egy órát írtam csaknem megszakítás nélkül. Jane transzban felemelt egy üveg sört. Kinyitottam neki. Aztán:)

Gondolnotok kell arra, hogy az objektív világ is a psziché egy projekciója.2

Mivel elsősorban erre fókuszáltok, elég jól értitek a szabályait, és eligazodtok benne. Egy utazás a fizikai világban csak egy döntést igényel, gyalog mentek vagy valamilyen közlekedési eszközt akartok használni – egy autó nem visz át benneteket az óceánon, tehát hajóval vagy repülővel mentek. Nem vagytok meglepve, ha a szárazföld hirtelen semmibe vész a vízben. Ezt a természetes változást normálisnak tartjátok. Az időtől azonban elvárjátok, hogy a helyén maradjon. A föld vízzé válhat például, de a ma nem válhat ugyanilyen módon tegnappá, vagy a mai délután kezdete holnappá.

Ha végigsétáltok egy fasoron, abból indultok ki, hogy a fák a helyükön maradnak, és nem vándorolnak az épületekbe. Minden ilyen feltevés magától értetődő a fizikai utazásotokkor. Rátalálhattok más szokásokra és nyelvekre, de ezek is az átfogó, általános alapfeltevések körében lesznek, melyek határain belül történik, és elfogadott. Egészen biztosan tesztek egy utazást az egyéni és kollektív pszichében, amikor csak egy utcán végigmentek. Mégis úgy tűnik, a fizikai világ objektíven adott és rajtatok kívül létezik. Egy ilyen kívülállóságnak az ideája egy alapfeltevés, melyre ezt a létezést felépítitek. Egy belső utazás semmivel sem szubjektívebb, mint egy utazás New Yorkból San Franciscóba. Hozzá vagytok szokva, hogy minden célállomást egy kívülbe vetítsetek. A különböző belső célállomások gondolata, mely egy időn és téren át történő mozgást követel, ennél fogva furcsának tűnik számotokra.

Tartsátok meg a szünetet.

(22:36.  Jane közlése nyugodt volt és folytonos maradt.

…………………………..

Újracsatlakozás 22:58-kor)

Általánosságban a fizikai bolygókat eléggé felfedeztétek ahhoz, hogy egy igazán jó elképzelésetek legyen arról, mi vár rátok, ha utazást tesztek egy országból a másikba. Egy utazás előtt utazási prospektusokról gondoskodhattok, melyek leírják egy adott hely nevezetességeit és sajátosságait. Nem utaztok tehát vakon; de még ha számotokra minden utazás új is, akkor sem vagytok úttörők: Az ország fel van térképezve, és csak kevés valódi meglepetés adódik.  A belső vidékek kevésbé jól vannak felkutatva. Legalábbis szűz területek, ami a szellemi tudatotokat illeti. Mások nekiindultak némelyik ilyen belső helynek, de ők valóban felfedezők voltak, és tanulniuk kellett a felfedezéseik mellett. Néhányan útikönyveket vagy utazási prospektusokat hoztak létre, melyek közlik velünk, mit várhatunk. A saját valóságotokat teremtitek.

Ha külföldiként New York egyik lakójától városa leírását kéritek, talán valóságként veszitek ezt a leírást. Ez a személy talán azt mondja: „ New York egy félelmetes hely, ahol elterjedt a bűnözés. Bandák vonulnak az utcákon, a gyilkosság és nemi erőszak mindennapos, és az emberek nem csak udvariatlanok, hanem készek azonnal neked esni. Nincsenek fák. A levegő szennyezett, és csak erőszak vár rád.”  Ha megkérdeztek valaki mást, ez a személy ehelyett azt mondhatja: „ New Yorkban vannak a legszebb múzeumok, szabadtéri koncertek néhány parkban, szép plasztikák, színház és valószínűleg a Vatikán után a legátfogóbb könyvtára van.  Összességében jó a klíma, és egy nagyszerű kulturális sokféleséggel rendelkezik, emberek milliói élik a saját életformájukat szabadon. „ Pont. Mindkét ember ugyanarról a helyről beszél: A leírásuk közti különbség a személyes meggyőződéseiken alapul, az egyéni fókusszal megszínezve, melyen keresztül szemlélik mindketten a várost.

Az egyik ember talán abban a helyzetben van, hogy megadja a város pontos topográfiai helyzetét. Egy másiknak nincsenek ilyen ismeretei, és e helyett ezt mondja: „ Ennyi és ennyi órakor ezen és ezen a helyen repülőre szállok, New Yorkot adom meg úti célul, és ha ez a megfelelő repülő volt, mindig oda is jutok.”

(Szünet 23:11-kor) Felfedezők, akik a belső valóságba utaznak, kezdettől nem rendelkeznek ilyen határkövekkel. Sokan olyan izgatottak voltak a felfedezésüktől, hogy már jóval azelőtt útikalauzt írtak, hogy még csak elkezdték a belső vidék felfedezését. Nem értették, hogy azt találták, amit találni akartak, vagy hogy a látszólag objektív jelenségek a psziché visszatükröződései voltak.

Például olvastatok talán könyveket, melyekben a „belső birodalmakat” felsorolták és közölték veletek, hogy mit tehettek lélekjelenléteteket megőrizve minden birodalomban. Sokan beszélnek egy birodalom uráról vagy isteneiről, vagy démonokról. Ezek a könyvek különös módon nyújtanak egy szolgáltatást, mivel bizonyos szinteken a saját elképzeléseitek materializációit találjátok majd; és ha démonokban hisztek, ebben az értelemben találkozni fogtok velük. A szerzők azonban abból indulnak ki, hogy az ördögök hiteiteken kívül egy valóságot birtokolnak, és nem ez a helyzet. A démonok egyszerűen saját szellemetek egy állapotát ábrázolják, mely látszólag kívül, tárgyiasult formában található. Ezért a szerzők minden valamiféle módszere, mely a démonok legyőzésére szolgál, nemcsak a démonok valóságának bizonyítására, hanem a módszer hatékonyságára is rávezet. Ha ilyen könyvet olvastok, lehet, hogy aszerint programozzátok aktivitásotokat,  ahogy egy New Yorkot meglátogató esetleg aszerint programozza a tapasztalatait, amit erről meséltek neki.

A strukturálás ilyen formája mindenesetre nem tesz jó szolgálatot, mert hátráltatja, hogy a saját eredeti elképzeléseitekkel kontaktusba kerüljetek.

Nincs például alapja testen kívüli állapotban3 vagy transzban egy ördöggel vagy démonnal való találkozásnak. (Szünet.) Ilyen esetekben a saját hallucinációitok vakká tesznek benneteket a környezettel szemben, amibe projektáltatok. Ha a tudatotok nem direkt a fizikai valóságra fókuszál, akkor a psziché nagy kreativitásának szabadabb a játéka. Minden dimenziója hűen és azonnal tapasztalattá alakul át, ha megtanuljátok a szellemi tudat „normál éberségét” magatokkal vinni; és ha ilyen korlátozó elképzelésektől szabadok lennétek, minden szinten bepillantást nyernétek a saját pszichétek belső erejébe, megfigyelhetnétek a meggyőződések és szimbólumok összjátékát, ahogy a szemetek előtt értesültök róla. Amíg ezt nem tanuljátok meg, biztosan nehézségeitek lesznek, mert nem lesztek abban a helyzetben, hogy felismerjétek a különbséget a kivetítéseitek és a belső világ igazi történései között. 

A belső valóság minden felfedezése szükségképpen a pszichén való átutazást is tartalmazza, és annak jelenségeit, mint légköri feltételt lehet elképzelni, mely egy bizonyos stádiumban természetes, és melyen átkeltek a továbbutazásotok során. Pont.

(Hangosabban 23:31-kor.) Nos adj nekünk egy percet…

(„A kettő között vagyok”, mondta Jane pár perc múlva a saját hangján. „Nem tudom, mi következik. Valahol félúton vagyok a transz és a kintlevés között..” Rágyújtott egy cigarettára.

„Hozzak sört?”

„Nem hiszem, hogy sokáig tart”- mondta. Seth visszatért, és tovább maradt, mint sejtette. Az anyaga Jane-nek szólt és abból keletkezett, amit ma délután a keleti vallásos gondolatokhoz megfogalmazott. (lásd a 15. függeléket) Seth közlésének személyes részeit itt kihagytuk, mégis marad elég, hogy a leglényegesebb kihívásokra rámutasson, melyekkel Jane, miután Seth-ként

kezdett beszélni, körülbelül tizenegy évig konfrontálódott. Az idézetek azt is megmutatják, mennyire mindenütt jelenlévő társadalmunkban a valóságról való általános nyugati szemlélet, és milyen vállalkozást jelent ezekből a keretekből kilépni, vagy csak az elképzeléseket kiszélesíteni. Jane még mindig pszichéjének evvel az objektív, intellektuális – és mégis nagyon emocionális elmozdulási folyamattal van elfoglalva [ahogy én is, de ő jelentős előrelépéseket tett. Minden könyvében megkísérli utazásának részleteit és fejlődését világosabban közölni. [Én is szeretném megjegyezni, hogy sem ő sem én nem próbálunk megszabadulni nyugati orientáltságunktól, vagy azt hátrahagyni – hanem azon fáradozunk, hogy kiterjedtebben megértsük.]

Nos, kivonatokban, amiről Seth 22:33-tól beszélt:)

Roburt filozófiai problémákat dolgoz át, melyek a valóságban nem voltak egészen teljesen feltéve. Minden, amit ma írt, fontos. Arra készíti fel magát, hogy minden irányban továbblépjen.

Sok szint van itt játékban, ahogy azt egyszer megbeszélhette… Egy ezek közül a szintek közül megerősíti őt az önmagában való bizalmában. Ez a bizalom elfogadott, mert végre készen áll, hogy átdolgozza a problémát. Ahogy már megadtam (lényegében a Jane-nek szóló személyes anyagban), tetten érhető a kulturális neveltetés és a vallási hatás. 4 Végül feladta a régi hiteket, melyek azt mondják, a szelf spontaneitása nem megbízható. Ezeket az elképzeléseket emocionális és filozófiai szinteken vonja kétségbe, és fizikai alkut köt a belső mozgékonysággal. A múltban félt ezeket a meggyőződéseket megmozdítani, így aztán glaszékesztyű volt.

Adj nekünk egy percet… Amit írt, releváns. Mielőtt teljes egészében tovább tudta volna csinálni, a múlt kihívásait el kellett fogadnia, ami azt jelenti, ezeket a régi hiteket meg kellett vizsgálnia. Ezt most valóban elkezdte…

Ezek nem csak a saját személyes vallási meggyőződései voltak, hanem általánosságban kortársaié is – és (hangosan) az alapok, melyre jelenlegi civilizációtok felépült. Bátorságot kellett merítenie, hogy merészen szembeszálljon ezekkel a régi elképzelésekkel, és ezt teszi most. Ma éjszaka több mondanivalóm lesz számára transzállapotában erről, és a tapasztalatát az én hangommal elmagyarázom majd.

Bizonyos módon az ülés egy másik kommunikációs síkon folytatódik majd.  Hamarosan azonban minden előttetek lesz fehéren feketén.

Szívélyes jókívánságaim mindkettőtöknek, és szép jó éjszakát kívánok.

(„Köszönjük Seth, neked is. Jó éjszakát”

23:46. Jane csak annyit tudott másnap reggel mondani, hogy nem emlékszik tudatosan valamilyen álomállapotban történt kontaktusra Seth-tel. És egy kis előzetes: a holnapi ülésen Seth elmagyarázza a hangjával kapcsolatos hétvégi élményt.)

 

 
tida | 2016-11-24 16:59:46 Válasz erre Adatok E-mail (20)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

Jegyzetek a 709. üléshez

 

1. A tachyonok vagy meta-részecskék elfogadott, a fénynél sebesebben mozgó részecskék, melyek létezését Einstein speciális relativitáselméletén belül lehetségesnek tartanak. A fizikusok még mindig próbálják kísérletekben megtalálhatóvá tenni ezeket. Ha jól interpretálom Seth-et, a tachyonok vagy azokhoz hasonló valamik jó eséllyel megtalálhatóak lesznek.  Lásd az „Ismeretlen valóság” első kötetében a 682. ülés 4. jegyzetét.

 2. Lásd a TE-kről és EE-kről a 682. ülést (a 3. és 4. jegyzettel), a 683/84 és 688. ülést. Utóbbi ülések tartalmaznak néhány kommentárt Seth-től a celluláris tudathoz.

3. Az én sajátos testen kívüli tapasztalataim vagy projekcióim nagyon hasonlóak voltak ahhoz, amit itt Seth leír. Ezek 1971 áprilisában történtek, a Beszélgetések Seth-tel 20. részében írtam róluk. Lásd az 583. ülés jegyzeteit. A tudatom akkor három méternél nem távolabb hagyta el a testemet, de ez a nagyon élénk és kellemes utazás sokat hozzáadott az addig általában korlátozott, valóságra vonatkozó nézeteimhez, miután Jane 1963-ban nekifogott a Seth-anyag közvetítésének. Soha nem felejtem el a szabadság érzését, amit ez a felvilágosító projekció előhívott bennem – és ez alatt a tapasztalás alatt az idővonatkoztatásom is más volt.

A 12. függelék 12. jegyzetében írtam a testen kívüli utazásról és a naiv realizmusról.

4. Egy hónappal később hozzáfűzött jegyzet: Néha, ha nagyon ritkán is, Seth megemlíti a lassított fizikai öregedést a testen kívüli állapottal összefüggésben, ahogy itt is, hogy itt „meghatározott elvek” játszanak szerepet. Jane-nek és nekem mindig az az érzésünk, hogy erről a témáról nagyon érdekes anyaga van (Seth-nek), és egy nap meg fogjuk kapni. De ez nem történt meg 1975 áprilisa, az „Ismeretlen valóság” befejezése előtt.

 5. A „kibogozás” (kiszabadulás) itt engem a belső érzékekre emlékeztet – tulajdonságokra és képességekre, melyek a személyt szolgálják, hogy megértse fizikai (vagy álca-) világát. Seth 1964-ben kezdett a belső érzékekről beszélni. A belső érzékek listájában a 9. volt a „kiszabadulás az álcából”, ahol a sorrend nem volt fontos. Jane a Seth-anyag 19. fejezetében foglalta össze a belső érzékeket. A 43. ülésen Seth ezt mondta: „ A kiszabadulással a belső én eloldja magát egy bizonyos álcától, mielőtt azonnal és súrlódásmentesen egy másik ………-t elfogad, vagy az álcát teljesen elhagyja (eláll tőle).  Ez a frekvenciák vagy rezgés megváltoztatásának elérésével történik, ahogy ti neveznétek.. Az álomvilágotok bizonyos módon intimebb tapasztalatot nyújt az alapvető belső valóságról, mint az ébrenléti állapototok világa, ahol a belső érzékek a tudatosságotoktól oly távol vannak tartva.”

Egy megjegyzés: Ahogy arra emlékeztet minket időnként, hogy itt még a fizikai öregedésről és a testen kívüli állapotról van szó (lád fent a 4. jegyzetet), azt is megemlíti Seth, hogy további belső érzék létezik, melyről egy nap beszélni fog – és hozzáfűzi, hogy sok minden annyira távol van a valóságtól, ahogy azt mi értjük, hogy legjobb esetben is csak intellektuálisan tudnánk megragadni (felfogni); ilyen esetben nem tudnánk érzelmileg azonosítani (felismerni) ezeket. A belső érzékek más felosztásai pedig, folytatta Seth, verbalizálhatatlanok.

6. A 12. függelék (kivéve a jegyzeteket) messzemenően a külső és belső világ közti összefüggésre vonatkozik.

7. Lásd az első kötetben a 689. ülést. Lásd a 2. kötetben a 7. jegyzet utalását a 708. ülés után.

8. Eddig Seth az „Ismeretlen valóság” mindkét kötetében több mint egy tucatszor beszélt a sejtek függetlenségéről az időtől és más tulajdonságairól.  A 684. ülésben (első kötet) 22:07-kor ezt mondta: „ Testetek mindekori állapota nem annyira a „múltbéli történelmére” vonatkozó megértésének eredménye, sokkal inkább a jövőbeli valószínűségei megértésének eredménye. A sejtek előre felismernek. (prekognálnak)”

9. Az első kötet 4. és 5. függeléke mutatja az ismereteket, melyeket Jane maga eddig a nagyon komplikált transzokban nyert az „ismeretlen valósággal” kapcsolatban. Ahogy a 4. függelékben megjegyzi, mielőtt olyan kihívások elé állítja magát, hogy a „multidimenzionális” tapasztalatokat lineáris fogalmakra és gondolatmintákra lefordítsa, „egy meghatározott világos fókuszra” vár, melyre szüksége van.

És az 5. függelékből: „Olyan, mintha a tudatom egy új szerveződési formát próbálna ki – számomra és számára-, és így jelen van bizonyos idegenség.”

 10. Talán kérnem kellett volna Seth-et, részletesebben fejezze ki a „meghatározott sejtes funkciókat”, melyek álomállapotban felgyorsulnak, de nem tettem, elfáradtam. Jól ismert, hogy például bizonyos agyterületek sokkal aktívabbak, amikor alszunk, de kétlem, hogy Seth itt erre a jelenségre utalt.

Az agy maga természetesen sosem alszik, mivel avval foglalkozik vég nélkül, a különösen komplikált fiziológiai rendszert működésben tartsa. A tudat alvása akkor lép fel, ha az idegi aktivitás a retikuláris aktiválási rendszer (RAR), mely a tudatot elérő érzéki adatokat szűri, egy minimum szint alá süllyed.

 11. Lásd a 681. és 684. ülést az első kötetben.

 
tida | 2016-11-23 13:35:28 Válasz erre Adatok E-mail (19)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

709. ülés 1974. október 2.  szerda 21:21

 

(21:18-kor Jane azt mondta: „ Érzem őt.”Majd: „Van egy elképzelésem, miről fog beszélni – de nincs még meg egészen, várnom kell…” Majd nagyon nyugodtan:)

 Jó estét.

 („Jó estét Seth.”)

 Nos. Diktálás: Mindennek, ami a háromdimenziós síkon látható, van egy belső forrása, melyből a külső megjelenés létrejön. Néhány dolgot ismét nehéz itt elmagyarázni – nem azért, mert Roburt nem rendelkezik a megfelelő szókinccsel, hanem mert a lineáris szó-nyelv bizonyos gondolatokat automatikusan bizonyos mintákba rendez; az, hogy előre adott csomagolások jönnek létre, meglehetősen problémás. Mindazonáltal megkíséreljük a legjobbat kihozni.

 A sejt, ahogyan ti értitek, csak az ő háromdimenziós arca. A tachionokról1 szóló teóriátok, ahogyan jelenleg azt értitek, alapvetően helyes, de nagyon erősen torzított.

 Mielőtt egy sejt, mint fizikai megjelenik, egy turbulencia(-zavar) lép fel azon a helyen, ahol később megmutatkozik. Ezek a turbulenciák a fénysebességet meghaladó aktivitást megelőző hatások lelassulásának eredményei, és energia feltűnését jelentik egy tér-idő rendszerben, mely aztán effektív felhasználásra kerül, és a sejtes mintát megformálja.

 A lassulási folyamat azt eredményezi, hogy az aktivitás egy formába ”fagy”. A sejt halálakor egy fordított folyamat megy végbe – a halál az energia kiszökése a sejtformából, a szabaddá válása, és ez a kiszabadulás a gyorsulás különböző stádiumait váltja ki. Van valami, amit maradéknak nevezhetnénk, vagy energia-hulladéknak, mely a sejtet beburkolja, és a rendszerben marad. A rendszeren belül ebből semmi nem ellenőrizhető – ez azt jelenti, sem a kezdeti, fénysebességet meghaladó aktivitás, sem az azt követő lassulás. Ez a fénysebességet meghaladó aktivitás tehát fizikai univerzumotok alapkeletkezésének része. Egy tulajdonság, mely a TE-k tulajdonságaihoz tartozik, melyek bizonyos fokig már lelassultak, amikor az EE-ket (energiaegységek) képzik.2

 (Szünet 21:37-kor, egy a sok közül) Amíg egy tudat, mint a tiétek, a teststruktúra körül tevékenykedik, a fókuszát messzemenően a háromdimenziósságra irányítja. Testen kívüli állapotokban azonban a fénynél gyorsabban tud utazni – gyakran abban a szempillantásban, melyben nekifog.

 Ez gyakran álomállapotban történik; ilyen teljesítményt azonban különböző megváltozott tudatállapotokban is el lehet érni. Ilyenkor a tudat egyszerűen más vonatkozási rendszereket használ térről és időről. A fizikai test ilyenkor nem tudja követni. A fizikai univerzumhoz való kapcsolatának megváltoztatásával képes a tudat legjobban megérteni saját tulajdonságait és képességeit, és egy más nézőpontból kaphat egy gyors pillantást a fizikai univerzumra, mely aztán más fényben látszik számára. Ha a testen kívül tevékenykedik, az anyag tulajdonságait is jobban észreveszi. Nem tudja azonban ugyanolyan módon tapasztalni az anyagot (hangsúlyozva), mint amikor fizikailag orientált.

Normál nézőpontotokból az utazó tudat nem pontosan fókuszált, nincs rákapcsolódva meghatározott módon a fizikai koordinátákra. Az úgynevezett belső világ azonban legalább elméletileg, éppen úgy kutatható.  A tudat „lekapcsolja magát”  valamilyen módon a megszokott koordinátáiról. Ha ez megtörténik, a testen kívül utazó nem egyszerűen a testénekformáján kívül található. A személy kilép a szokásos kontextusból. Ha elhagyja a testet és pár lépést tesz a testétől távolodva3 a szobában körbejárva, egy változás lép fel, egy gondolatigazítás – a tudat viszonya a szobához más lesz. Megváltozik a személy viszonya térhez és időhöz. A testen kívüli idő „szabad idő”, a ti normáitok szerint. Nem öregedtek például, bár ez a hatás meghatározott elvek alapján módosít. Erre később még visszatérek. 4

 (21:48) Egy ilyen utazó tudat lehet a fizikai valóságon belül utazó, kettőspont: ha nem a megszokott módon viszonyul ehhez a rendszerhez, akkor is össze lehet kötve vele a szokásos módon. Másfelől a testen kívül tartózkodó tudat más fizikai valóságokba is beléphet: Ezek „más frekvenciákon” működnek, mint a tiétek. A tudat alapvetően független természete megenged egy ilyen „Ön- kibogozást”5. A testtudat fenntartja a maga egyensúlyát és egy karbantartó-állomáshoz hasonlóan dolgozik.

Az ismeretlen valóságról való minden tárgyalás szükségszerűen vonatkozik bizonyos hipotézisekre a tudattulajdonságokról, melyek normál esetben el vannak utasítva.

A világ, ahogy ismeritek, egy „kódokból” álló komplikált mondat eredménye (ahogy az előző ülésen kifejtésre került), melyek mind beleilleszkednek egymásba, és bizonyos értelemben függnek egymástól.

A ti precízen észlelt univerzumotok minden alkotóelemében kódolt mintákból jön létre, melyek tökéletesen egymásba illeszkednek. Ha egyet ezek közül megváltoztattok, egy bizonyos mértékben kiúsztat benneteket ebből a kontextusból. Minden esemény, mely a ti tér-idő-kontinuumotokkal nem direkt és makulátlanul kereszteződik, nem megtörténik a ti fogalmaitok szerint, hanem elmarad. A ti rendszeretekben valószínű lesz, megkeresi azonban a saját „szintjét”, és valósággá válik, ha egy másik valóságban a helyére kerül, melynek „kódolt szekvenciája” a sajátjával összepasszol.

(Szünet 22:10-kor) Ha a tudat elhagyja a testet, evvel megváltoztat néhány koordinátát. Itt különböző kérdések adódnak az ezután fellépő érzékelés természetére vonatkozóan, és ezeket később beszéljük meg (lásd még a 4. jegyzetet).

 A tudat arra van felszerelve, hogy a fő energiáját, legalábbis a ti fogalmaitok szerint, a testben koncentrálja, vagy különböző időtartamokra elhagyja azt. Elméletileg az emberi tudatotok sok különböző útba vághat bele, fizikai alapját mégis fenntartva. Nagyon távoli történelmi időkben az ember különböző orientáció-formákkal kísérletezett (mint például az előző ülésben leírt „alvajárók”).  Jelenlegi, egészen személyes tapasztalatotok utalhat erre, támpontot adhat ilyen más kultúrákhoz, mivel ezek a képességek most is jelen vannak a vonatkozási rendszeretekben, még ha alulfejletten is.

Akkortól megtalálható a faj minden potenciálja többé-kevésbé látensen minden egyedben. Gyakran kerülnek elő bizarrnak tűnő események által. Az „ismeretlen” valóság csak azért ismeretlen, mert nem kerestétek magatokban az aspektusait. Azt tanultátok, hogy figyelmeteket szinte kizárólag a külső környezetre fordítsátok. Így sok minden elkerül benneteket személyesen a belső életetekből. Gyakran a külső eseményminták alapján strukturáljátok az életeteket. Ezek bár fontosak, mégis elsősorban a belső világotok aktivitásának eredményei. És ez a belső világ az egyetlen valóságos kapcsolat a külső eseményekkel; az objektív részletek csak a szubjektivitás révén – melyet létrehozott -, nyernek értelmet.6

A világ vagy a történelem jelenlegi állapotának szemlélésekor is úgy strukturáljátok az érzékeléseteket, hogy az eseményeknek csak a felszínét látjátok. Ugyanez a logika vezet benneteket a faj történelmi múltjának nagyon korlátozott megítéléséhez, és nagyon fontos támpontokat figyelmen kívül hagytok, mert látszólag nincs értelmük.

(Hosszú szünet, szemek csukva) Amíg például azt hiszitek, hogy csak a tudomány, ahogy azt értitek, jelenti a haladást, és ez a haladás, melynek örökké folytatódnia kell, szükségképpen a külvilág manipulálását követeli visszatekintés nélkül, addig a letűnt civilizációkat is ennek fényében fogjátok megítélni. Ez olyan vakká tesz benneteket bizonyos teljesítményekkel és irányokkal szemben, hogy akkor sem látjátok ilyen teljesítmények bizonyítékát, ha az orrotok előtt van. 

(Pár perc szünet 22:30-kor, szemek csukva)

 Adj nekünk pár percet… Eddig nem dolgoztatok a gondolatok és az érzelmek hatalmával, csak a fizikai hatásaival. Ezért számotokra csak a fizikai események nyilvánvalóak. Álmaitokat például nem fogadjátok el valósnak, hanem rendszerint fantáziaként tekintitek – képzelt eseményeknek. Röviddel ezelőtt még általánosságban azt hittétek, a test minden információt külső értelem által ér el, és minden ennek ellentmondó bizonyítékot ignoráltatok. Lehetetlen volt számotokra olyan civilizációkat elképzelni, melyek arra alapoztak, hogy szellemi úton érjenek el információt, tudatosan elfogadták és teremtően (alkotóan) alkalmazták.7 Ilyen körülmények között aligha gondolhatnának a tudósok prekognícióra a sejtekben8, még kevésbé keresnék.

Az emberi test határtalan potenciállal rendelkezik, és nagy változatossággal, mely különböző irányokat tesz lehetővé. A ti nézőpontotokból a valószínű ember az alternatív ember, a faj alternatív változata. Ugyanez érvényes egyéni szinten. Sok ember valószínű önmaga testen kívüli állapotban, és valószínű valóságokkal találkozik. A múltba és a jövőbe is utaztak, ahogy azt felfogják. A személyes psziché magában hordja a tudást a saját valószínűségeiről és egy tükörről(?), mely legalább bepillantást engedélyez a faj tapasztalatába.

Hozzászoktatok egy maghatározott irányhoz, megszoktátok, hogy a tudatotokat egy bizonyos módon használjátok. Ha azonban fel akarjátok fedezni az „ismeretlen” valóságot, ki kell derítenetek (rá kell jönnötök), mi mindent tud még a tudat. Alapvetően ez azt jelenti, meg kell tanulnotok a valódi érzéket visszanyerni önmagatoktól.

Két lényeges módszer van a valóság természetének a kiderítésére – egy külső és egy belső. Természetesen használható a kettő együtt, és a ti nézőpontotokból kell is a nagyobb eredményesség miatt. A külső módszert, mely az objektív univerzum vizsgálatát és a tények összegyűjtését jelenti, melyből bizonyos következtetések levonhatók, jól ismeritek. Ezért ebben a könyvben a belső módszerre helyezzük a hangsúlyt, mely segítségével nem feltétlenül tényekhez, de tudáshoz és bölcsességhez juttok. Nos, a tények közvetíthetnek is bölcsességet – vagy nem is. Ha szolgai módon követitek a tényeket, a valódi tudástól akár el is téríthetnek. A bölcsesség úgymond megmutatja nektek a valóságok és a tények belsejét, melyből a tények létrejönnek.

 Az „ismeretlen” valóság sok része a valóság természetére való belső rátekintéssel foglalkozik és néhány gyakorlattal, melyek egy pillantást engednek számotokra magatokra és a világra egy másik perspektívából. Később szándékozom többet is mondani néhány civilizációról, melyek a ti fogalmaitok szerint előttetek léteztek (lásd a 4. jegyzet utolsó mondatát). Mielőtt megérthetnétek azok irányultságát, még beszélnünk kell különböző más tudatfajtákról és testen kívüli tapasztalatokról. Ez segít majd nektek megérteni, hogyan juthattak előre más kultúra-formák, számotokra olyan idegen módon.

(Hangosabban) Tarthattok szünetet vagy befejezhetjük az ülést, ahogy jobb nektek.

(„Szünetet tartunk”

22:55. Jane közlése valamivel gyorsabbá és mélyebbé vált. Ahogy a három hónapos szünet előtt, amit e könyvön való munka közben tartottunk [ a 707. ülés után], „nehezebben” merült transzba az „ismeretlen valósághoz”, mint más Seth-könyvekhez.9  Jane-nek sokszor kellett a pontosan megfelelő pillanatra várni, hogy egy szünet után újra a diktálásba merüljön; így várt ma este is Seth visszatérésére, miután egy almát megfeleztünk, meglehetősen türelmetlenül. 23:55-kor végre újrakapcsolódás.)

Diktálás: Alternatív orientációs módszerekről fogunk beszélni, melyeket a tudat, ha a számára kedvessel összekapcsolódott, szolgálhat, és megkíséreljük megismertetni az olvasókat ilyen módosított állapotokra vonatkozóan néhány személyes tapasztalattal, néhány civilizáció történelmének összefoglalásával együtt, melyek ezeket a nem-hivatalos irányokat, mint elsődleges fókuszáló-módszert használták.

 Ha meg akarjátok ismerni az „ismeretlen” valóságot, akkor bizonyos fokig el kell ismernetek, hogy létezik, és hajlandónak kell lennetek a szokásos viselkedésetektől néhány lépésre eltávolodni. Minden leírt módszer egészen természetes, a teststruktúrához tartozik, és biológiailag is betervezett. Tudatotok nem tudná elhagyni a testet és visszatérni hozzá, ha nem volna olyan biológiai mechanizmus, mely ezt megengedi.

Mondtam nektek (21:48-kor), hogy a test, míg a főtudat eloldja magát tőle, az alapvető funkciókat fenn tudja tartani. Sőt, bizonyos fokig olyan helyzetben van, hogy egyszerű feladatokat véghezvigyen. (Szünet) És az alváskor egyáltalán nem szükséges, hogy a főtudat ébren legyen a testben. Csak bizonyos civilizációkat érint ez, ahol a test és a tudat között olyan szoros kapcsolat áll fenn. Vannak tehát más állapotok, amelyekben a tudat szokásosan sokkal tovább megy és a testhez, mint hazai-állomáshoz és operációs-bázishoz tér vissza, azt csak az érzékelés bizonyos formájához használja, de számára a valóság egészéről alkotott kép nem függ tőle. A fizikai élet nem jelenti számukra az önazonosítás egy módját a testtel, ahogyan azt birtokolják. Ez nem azt jelenti, hogy ezekben a valóságokban elidegenedés lép fel – csak egy más kapcsolatot jelent, melyben a test és tudat más eseményekre vonatkoznak. Csupán a meggyőződéseitek, a tanulmányaitok és idegi áthatásaitok tartanak távol

benneteket attól, hogy tudatotok alváskor az igazi valóságot ismeri meg. Ezeket az adatokat kitakarjátok. Ebben a fázisban is rendkívül aktívak vagytok azonban egy belső eseményrendben, és sokat foglalkozok a belső szellemi munkával, mely később, mint tapasztalat és jelenség lép fel.

(Lassan, 23:43-kor) Mialatt a főtudat ilyen módon el van foglalva, a testtudat sok olyan funkcióval birkózik meg, melyeket az ébrenléti óráitokban lehetetlen elvégezni. A legnagyobb biológiai aktivitás például alváskor történik, és bizonyos sejtfunkciók10 felgyorsulnak. A főtudat bizonyos mértékig való leoldódása a testről innen nézve nyilvánvalóan nagyon is szükséges, különben nem történne meg. Az alvás nem az „éber” élet mellékjelensége. Átfogó értelemben éppoly éberek vagytok, amikor alszotok, de az érzékelés fókusza más irányba van állítva. Mint tudjátok, éveken át élhettek kómás állapotban, alvás nélkül azonban nem tudtok éveken át létezni. A kómában jelen van mentális aktivitás, melyet mindazonáltal kívülről lehetetlen megállapítani. Lehetséges egy bizonyos szabad, tudatos viselkedés, amikor nem vagytok fizikailag orientáltak, mint ébrenléti állapotban, sőt, ez az aktivitás szükséges a fizikai túlélésetekhez.

 Ennek az energia-fluktuációkhoz is köze van, melyekben a tudat, mint tudjátok, most gyakorol, amellett saját képességeket kezel, melyek nem csak fizikai irányba fejezhetőek ki.

 Saját főtudatotok képes a fénynél gyorsabban utazni (ahogy 21:37-kor említésre került), de ezen a szinten az észlelések túl gyorsan következnek be, az általatok elfogadott idegileg strukturált mintákat nem tudják  ……….. . Ahogy ez végbemegy, a sejtes észlelési képesség és reakció túl gyors ahhoz, hogy követni tudjátok. A fizikai létezés kiegyensúlyozott vonatkozási rendszere olyan meghatározott tapasztalat- platformot követel, melyet érvényesnek és reálisnak fogadtok el. Csak ezen a szinten tapasztalható meg az univerzum, amit ismertek. Ez a platform vagy ez a fókusz azonban a legfinomabb kooperáció eredménye. A szabad tudatotok és a test szövetséget alkot, mely ezt lehetővé teszi.

(Sok szünettel:) Adj nekünk egy percet… Egy ilyen teljesítmény tulajdonképpen azt jelenti, hogy a fizikai valóság ki- és bekapcsol. 11 A ti fogalmaitok szerint csak az ébrenléti állapototok óráiban létezik. A belső munka azonban, melyet lehetővé tesz, leginkább álomállapotban megy végbe. A testtudat és a főtudat összetalálkozása egy erős fókuszt követel, melyben a legátfogóbb manipulációk szükségesek. Az észleléseknek a fizikai nézőpontban pontosaknak kell lenniük. Bizonyos fokig azonban ez a sajátos koncentráció korlátozások fellépését is jelenti. A sejtes észlelési képesség beilleszkedése a normál tudatos én számára nem felfogható. Saját, „magasabb” szinteken való kalandozásai szintén nem észlelhetőek a maga számára. Így tehát egy kiszabadulási folyamatnak kell végbemenni, mely mindkét rész számára regenerálódást enged. A főtudat így elhagyja a testet. A testtudat marad a testben.

Adj nekünk pár percet… Az ülést néhány további megjegyzés után fejezzük be.

 (Szünet 0:07-kor. Seth kommentárjai kifejezetten Jane-nek szóltak és nagyjából egy oldalt tettek ki. Vége 0:19-kor.

Az ülés után ettünk pár falatot és lazítottunk, Willy macskánkkal játszottunk. Amikor lefeküdtünk, Jane azonnal elaludt. Miközben nagyon kellemes szundikáló állapotban feküdtem mellette, egészen jól hallottam az éjszakai tiszta levegőben a délre húzó vadlibák hangját. ………)

 
tida | 2016-11-23 13:12:56 Válasz erre Adatok E-mail (18)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

Az én fordításom kicsit más lett, úgyhogy felteszem azt is, elméletileg több féle fordítás is felkerülhet...

  Előzmény: seelvuple [15] (2016-11-17 00:32:06)
 
tida | 2016-11-23 13:11:30 Válasz erre Adatok E-mail (17)
Eddigi hozzászólásai:
3328 db

Jegyzetek a 708. üléshez

1. Lásd a 7. és 8. részt az  Adventures in Consciousness-ben.

2. Lásd  A személyes valóság természete 5. részében a 623-25 üléseket, lásd pl. a The Education of Oversoul Seven 12. részét, ahol Jane nem csak a levegőn keresztül kötetlen tárgyakat – köveket  - írja le, ……………………

3. Lásd az „ismeretlen” valóság 1 kötetében a 681. ülést 23:47-től és a 682. ülést 22:21-től.

4. A 2. jegyzetben említett A személyes valóság természete 5. része tartalmaz információkat a test, a fény, az elektromágneses értékek belső hangjainak funkciójáról.

625 ülés……..

 5. Lásd a 4. függeléket (a 685. üléshez) az első kötetben.

 6. Itt az első kötet 686. ülés anyaga (az 1. gyakorlati elemet kivéve) helyesnek bizonyul.

 7 . Set a korai emberek néhány variációjára utal a 689. ülésen (lásd a 4. jegyzetet is) és a 691. ülésen 22:30 után. Lásd még a 6. függeléket Jane anyagához a párhuzamos, alternatív és valószínű emberről, mindez az első kötetben.

Kiegészítésként átnézhetik az olvasók a Beszélgetések Seth-el 15. részében a régi civilizációkról szóló részeket.

 8. Lásd a 703. ülést 22:36 után.

 9. Lásd az első kötetban a 703/4 üléseket.

 10. Ez az anyag arra emlékeztet, amikor a mai ülés előtt Jane- nel Sethről beszélgettünk, hogy megválaszoljuk mindkét kérdést, melyet a 698/99 ülések előtt feltettem.  ……………………

 11. Lásd a 4. jegyzetet a 707. üléshez. A 699. ülés részben tartalmaz egy összefoglalást az álom-képzetekről és a szubjektív álom-„alkotásról”…………………..

 12. És két héttel később hozzáfűzve: Összefüggést látok az „évszázadokig tartó inaktivitás”, melyről Seth ezen az ülésen (708) beszélt, és Jane bizonyos mediumi képessége között – mindenek előtt arra gondolok, amikor a „nagy tömegek” és Jane „hosszú hangja”  jelent meg. Lásd még a tömegekről szóló információkat nem csak a 681. ülésben 22:22 és 23:47 után, hanem az első kötet 3. függelékében is. Lásd a második kötetben a 9. jegyzetet és a 19. függeléket a 712. üléshez, Jane „hosszú-hang” transzához. Egy ilyen transzban elméletileg egy hétre  - vagy évszázadokra – volna szüksége a mi időnkben egy szónak csak egy szótagját kimondani.

13. …. Seth a szinapszisokra gondol, apró helyekre, ahol a neutronok vagy idegsejtek kapcsolódnak egymással.

14. Lásd a 2. jegyzetet a 695. üléshez az első kötetben.

 
seelvuple | 2016-11-17 00:35:36 Válasz erre Adatok E-mail (16)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
164 db

Bocs ezen még egy kicsit javítok, úgy akarom megcsinálni, hogy a későbbíekben olvasni is lehessen valakinek magyarul.
Nektek már volt tippetek arról, hogy ki fordíthatta le azt a 600 oldalt ? 1999-ben valaki.
A másik meg van egy fontos idézet, amit majd belinkelek Seth-től.

  Előzmény: seelvuple [15] (2016-11-17 00:32:06)
 
seelvuple | 2016-11-17 00:32:06 Válasz erre Adatok E-mail (15)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
164 db

709. ülés 1974 október 2. 21:21


...............

( 21 óra 18 perckor Jane megszólalt ´ Körülöttem érzem. " Aztán. " Van egy tippem miről fog bezsélni - viszont nem egészen kaptam még meg tehát várnom kell . . ." Aztán, hirtelen.)
Jó estét!
(" Jó estét, Seth.")
Most: diktálás: Minen ami három-dimenzionális feltünik van egy belső forrása, amin kifelé sajátmaga kivirágzik. Ebből néhányat, mégegyszer, bonyolult elmondani - nem azért, Ruburtnak nincs meg a szókincse, hanem azért mert a szavak sorozat/linerális szórend automatikusan bedobozolja az ötletet bizonoyos mintákba, és a dobozon kívül gondolkodni: feladat.
Meg fogjuk probálni a legjobban, ahogy tudjuk megoldnani.
 A sejt ahogy értelmezed, a sejt három-dimenziós képmása.
Az idea tachyon-okról, ahogy éppen értelmezitek alapvetően érvénye, de nagoyn torzított.
Mielőtt a sejt fizikailag megjeleníti magát az adott helyen, "átszívárgás´(disturbance) jelentkeznek ott ahová megjeleníti magát.
Ezek az átszívárgások a fénynél-gyorsabb tevékenység elsődleges hatásainak lassulásainak okai, és ez jelképez egy ´hátsó ajtót´ a ti tér-idő rendszeretekbe, hogy azután az egy hatékonyan használt és formált sejt-mintát hozzon létre.
A nagyon lassuló folyamat segít lefagyaztani a tevékenésget a formába.
Egy sejt élete végén az ellentétes folyamat megy végbe - a halál kiszabadítja az energiát a sejtformából, és kiengedi, a kiengedő folyamat bizonyos gyorsulási stádiumokat hoz működésbe.
Van valami, amit úgy lehetne nevezni, hogy maradvány vagy törmelék(leülepedett) energia, ez a sejt öltözéke, hogy itt maradjon ebben a rendszerben. Semmilyeik folyamatról nem lehet megbizonyosodni a rendszeren belül - akár a belső fénynél-gyorsabb-tevékenység vagy a lassulási folyamatról. Néhány fénynél-gyorsabb-tevékenység, aztán, segít formálni az Univerzum alapjait. Ez egy karakteres tulajdonsága a ´CU-éknak´ amik már lelassultak bizonyos kiterjedésben, amikor megalkották az EE egységeket. 
( Szünet, egy a sok közül 21:37) Amíg működik a test felépítésén keresztül, a tudat mint a te saját fókuszod a három-dimenzionális valóság felé orientálodik. Testen kívüli élményekben, habár, a tudat képes gyorsabban utazni a fénynél - gyakran, tény, spontán. 
  Ezek gyakran megtörténnek álom állapotban, habár néhány teljesítményt el lehet érni különböző  módosult tudat-állapotokban. Néhányszor a tudat egyszerűen beleteszi magát egy másfajta kapcsolatba a tér-idő valósággal. A fizikai test, nem tudja bár követni ezt. A saját kapcsolta a fizikai univerzum megváltozik és a tudat a legjobban megérti saját tulajdonságait, és betekintést nyer egy másik előnyös pontból a fizikai univerzumra, ahol más megvilágításban látszik.

  Előzmény: tida [14] (2016-11-07 01:06:49)
 
1 | 2 |
db/lap


© 2003-2019. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség